رصدخانه مهاجرت ایران می گوید:
میل شدید استارتاپی ها به مهاجرت؛ مقصد: ترکیه
اقتصاد 100- چندی پیش رصدخانه مهاجرت ایران آمارهایی از مهاجرت استارتاپیهای ایران به کشور ترکیه منتشر کرد. در روزهای اخیر این اتفاق به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. این درحالی است که اکوسیستم استارتاپی ترکیه هنوز برای رقابت با اکوسیستمهای استارتاپی اروپایی راه زیادی در پیش دارد.

به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100 از تجارت نیوز، حامد بیدی، کارشناس فناوری درباره مهاجرت استارتاپیها گفت: فیلترینگ گسترده و قطعیهای مکرر اینترنت دست به دست هم دادند تا بخش مهمی از استارتاپها در آستانه ورشکستگی قرار بگیرند و یا با تعدیل نیروی فراگیر مواجه شوند. طبیعتا در چنین شرایطی راهکار کوتاهمدت صاحبان کسبوکارها و متخصصان این حوزه، مهاجرت موقت به کشورهایی است که بتوانند حداقلهایی چون امنیت زیرساختی اینترنت و فیلتر نبودن شبکههای اجتماعی و امکان برقرای ارتباط با سایر اکوسیستمهای استارتاپی دنیا را داشته باشند.
بیدی ادامه داد: رصدخانه مهاجرت ایران نیز اخیرا اعلام کرده خیل عظیم مهاجرت استارتاپیها به کشور ترکیه به شکل بیسابقهای شروع شده است. بیشتر استارتاپها به دنبال این هستند که به طرق مختلف، خصوصا از طریق استارتاپ ویزا، مجوز مهاجرت به کشورهایی را بگیرند که از شرکتها حمایتهای ویژهای میکنند تا با کمک شرکتهای سرمایهگذار خطرپذیر بینالمللی بتوانند از ظرفیت و توانمندیهایشان به درستی استفاده کنند.
کشورهای اروپایی مختلف از جمله پرتغال، استونی، انگلیس و فرانسه و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات شرایط خوبی را برای استارتاپها ایجاد کردند تا بتوانند شرکتهای VC را مجاب به سرمایهگذاری (معمولا این سرمایهگذاریها با رقمهای بالا صورت میگیرد) و گرفتن اقامت آن کشور کنند. در این صورت مدیرعاملان میتوانند به همراه تیم همراه به کشور مربوطه مهاجرت کنند.
بیدی با اشاره به اینکه مهاجرت به کشور ترکیه از سایر کشورها راحتتر است گفت: معمولا ترکیه را به دلیل راحتی مهاجرت به عنوان راهکاری کوتاهمدت برای برقرای ارتباطات بینالمللی تلقی میکنند. از طرفی هم ممکن است بعضی زندگی دائمی در ترکیه را انتخاب کنند. زیرا ما حداقل مواردی را که برای تنفس یک استارتاپ نیاز است در ایران نداریم.
او درباره وضعیت اکوسیستم استارتاپی این کشور افزود: شرایط ترکیه اگرچه با اکوسیستمهای استارتاپی اروپا فاصله زیادی دارد اما به دلیل وجود مواردی چون توانایی انتقال وجوه و برقراری ارتباطات بینالمللی امکان آن به واسطه تحریمها در ایران وجود ندارد و از طرفی اوضاع پایدار شرایط اینترنت، مهاجرت به این کشور منطقی به نظر میآید.
ضمن اینکه اکوسیستم استارتاپی ترکیه روبه رشد است و تاکنون توانسته سرمایههای بینالمللی خوبی را جذب کند. مثلا اخیرا خبری راجع به استارتاپی درحوزه تحویل کالا که ۱۲ میلیارد دلار ارزشگذاری شده است، منتشر شد. ضمن اینکه این استارتاپ در مقایسه با نمونههای داخلی از جمله اسنپ و الوپیک بسیار جوانتر است.
انتهای پیام/