حاکمیت باید دغدغه استارت‌آپ‌ها را برطرف کند

اقتصاد 100: محمدرضا فرجی تهرانی، عضو هیات مدیره اتاق اصناف تهران در یادداشتی به ضرورت بروزرسانی اصناف در دور جدید فعالیت اتاق اصناف اشاره کرد.

حاکمیت باید دغدغه استارت‌آپ‌ها را برطرف کند

گروه کسب و کار، محمدرضا فرجی تهرانی، عضو هیات مدیره اتاق اصناف تهران در یادداشتی اختصاصی اقتصاد 100 به ضرورت بروزرسانی اصناف در دور جدید فعالیت اتاق اصناف اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

در گذشته برای بررسی عوامل تاثیرگذار بر رشد اقتصادی از عوامل تولیدی نظیر نیروی کار، سرمایه و حتی انرژی و ..نام برده می‌شد؛ اما امروزه بر سایر جنبه‌های تولیدی نیز برای این رشد اقتصادی تأکید می‌شود. از جمله: بهره‌وری عوامل تولید، انباشت دانش، تکنولوژی وفناوری‌های جدید، سیاست‌های پولی، مالی و تجاری.

با نگاه به فعالیت بنگاه‌های تولیدی، می‌بینیم که فرایند تولید در ایران دارای نقاط ضعف و قوت فراوانی است؛ از مهم‌ترین نقاط قوت این بخش می‌توان به فراوانی نیروی‌ کار تحصیل‌کرده و آماده‌ی اشتغال، بهره‌مندی از مواد اولیه صنعتی فراوان برای استفاده در تولید، برخورداری از ذخایر عظیم انرژی و هزینه دسترسی کم به آن در کشور اشاره کرد. از جمله نقاط ضعف بنگاه‌های تولیدی در ایران، می‌توان به مواردی نظیر عدم دسترسی به فناوری‌های جدید، به دلیل شرایط تحریم و نامناسب بودن سیاست‌های صنعتی و توسعه‌ای در دولت‌های مختلف اشاره کرد.

از دیگر مسائلی که میتوان به عنوان یک نقطه ضعف به آن تواجه داشت، اینکه نگاه اکثریت افراد در ایران به کسب‌و‌کارها نگاه سنتی است و این، مانعی برای بهبود فضای کسب‌و‌کار در کشور به شمار می رود؛ چراکه بر اساس این تفکر بهبود فضای کسب‌و‌کار الزاما نیازمند شهرک‌های صنعتی است؛ درحالی‌که بخش عمده‌ای از کسب‌و‌کارهای امروزی به مولفه‌های سنتی نیاز ندارند. البته این به معنای کوچک کردن اصناف نیست. بلکه مدیران اصناف باید ساختار را به سمت هوشمندسازی پیش ببرند.

برهمین اساس، آنچه که به رشد این بخش کمک می‌کند این است که پای بخش خصوصی را برای ورود به عرصه‌های مختلف نبندیم و مانع جدید برای اصناف ایجاد نکنیم.

بخش عمده‌ای از فضای اقتصاد کشور به اکوسیستم کارآفرینی و استارت‌آپ‌ها، فناوری و هوشمندسازی برمی‌گردد و حاکمیت باید دغدغه‌های آنها را برطرف کند.

از این رو، با استفاده از بستر اینترنت و استفاده از پتانسیل‌های این فضا دولت آینده می‌تواند به رشد کسب‌وکارهای مختلف و اقتصاد کشور کمک کند. چراکه توسعه فناوری و گسترش اطلاعات، به عنوان کالایی سرمایه‌ای با بازدهی بالا به توسعه بنگاه‌ها کمک می‌کند. همچنین تاثیرات شبکه‌ای در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه های مختلف و تسهیل در ایجاد دانش و خلق ابداعات، باعث جهش اقتصاد و توسعه اقتصادی کشور‌ها می‌شود.

حال با توجه به اینکه در عصر حاضر به‌کارگیری فناوری اطلاعات یکی از روش‌های بهبود در فرایند تولید است؛ از این منظر، امروزه مدیران صنایع و صنوف مختلف بایستی در امر تولید برنامه‌هایی به‌منظور ارتقا کیفیت محصولات و افزایش سهم بازار از طریق بهبود عملیات تولید با به کارگیری فناوری‌ها ودانش جدید ایجاد کنند.

از طرفی، با افزایش استفاده جامعه از اینترنت و تبدیل شدن آن به یکی از ارکان مهم برای گذراندن زندگی روزمره؛ نیاز است که کسب و کارهای سنتی بستر آنلاین کردن خدمات خود را نیز فراهم کنند تا نسبت به اتفاق‌های جدید در جهان عقب نمانند.

هرچند کاستی‌های فراوانی در زیرساخت‌های کشور وجود دارد، اما از آنجایی که مدرن سازی و هوشمند سازی به مهمترین مسئله پیش روی اصناف تبدیل شده؛ صنوف مختلف تولیدی، خدماتی و توزیعی باید متحول شده وهم گام با تغییرات فناورانه خود را به روز کنند.

در همین راستا، دولت ومتولیان صنعتی نیز به دنبال جایگزین کردن روش‌های آنلاین در فعالیت اصناف کشور هستند. به عبارتی دیگر، هوشمندسازی اصناف یکی از تحولات مثبت و روبه جلویی است که در عرصه کسب وکارها در حال رخ دادن است.

انتهای پیام/

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما