اقتصاد 100 گزارش میدهد؛
آیا کراس اوور تیارا مکث موتور ارزش خرید دارد؟ / با رقبای تیارا آشنا شوید
اقتصاد100: تیارا مکث موتور یکی کراس اوورهای چینی جدیدی است در نمایشگاه تهران از سوی مکس موتور رونمایی شد و بهتازگی تبلیغات محیطی آن برای فروش در ماه های آینده آغاز شده است، به همین بهانه در این گزارش به بررسی مشخصات و رقبای این خودرو در بازار داخلی پرداخته ایم.

به گزارش خبرنگار گروه کسب و کار اقتصاد 100، با توجه به وضعیت صنعت خودرو کشور طی سال های گذشته خودروسازان تمایل زیادی به مونتاژ خودروهای چینی پیدا کرده اند و در چند ماه گذشته نیز خودروهای چینی با برند و نامهای های محتلف،امکانات و پلتفرم های مشابه وارد بازار ایران شدند که تمامی آنها مجهز پیشرانه های 1.5 لیتری توربو هستند.
تیارا مکث موتور هم از همین قاعده پیروی میکند و در اصل محصولی از شرکت بایک رویژیانگ (Baic-Ruixiang) چین است. شرکت بایک رویژیانگ ابتدا با همکاری بایک موتور و گروه یینژیانگ (Yinxiang) با نام بایک یینژیانگ تأسیس شد اما در سال 2021 اعلام ورشکستگی کرد. پس از این اتفاق بود که شرکت مذکور با یکسری اصلاحات ساختاری مجدداً اعلام حیات کرد اما این بار نام خود را به بایک رویژیانگ تغییر داد. تیارا مکث موتور هم در اصل بایک رویژیانگ X5 است که سال 2021 در چین معرفی شد و شرکت مکث موتور پس از عرضه پیکاپ چینی کلوت دومین محصول مونتاژی خود را معرفی کرده است.
بر اساس اعلام مکث موتور تیارا خودرو کراس اوور است که به دلیل سبک طراحی، فضای داخلی و قوای محرکه آن بیشتر مورد توجه خانواده ها قرار خواهد گرفت. سبک طراحی این خودرو آنچنان به روز نیست و اثر چندانی از شلوغکاریهای خودروهای چینی یکی دو سال اخیر در آن به چشم نمیخورد.
نمای جلویی تیارا مکث موتور بهلطف جلوپنجره بزرگ و خطوط شکسته روی سپر، جلوهای عضلانی و باابهت دارد. در نمای جانبی همه چیز خیلی صاف و اتوکشیده به نظر میرسد و تنها خط شانه خودرو با طراحی مواج خود این نما را از یکنواختی خارج کرده است. طراحان تیارا مکث موتور در نمای عقب هم جسارت چندانی به خرج ندادهاند و تنها با جانمایی دو خط عمودی در دو طرف سپر، در پی عریضتر نشاندادن خودرو بودهاند.
تیارا دارای دوربین ثبت وقایع، دوربین ۳۶۰ درجه، کروز کنترل، ایموبلایزر موتور، سقف شیشهای پاناروما، مانیتور ۱۰/۲۵ اینچی، ملاستر تمام دیجیتال ۱۲/۳ اینچی، آینههای گرمکندار، تهویه تمام اتوماتیک با دریچههای عقب، سنسور نور و سیستم تشخیص محل پارک خودرو است.
تیارا همچنین به سیستم کنترل پایداریESP، سیستم کمکی ترمز ABS + EBD + BA، ترمز پارک برقی EPB، اتوهلد و سیستم نمایش تصویری نقطه کور مجهز است.
مکث تیارا مجهز به پیشرانه ۱٫۵ لیتر توربو با کد TLE4G15D است که این پیشرانه توان تولید حداکثر قدرت ۱۵۵ اسب بخار (در دور ۵,۶۰۰ rpm) و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر (از دور ۲،۰۰۰ تا ۴,۰۰۰ rpm) را دارد. قدرت این پیشرانه توسط جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو انجام می شود.
قیمت تیارا و مقایسه با رقبا
با توجه به اینکه بیشتر خودروهای عرضه شده این خودروسازان از یک گروه خودروساز چینی با پلت فروم و پیشرانه مشترک بهره می برند تفاوت قبل ملاحظه ای در برخی از این خودروها دید نمی شود و تنها با طراحی و آپشن های متفاوتی به بازار ایران عرضه می شوند. به همین جهت باید در زمان انتخاب این نوع خودروها باید به این نکته توجه داشت که تمام خودروهای چینی موجود در بازار دارای ضعف تامین قطعات و خدمات پس از فروش هستند و خرید خودرویی که بیشتر در بازار حضور داشته را باید مشتریان اولویت قرار دهند.
در سال های گذشته بسیاری از خودروسازان خصوصی مونتاژکار به یک باره خودروهای چینی خودرو را وارد بازار می کردند و با یک اتفاق کوچک کل فعالیت شرکت و خدمات آن متوقف می شد. خریدران باید در نظر داشته باشند که این محصول در زمان ورود به بازار داخل کشور از چه خدمات پس از فروش و تامین قطعاتی بهره مند خواهد بود. آیا با ضعف تامین قطعه و خدمات پس از فروش مواجه میشود؟
بر اساس اطلاعات سایت مکس موتور در حال حاضر این شرکت برای ارائه خدمات به مشتریان در کشور تنها 13 نمایندگی فعال دارد و این شرکت برای ارائه خدمات پس از فروش تنها به ایجاد یک نمایندگی در برخی از مراکز استانها اکتفا کرده است که این مسئله مالکان محصولات این مونتاز کار چینی را برای دریافت ساده ترین خدمات یا خرید قطعات با چالش جدی روبرو خواهد کرد.
صرفه نظر از قیمت بالا و غیر منطقی محصولات چینی خودروسازان خصوصی برخی از این خودروسازان با توجه به حضور بلند مدت خود در بازارحداقل توانسته قطعات و شبکه خدمات مناسبی را برای خود فراهم کند و لااقل مشتریان این خودروسازها مشکلات کمتری برای تامین قطعات و دریافت خدمات متحمل می شودند و وضعیت خدمات خودروسازان دولتی نیز اندکی بهتر از این خودروسازان است.
بنابر اطلاعات موجود، روژیانگ X5 در چین، ۷۶ هزار تا ۱۲۶ هزار یوآن، معادل ۱۱ تا ۱۸ هزار دلار قیمت دارد. باتوجه به اینکه نسخهی رونمایی شده از تیارا در نمایشگاه خودرو تهران، نزدیک به فولآپشن محسوب میشود؛ میتوان قیمت نهایی را در حدود ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان پیشبینی کرد.
روی کاغذ، چری تیگو ۷ مهمترین رقیب تیارا محسوب میشود. تولید کننده این خودرو سابقهی طولانی عرضه در ایران دارد و از نظر خدمات پس از فروش یا گارانتی، اطمینان بازار را کسب کرده است. همچنین خریدار چری تیگو ۷ میتواند از شتابگیری بهتر و کیفیت بالاتر برای مواد داخل کابین بهرهمند شود. از سویی دیگر، تیارا با بدنهی بزرگتر و اتاق جادارتر، برای خوانده های پر جمعیت جذابیت خواهد خواهد داشت.
از نظر ابعاد، تیارا به کلاس بدنهی فونیکس تیگو ۸ پرو نزدیک است؛ اما قطعا همراه با قیمت پایینتر عرضه خواهد شد. تیگو ۸ از پیشرانهی قویتر نسبت به تیارا استفاده میکند و محصول پرچمدار چری محسوب میشود؛ درحالیکه تیارا نمیتواند نمایندهی مناسبی در کلاس لوکس چینی باشد.
همچنین رقیب دیگر مکث تیارا در بازار امروز فیدلیتی پرایم ۷ نفره نیز محسوب می شود و البته کراس اوورهای دیگری مثل FMC C5 ،KMC K7و دیگنیتی پرایم در رده قیمتی تیارا قرار می گیرند.
انتهای پیام/