رئیس اتاق ایران:
پارلمان بخش خصوصی ناظر طرحهای نیمهتمام دولت شد
اقتصاد 100- رئیس اتاق ایران با اشاره به معضل طرحهای نیمهتمام در کشور، میگوید در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامهوبودجه، نظرات اتاق برای تکمیل این طرحها پذیرفته شده که میتواند 800 هزار شغل ایجاد کند.
به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100 از اتاق ایران، غلامحسین شافعی، در چهلوششمین نشست هیات نمایندگان اتاق مشهد، ادامه داد: در بهمنماه 1400 و در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهور، این پیشنهاد از سوی اتاق ایران مطرح شد که در صورت تشکیل دبیرخانهای برای طرحهای نیمهتمام کشور از سوی اتاق ایران و پذیرش پیشنهادهای برگرفته از مطالعات عمیق اتاق در خصوص طرحهای مذکور، پارلمان بخش خصوصی حاضر به مشارکت در بخشی از طرحهای ملی دارای اولویت و شماری از طرحهای استانی خواهد بود. بر این اساس، هفته گذشته در جلسهای با حضور معاون اول رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامهوبودجه، نظرات اتاق پذیرفته شد و امیدواریم شاهد سامان یافتن بخش قابلتوجهی از طرحهای نیمهتمام کشور باشیم.
او اظهار کرد: طبق محاسبات صورت گرفته، ظرفیت حدود ۸۰۰ هزار شغل با راهاندازی این طرحها وجود دارد و انجام این اقدام، تحول مثبتی را برای اقتصاد کشورمان به ارمغان میآورد.
گشایش در حوزه واردات ماشینآلات تولید با اجرایی شدن دو تصمیم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه این نشست، به بیان آخرین تصمیمات اخذ شده در زمینه ورود ماشینآلات و تجهیزات مرتبط با بخش تولید پرداخت و گفت: پس از مصوبه صدوسیزدهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کشور و با دستور وزیر اقتصاد، سازمان امور مالیاتی با ارسال نامهای به گمرک ایران بر امکان اخذ گواهی چک بابت مالیات بر ارزشافزوده واردات ماشینآلات و تجهیزات خطوط تولید تأکید کرد.
شافعی ادامه داد: مشکلات اجرایی پرداخت مالیات ارزشافزوده واردات ماشینآلات و تجهیزات تولیدی از ابتدای امسال با حذف بند (غ) ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی در ماده ۳ قانون جهش تولید دانشبنیان و بند (ص) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ شدت گرفت؛ ازاینرو، موضوع در جلسه اخیر شورای گفتوگو با حضور وزیر اقتصاد و نمایندگان مجلس و همچنین متولیان دستگاههای اجرایی مرتبط بررسی و مقرر شد تا سازمان امور مالیاتی در مکاتبهای به گمرک اعلام کند که در مورد پرداخت مالیات بر ارزشافزوده واردات ماشینآلات و تجهیزات تولیدی در زمان ترخیص، امکان اخذ گواهی چک وجود دارد.
او در خصوص کاهش تعرفه واردات ماشینآلات خط تولید نیز گفت: با پیگیری دولت و مجلس و تأیید شورای نگهبان، نرخ حقوق گمرکی مواد اولیه، واسطهای، اجزا و قطعات و ماشینآلات و تجهیزات به یک درصد کاهش یافت. این موضوع در ماههای گذشته بهدفعات از جانب بخش خصوصی مطالبه شد و با این تصمیم شاهد گشایش مطلوبی در بخش تولید خواهیم بود.
ضرورت اولویت یافتن حمایتهای تشویقی در بخش صادرات
رئیس اتاق ایران همچنین با اشاره به روز ملی صادرات، از تلاشگران این حوزه که باوجود موانع بسیار، به فعالیت در این عرصه مهم مشغول هستند، تقدیر کرد و گفت: هر تصمیمی که در حمایت از بخش صادرات اخذ میشود، باید متمرکز بر تقویت مشوقها باشد.
او همچنین تأکید کرد: برخوردهای سلبی راه چاره برای ممانعت از گریز سرمایه نیست. جذب و تثبیت سرمایهها تنها از مسیر تشویق و حمایت ممکن میشود. نگرانیم اتخاذ بعضی تصمیمات، خلاف این رویه باشد و اثرات منفی در این بخش رقم بزند.
شافعی از همین رویه در بخش تولید سخن گفت و افزود: راهبردی که تولید توانمند و پایدار را منوط به ممنوعیت واردات کالا میداند؛ کارآمد نیست. در کشورهای توسعهیافته، حمایت از یک فعالیت تولیدی نوپا؛ در بازه مشخصی و تا مرز توانمندسازی آن انجام میگیرد و پشتیبانی تعرفهای برای واردات کالاهای مشابه، دههها تداوم ندارد. این رویه، رقابتپذیری و توسعه آن خط تولیدی را منجر میشود. تجربهای که ما عمدتاً در اجرای آن ناکام بودهایم.
او در پایان، به تصمیمات اخیر اتاق ایران بهمنظور حمایت از فعالیتهای برونمرزی اعضای اتاق اشاره کرد و گفت: یکی از این تصمیمات، تأمین ۵۰ درصد از هزینه حضور اعضای اتاق در نمایشگاههای خارجی، در قالب پرداخت یارانه از سوی اتاق ایران است. همچنین، نیمی از هزینههای اعضای اتاق در هیاتهای اعزامی به خارج از کشور، نیمی از هزینه بازدیدهای گروهی اعضا از نمایشگاهها و صد درصد هزینه پاویون اعضا در نمایشگاههای بینالمللی با پرداخت یارانه از سوی اتاق ایران، تأمین خواهد شد.
به گفته شافعی، این اقدامات با هدف حمایت اتاق ایران از بخش تولید و صادرات و کمک به توسعه بازار جهانی محصولات ایرانی، انجام میگیرد.
انتهای پیام/
ارسال نظر