گفتگوی با مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل شورا و مرکز ملی رقابت؛
قیمت جدید خودروهای مونتاژی اعلام شد / قیمت های اعلامی قیمت تمام شده نیست
اقتصاد ۱۰۰- بالاخره قیمت جدید خودروهای مونتاژی از سوی شورای رقابت اعلام شد اما با تغییرات قیمتی که باید به آن پرداخت.
به نقل از رکنا بالاخره قیمت خودروهای مونتاژی شنبه شب 17 تیر ماه 1402 تعیین و روز گذشته اعلام شد. در مصوبه جدید شورای رقابت آمده است که در راستای اجرای ماده ۳-۱ دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری مصوبه جلسه 543 شورای رقابت 11 بهمن 1401، قیمت های محاسباتی محصولات مونتاژی که توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان که در جلسات کارگروه خودروی این شورا مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت، جمع بندی و پیشنهاد نهایی کارگروه مذکور مندرج در نامه شماره ۸۶۵/۱/۳۷۰/م تاریخ ۶ تیر ۱۴۰۲ و ۹۹۳/۱/۳۷۰/م تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۲ سازمان یادشده به تصویب شورای رقابت رسید.
شایان ذکر است قیمت دو خودروی هایما S۵ و S۷ بر اساس مصوبه ۵۷۲ تاریخ ۶ خرداد لازم الاجراست و از زمان ابلاغ نامه شماره ۱۱۱۹۷۵ تاریخ ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر برخورد با رویه های مغایر با مصوبات این شورا، کلیه تولیدات خودروهای سواری مونتاژی از زمان ابلاغ قیمت به خودروسازان که مقرر است بر اساس مصوبات شورای رقابت تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ و ۶ خرداد ۱۴۰۲ عرضه کند بر اساس ثبت نام کنندگان سامانه یکپارچه متناسب با اولویتبندیهای فصلی تا تاریخ ۱۷ تیر اقدام به فروش کند.
اما آنچه مشخص است این فهرست نسبت به قیمت های قبلی شورای رقابت با افزایش قیمت همراه شده است و به عنوان مثال قیمت دیگنیتی پرایم که پیش از این شورای رقابت قیمت آن را 969 میلیون تومان اعلام کرده بود، به بیش از یک میلیارد و 100میلیون تومان افزایش یافته است ولی قابل ذکر است که قیمت های اعلامی نسبت به قیمت کارخانه که خودروسازان اعلام کرده اند پایین تر است. برای مثال قیمت جک J4 که در آخرین اطلاعیه از سوی کرمان موتور در درب کارخانه 765 میلیون تومان اعلام شده بود در فهرست جدید شورای رقابت به 685 میلیون تومان رسیده است، یا قیمت جک S5 که درب کارخانه یک میلیارد و 246 میلیون تومان است در فهرست جدید شورای رقابت به یک میلیارد و 103 میلیون تومان رسیده است.
حال سوال این است که چرا قیمت های جدید شورای رقابت نسبت به لیست قبلی این شورا در اردیبهشت ماه 1402با افزایش قیمت مواجه شده است؟ این قیمت ها از چه زمانی لازم الاجرا است و تکلیف متقاضیانی که پیش از این تاریخ نوبت تحویل خودرو آنها رسیده بود چه می شود؟
در این خصوص گفتگوی رکنا با سپهر دادجوی توکلی، مدیر حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل شورا و مرکز ملی رقابت را بخوانید:
قیمت ها نسبت به قیمت کارخانه خودروسازان کم تر است
سپهر دادجوی توکلی ابتدا درخصوص اعلام قیمت های جدید خودروهای مونتاژی گفت: اردیبهشت ماه سال جاری قیمت برخی خودروهای مونتاژی اعلام شد. تعدادی از خودروها هم اعلام قیمت نشده بود. خودروهایی که اعلام قیمت شده بود براساس صورت های مالی شش ماهه اول سال 1401 بود.
وقتی قرار شد خودروهای دیگر اعلام قیمت شود، مبنای قیمت گذاری جدید، صورت های مالی سال 1401 و همچنین سه ماهه نخست سال 1402خودروسازان بوده که مطابق شرایط روز اقتصادی ایران و نرخ ارز محاسبه شده است. چون باید این خودروها از نظر فنی، آپشن های رفاهی و ... باهم یکسان سازی می شد و نمی بایست خودرویی با کیفت پایین موتوری را با قیمت روز و دلار روز محاسبه کرده باشیم ولی قیمت خودرویی که بالاتر باشد را به قیمت سال گذشته محاسبه کنیم، بنابراین یکسان سازی شد و قیمت های جدید اعلام شد. قیمت های جدید از قیمت های درب کارخانه خودروسازان پایین تر است و با کاهش قیمت ها مواجه هستیم.
مدیر حوزه سیاست و امور بین الملل شورا و مرکز ملی رقابت در ادامه تاکید کرد: در این راستا برخی خبرگزاری ها تیتر عجیب "شورای رقابت در مقابل مونتاژکاران عقب نشینی کرد" را منتشر کرده اند که حاکی از نکات عجیبی است که در این فرآیند وجود دارد. خروجی این تیترها نشان می دهد که ما کجا نقص داریم و اگر از پشت پرده صنعت خودرو سخن به میان می آید، باید به این نکات بپردازیم.
این در حالی است که وزارت صمت در همه جلسات و کارگروه ها حاضر است. مگر جنگی با مونتاژکارها وجود دارد؟ براساس مصوبه 543 باید مرتب و با درنظر گرفتن تحولات اقتصادی، قیمت ها بررسی و به روز شوند. سازمان حمایت و وزارت صمت در همه این فرآیندها همراه شورای رقابت بودند و بهترین همکاری را داشتند و اساسا قیمت هایی که اعلام شده است بر اساس بررسی های سازمان حمایت تعیین شده است.
قیمت های جدید از چه زمانی لازم الاجرا است؟
دادجوی توکلی در پاسخ به این سوال که قیمت های اعلامی از چه زمانی لازم الاجرا است، گفت: تمام قیمت های مصوب شورای رقابت از تاریخ ابلاغ شنبه 17 تیر ماه 1402، لازم الاجرا است. ولی متقاضیانی که نوبت و ثبت نام آنها مربوط به قبل از این تاریخ است باید با قیمت های قبلی خودروی مورد نظر خود را خریداری کنند.
او در پاسخ به این سوال که تکلیف مردم با خودروسازی که حاضر نیست محصول خود را به قیمت های قبلی بفروشد، چیست؟ گفت: تخلف است. در مصوبه شورای رقابت آمده است که همه خودروهای ثبت نامی که قبل از 17 تیر ماه 1402 زمانبندی شده است باید به قیمت های قبلی به فروش برسد و اگر خودروسازان به این مصوبه تمکین نکنند شکایت تعزیراتی و حقوقی به همراه خواهد داشت. خودروسازان متخلف از سوی سازمان شورای رقابت و سازمان تعزیرات حکومتی قابل پیگیری هستند و متقاضیان می توانند شکایت خود را در سامانه شورای رقابت و سازمان تعزیرات حکومتی ثبت کنند تا در اسرع وقت رسیدگی های لازم انجام گیرد.
قیمت های اعلامی قیمت تمام شده نیست
دادجوی توکلی در آخر در پاسخ به این سوال که آیا قیمت های اعلامی قیمت تمام شده محسوب می شوند؟ گفت: این قیمت ها فروش درب کارخانه است و به این مبالغ حدود 13 تا 16 درصد هزینه مالیات، عوارض، شماره گذاری، بیمه و غیره اضافه می شود. این قیمت ها براساس صورت های مالی خودروسازان و قیمت و سود تمام شده ای که سازمان حمایت اعلام کرده است، محاسبه شده است و قیمت ها واقعی است. روند کار هم این است که همیشه به قیمت های اعلامی برای خودروهای تولید داخل و مونتاژی 13 تا 16 درصد و برای خودروهای وارداتی 20 تا 25 درصد اضافه می شود.
به گزارش رکنا، قیمت های جدید خودروهای مونتاژی به شرح ذیل است:
قیمت برخی خودروهایی که اردیبهشت ماه از سوی شورای رقابت اعلام شد اما مورد اعتراض خودروسازان قرار گرفت به شرح ذیل است:
قیمت ها به ریال میباشد
مدیران خودرو
تیگو ۷ پرو - ۱۰.۰۹۷.۴۵۱.۷۴۳
تیگو ۸ پرو - ۱۴.۸۳۲.۷۵۹.۹۸۱
چری آریزو ۶ پرو- ۱۰.۲۴۳.۷۵۷.۹۰۴
چری آریزو ۵ - ۷.۳۵۳.۹۹۳.۹۳۰
ام وی ام ایکس ۲۲ ام تی - ۴.۸۴۵.۳۲۳.۶۹۴
ام وی ام ایکس ۲۲ پرو - ۶.۴۵۵.۱۲۸.۳۶۱
ام وی ام ایکس ۵۵ پرو - ۹.۸۳۹.۲۶۸.۱۸۳
کرمان موتور
جک جی ۴- ۵.۵۲۵.۹۳۵.۹۶۵
جک اس ۳ - ۶.۳۲۲.۲۸۹.۲۸۷
جک اس ۵ - ۹.۹۲۱.۴۷۶.۷۴۶
کی ۷- ۹.۹۲۱.۴۷۶.۷۴۶
بهمن موتور
دیگنیتی پرایم - ۸.۴۳۱.۹۳۶.۲۸۳
فیدیلیتی - ۷.۲۸۶.۵۹۷.۳۶۰
ارسال نظر