به گزارش گروه کسب وکار؛ دلایل تاخیر راه اندازی سامانه نوین اصناف که قرار بود پروانه کسب 10روزه صادر کند اما هنوز فعال نشده است موارد ذیل اعلام گردید:
۱- دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور طبق برنامهریزی و تعهدات قبلی و نیز اعلام کتبی به درگاه ملی مجوزها، تاریخ اول بهمن ۱۴۰۱ را به عنوان آغاز رسمی صدور مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف اعلام نموده بود. بدلیل آماده نبودن و تاخیر درگاه ملی مجوزها در پیادهسازی و اتصال وبسرویسهای حیاتی (بنیاد شهید، نظام وظیفه، مالیات و بهداشت)، این تاریخ عملا گذشت و درگاه ملی مجوزها آماده دریافت درخواست مجوزهای صنفی نبود.
۲- وزیر محترم امور اقتصادی و دارائی در مصاحبه تلویزیونی اول بهمن ماه، مهلت دادند که در پایان روز اداری اول بهمن اتصال مجوزهای صنفی به درگاه ملی مجوزها صورت پذیرد. این در حالیست که در تاریخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۰ اتصال فنی درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف صورت گرفته بود.
۳- وزیر محترم اقتصاد در مصاحبه دیگری در مورخ ۸ بهمن ۱۴۰۱، تاریخ دیگری را برای آماده بودن درگاه ملی مجوزها اعلام نمودند. در این مصاحبه تاریخ ۱۲ بهمن ماه به عنوان آغاز فرایند ثبت درخواست مجوزهای صنفی اعلام گردید. تا امروز یعنی مورخ ۱۷ بهمن ماه، هنوز درگاه ملی مجوزها آماده نشده است و عملا امکان ثبت درخواست مجوزهای صنفی از این درگاه ممکن نیست.
۴- با توجه به اینکه میانگین حدود ۲۵۰۰ درخواست مجوز صنفی وجود دارد، به ازای ۱۷ روز تاخیر پدید آمده از زمان اعلام شده توسط درگاه (اول بهمن ماه)، تعداد زیادی از متقاضیان دچار سردرگمی شدهاند و این امر را از طریق تماس با مرکز تماس سامانه اصناف اعلام میکنند که از چه تاریخی فرایند ثبت درخواست مجوزهای صنفی آغاز میشود. فلذا این امر منجر به نارضایتی متقاضیان و بلاتکلیفی آنها شده است.
۵- شایان ذکر است تاخیر به وجود آمده در پیادهسازی درگاه ملی مجوزها ۱۱ ماه و ۱۷ روز است و باید ببینیم *آیا درگاه ملی مجوزها از نظر فنی توان تحقق اهداف و خواستههای مطرح شده در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را دارد یا به سرنوشت سایر سامانهها و درگاههای ملی که با شعار تحولی به میدان آمدند، دچار خواهد شد!*
ارسال نظر