شناسایی پزشکانی که از روش کارت به کارت استفاده میکنند
سخنگوی سازمان مالیات گفت: تعدادی از پزشکان به دنبال استفاده از کارت به کارت یا پول نقد به جای کارتخوان هستند که برای برخی از آنها اخطاریه ارسال شده است.
به گزارش اقتصاد100، مهدی موحدی بک نظر گفت: از سال ۱۳۸۹ استفاده از کارتخوان برای پزشکان الزام شد، پزشکان موظف به نصب دستگاه کارتخوان شدند تا درآمدشان شفاف شود تا مانند کارگران و کارمندان مالیات بدهد دین خود به جامعه را پرداخت کنند.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی به دنبال شفافیت و راههای مختلف و متنوع در شناسایی فرارهای مالیاتی است در همین راستا سامانه سوت زنی را فعال کرده ایم تا بسیاری از مردم وقتی با موضوع کارت به کارت، دریافت پول نقد و یا سکه مواجه میشوند گزارش تخلف را ثبت کنند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: از طریق سامانه و روشهای مختلف از جمله رصد حسابهای بانکی مشکوک به تجاری، پزشکانی که تخلف کرده بودند شناسایی شدند و اسامی آنها به ادارت کل کشور و سازمان نظام پزشکی ارسال شد.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی عدم استفاده از کارتخوان ادامه دارد گفت: پزشکانی که اسامی آنها ثبت شده است از مزایای تبصره ۱۰۰ سازمان امور مالیاتی محروم شدند این افراد به عنوان افراد مارک دار هستند که باید مالیات واقعی را پرداخت کنند.
بک نظر خاطر نشان کرد: یک سری از پزشکان نظام پزشکی با حسابهای شخصی کار نمیکنند و در بعضی از موارد از حساب منشی، خانواده و یا یک حساب تجاری دیگر استفاده میکردند، حسابهای مشکوک به تجاری شناسایی و به پرونده مالیاتی متصل شد ضمن اینکه شناسایی پزشکان متخلف از طریق بازرسیهای میدانی نیز صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه برای شناسایی اصنافی که از کارتخوان استفاده نمیکنند نیاز به ابزارهای پیشرفتهتر داریم گفت: تنها پزشکان نیستند بلکه اقشار مختلف از اصناف نیز هستند که به دنبال فرار مالیاتی هستند در همین راستا از روشهای نوآورانه و بدیع برای شناسایی این افراد استفاده میکنیم.
بک نظر ادامه داد: رویکرد سازمان امور مالیاتی داده محوری است که تلاش کردیم تا مالیات ستانی عادلانه را رقم بزنیم. مالیات از اصناف به دو شکل است یکی از طریق تسلیم اظهار نامه و دیگری تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم است این تبصره برای مشاغل خرد است مودیانی که درآمدی سالانه آنها کمتر از ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان باشد بر این اساس بدون اینکه به آنها مراجعه کنیم فروش حاصل از دستگاههای پز و حسابهای تجاری که معرفی کرده بودند را شناسایی کردیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور خاطر نشان کرد: حسابهای مشکوک به تجاری را در تفاهمنامهای با بانک مرکزی دنبال میکنیم تا جایی که صرفا مواردی که ناظر بر فعالیت مشکوک به تجاری است را شناسایی کردیم.
وی از افزایش ۲۰ درصدی تعداد مودیان خبر داد و گفت: همچنین میزان مالیات هم افزایش یافته است این در حالی است که کسی را مجبور به پرداخت مالیات نکردیم امسال در عملکرد مالیات ابرازی و مقطع تبصره ۱۰۰ افزایش قابل توجهی داشت.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: متوسط مالیات پرداختی اصناف در سال ۱۴۰۰ میانگین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در سال ۱۴۰۱، ۲میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و امسال پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در سال و معادل زیر ۵۰۰ هزار تومان در ماه بوده است که این مالیات برابری میکند با مالیاتی که یک کارمند با حقوق ۱۱ میلیون تومانی پرداخت میکند.
بک نظر با اشاره به اینکه امسال مالیات ۵۰ درصد اصناف صفر بوده است گفت: به طور میانگین ۴۰ درصد اصناف زیر ۳۰ میلیون تومان مالیات میدهند همچنین میانگین نمایشگاههای اتومبیل امسال ۱۱ میلیون تومان، پزشکان ۳۵ میلیون تومان و طلا فروشان ۱۱ تومان مالیات میدهند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه امسال ۵۱۵ سلبریتی شناسایی شدند گفت: تعدادی از این افراد از طریق شرکتهای تبلیغاتی و تعدادی از طریق گردش حساب و سایر موارد شناسایی شدند برای ۱۲۳ سلبریتی اکنون کار تشخیص مالیات صورت گرفته است، اما مالیاتی که خودشان ابراز کرده اند تناسبی با درآمدشان ندارد، ۲۳۰۰ میلیارد تومان واریزی به حساب اینها بوده است.
وی عنوان کرد: برخی مدعی شدند که سلبریتیها در فضاهای ممنوع و فیلترینگ فعالیت کرده اند و چرا باید مالیات پرداخت کنند این در حالی است که هر چند این فضا فیلیترینگ شده است، ولی این افراد فعالیت اقتصادی داشته اند و میلیارد میلیارد به حساب آنها وارد میشود باید مانند کارمندان و کارگران که مالیات پرداخت میکنند، باید مالیات بدهند.
ارسال نظر