نایب رئیس اتاق ایران هشدار داد؛

فرار سرمایه از استارتاپ ها/ رابطه مستقیم قطعی مکرر اینترنت فرار سرمایه گذاران

اقتصاد 100- جذب سرمایه یکی از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های استارتاپی ایران بود. مشکلی که حالا با قطعی‌های مکرر اینترنت بیشتر شده است. نایب رئیس اتاق ایران هم می‌گوید این سیاست‌ها موجب خروج سرمایه یا عدم سرمایه‌گذاری در بخش استارتاپ‌ می‌شود.

فرار سرمایه از استارتاپ ها/ رابطه مستقیم قطعی مکرر اینترنت فرار سرمایه گذاران

به گزارش کسب و کار اقتصاد 100 از تجارت نیوز، حسین سلاح ورزی با اشاره به اینکه کاهش نرخ سرمایه گذاری در کشور حدود یک دهه است که آغاز شده، گفت:«با بررسی وضعیت عمومی سرمایه گذاری کشور از سال ۱۳۹۰ تاکنون، می‎توان گفت نرخ تشکیل سرمایه ثابت در کشور کاهشی بوده است. حتی طبق آمارهای موجود در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نرخ تشکیل سرمایه منفی شده و به نوعی استهلاک سرمایه از تشکیل سرمایه پیشی گرفته است.»

او ادامه داد:«در حوزه‌ کسب‌وکارهای نوین و استارتاپ‌ها نیز وضعیت بهتر از این نبوده است. اتفاقات اخیر و محدود کردن و قطع کردن اینترنت در مقاطع مختلف، به ویژه فیلترینگ بدون اطلاع قبلی، شرایط نااطمینانی را افزایش می‌دهد و به نوعی می‌تواند در کاهش نرخ سرمایه گذاری در این حوزه بسیار تاثیر گذار باشد. چرا که اساسا موج ناامیدی در فضای این نوع کسب‌وکارها، آفت اصلی برای عدم سرمایه گذاری خارجی و حتی داخلی است.»

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین اعلام کرد براساس گزارش‌هایی که به اتاق بازرگانی می‌رسد پروژه‌ها و کسب‌وکارهای فراوانی همزمان با قطعی اینترنت توسعه خود را متوقف کرده‌اند.

سلاح ورزی توضیح داد:«اما نکته‌ای که در خصوص سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد این است که در همه این سال‌ها متولی اصلی و مناسب برای حکمرانی دیتا مشخص نبوده است که بتواند تحرکی را در نرخ اشتغال و رشد اقتصادی در کسب‌وکارهای مبتنی بر نوآوری و آی تی، فراهم کند. به عنوان مثال در بحث توسعه دولت الکترونیک بیشتر دیجیتالی کردن امور مد نظر بوده است تا به وجود آوردن دولت الکترونیکی که معنای آن استفاده همگانی از فناوری به منظور توزیع خدمات دولتی است.»

عدم اطمینان به فضای استارتاپی ایران

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در پایان به علل کاهش نرخ سرمایه‌گذاری در کشور اشاره کرد و گفت:«این اتفاقات نیز نتیجه مجموعه‌ای از سیاست‌ها یا ابهامات و ریسک‌هایی مانند مبادلات بانکی، قطع مکرر اینترنت و دیگر سیاست‌گذاری‌هاست که باعث می‌شود فضای ناامنی برای سرمایه‌گذاران به وجود بیاورد و در نهایت موجب خروج سرمایه یا عدم سرمایه‌گذاری در این بخش کشور ما می‌شود.»

به هر حال، اقتصاد کشور در یک سال گذشته روزهای پرچالشی را سپری کرده است و همین مساله منجر به عدم اطمینان سرمایه‌‎‌گذاران شده و در نهایت آنها تمایلی به سرمایه‌گذاری در استارت‎اپ‌ها که حوزه بسیار ریسک‌پذیری هستند، ندارند.

همچنین براساس بررسی روند سرمایه‌‎گذاری در کسب‌‎وکارهای نوپا نیز می‌توان گفت معمولا استقبال کمرنگی از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی برای تامین سرمایه‌ این نوع کسب‌وکارها وجود داشته‌ است.

با توجه به آمارها، مدتی است که میزان و تعداد سرمایه‌گذاری خارجی در ایران و سرمایه‌گذاری خطرپذیر بسیار کم شده است. با آن که فعالان اکوسیتم استارتاپی به دنبال آن بودند که زمینه را برای ورود سرمایه‌گذارها فراهم و آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها ترغیب کنند. اما باتوجه به اتفاقات اخیر دیگر بعید به‌ نظر می‌رسد که به‌ راحتی سرمایه‌گذاری روی این کسب‌وکارهای نوپا انجام شود.

انتهای پیام/

کیف پول من

فروش همستر کامبت
کی بود می‌گفت پول نمیشه!

چیزی تا لیست شدن همستر نمانده، شما با طی کردن مراحل زیر می‌توانید ارز خود را از همه زودتر به فروش برسانید:

۱ - ثبت نام کنید و لینک رفرال خود را کپی کنید.
۲ - با لینک رفرال خود، دوستانتان را دعوت کنید.
۳ - به ازای دعوت از هر دوست، تون کوین رایگان دریافت کنید.
۴ - با دعوت از تعداد بیشتری از دوستان، شانس خود را برای برنده شدن در قرعه کشی کیف پول من بیشتر کنید.
۵ - پس از لیست شدن همستر، ارز خود را به راحتی نقد کنید.

لیست جوایز قرعه‌کشیemoji

آیفون ۱۶

اپل واچ سری ۱۰

پلی استیشن ۵

و ...



وبگردی

ارسال نظر

 
نظرسنجی

برای جبران کسری بودجه دولت،کدام روش را مناسب تر می دانید؟

.

اخبار سلامت

سینما در سینما