رئیس سازمان توسعه تجارت مطرح کرد:
پیشنهادهایی برای توسعه صادرات دانشبنیان
اقتصاد 100: رئیس سازمان توسعهتجارت با ارائه دو پیشنهاد ویژه برای توسعه صادرات محصولات دانشبنیان، میگوید تشکیل کارگروه مشترک میان سازمان توسعه، معاون فناوری ریاستجمهوری و سایر دستگاههای مسوول و ایجاد صندوق سرمایهگذاری صادرات محصولات دانشبنیان، زمینهساز توسعه صادرات این محصولات میشود.
به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100، علیرضا پیمان پاک گفت: رئیسجمهور شخصا پیگیر موضوع توسعه صادرات است و همین موضوع سبب بروز تفاوتها با گذشته شده است. رئیس سازمان توسعهتجارت تصریح کرد: زمانیکه به آمار صادرات غیرنفتی توجه میکنیم، متوجه متغیر بودن این آمار و زیاد و کم شدن آن میشویم. علت این حرکت سینوسی این است که نتوانستهایم در بازارهای جهانی حضوری پایدار داشته باشیم. وی افزود: صادراتمان روی محصولاتی تنظیمشده بود که یا با وضع قوانین کشور مقصد یا با مصوبات ستاد تنظیمبازار داخل دچار تغییر میشد؛ بنابراین باید تمرکزمان را روی محصولاتی قرار دهیم که بر اساس مزیتهای رقابتیمان در حوزههایی مانند محصولات دانشبنیان، متمرکز شده است. پیمانپاک عنوان کرد: ما از ابتدای فعالیت در سازمان توسعهتجارت، دوموضوع را در اولویت گذاشتیم. اول سعی در برطرفکردن موانع پیشروی تجار داشتیم که کار سختی هم بود و دوم اینکه به دنبال پیداکردن بازارهای پایدار رفتیم.
وی با اشاره به عدمشناخت تجار کشورهای مقصد از محصولات فناورانه و صنعتی ایران تاکید کرد: این یکی از مشکلات اصلیمان در پیدا کردن بازار پایدار بود. بهطور مثال روسیه به ایران نگاه کشاورزی داشت و تنها محصولی که از ایران بهدنبال واردات آن بودند، محصولات کشاورزی بود، اما زمانیکه در مراودات شکلگرفته محصولات فناورانه و صنعتی را به آنها معرفی کردیم، ۶۸درصد صادراتمان به روسیه به محصولات صنعتی و فناورانه تبدیل شد، درحالیکه در گذشته ۸۰درصد صادرات را محصولات کشاورزی تشکیل میداد.
رئیس سازمان توسعهتجارت با بیان اینکه در معرفی محصولات خود به جهان ضعف داریم، یادآور شد: رفع این ضعف در دستور کار سازمان توسعهتجارت است. راهکار حضور پایدار در بازارها، تولید مشترک با کشورهای دیگر است. این اقدام آغاز شده و در عمان، روسیه، بلاروس و سایر کشورها در حال انجام است.
وی با اشاره به راهاندازی خط تولید مشترک لوازمخانگی در عمان تصریح کرد: ایجاد خطوط مشترک هم سبب حضور دائم در بازار آن کشور میشود و هم میتوانیم از پیمانهای تجاری این کشورها برای صادرات به سایر کشورها استفاده کنیم.
پیمانپاک همچنین به صادرات خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و گفت: خدمات فنی و مهندسی یعنی صادرات دانش و فناوری و همینطور زمانیکه مثلا یک نیروگاه توسط شرکتهای ما ساخته میشود، موضوع تامین قطعات نیز به حضور پایدار در بازار میانجامد.
به گفته وی صادرات خدمات فنی و مهندسی از ۵ میلیارد دلار در سال۹۲ به ۴۰۰میلیون دلار در سال۹۹ کاهش یافته بود که با تلاشهای دولت سیزدهم این میزان به ۳/ ۲میلیارد دلار رسیده است. رئیس سازمان توسعهتجارت همچنین با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در اولویت مشوقهای صادراتی قرار دارند، خاطرنشان کرد: سعی کردیم امسال علاوهبر تامین رقمی بیشتر نسبت به گذشته و اختصاص آن به این شرکتها بتوانیم کمکحال آنها باشیم.
وی همچنین به اجرای پروژههای مشترک با ITC با اولویت شرکتهای دانشبنیان، پرداخت و تصریح کرد: اعزام هیاتهای تجاری به کشورهای دیگر و شرکت در نمایشگاه جیتکس با هزینه ITC از دیگر اقدامات حمایتی سازمان توسعهتجارت است.
انتهای پیام/
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر