ورود دلار از عراق سخت خواهد شد؟
اقتصاد ۱۰۰- روز گذشته دولت عراق یک قانون ارزی جدید را عملیاتی کرد که بر مبنای آن صرافیهای رسمی این کشور دیگر مجوز مبادله ارز با ۵ کشور (از جمله ایران) را ندارند. جهانبخش سنجابی، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق روز گذشته در رابطه با این قانون جدید گفت: عراق ۵ کشور را به عنوان مقصد نقل و انتقال پول ممنوع کرد که ایران نیز یکی این کشورها است.

قانون جدید دولت عراق فعالان بازار داخل این کشور را از هرگونه مبادله خرد و کلان با ارزهای خارجی منع کرده است. سنجابی، دبیر اتاق مشترک ایران و عراق در این رابطه گفت: «قیمت ارز رسمی دلار هزار و ۳۲۰ دینار است، اما در بازار آزاد هر دلار، حدود هزار و ۶۵۰ دینار به فروش میرسد. بر این اساس هزینه واردات برای واردکنندگان عراقی ۲۰ درصد بیشتر خواهد بود و صادرکنندگان ایرانی نیز با فروش کالای خود به دینار، ۲۰ درصد از ارزش محموله صادراتی آنها کاسته میشود که تهدیدی پیشروی تجارت دو کشور است.» افزایش هزینه ورود دلار از کشورهای همسایه میتواند مستقیما بر قیمت تمام شده ارز در بازار تهران موثر باشد.
چرا که با توجه به تحریمهای اقتصادی در سالهای اخیر تمام تجارت خارجی غیرنفتی با این کشورها صورت گرفته و در نتیجه منبع مهمی جهت ارزآوری محسوب میشوند. تحلیلگران بر این باورند که با توجه به قانون مذکور، بانک مرکزی باید در جهت تقویت راههای ورود ارز به کشور تلاش کند، چرا که در غیر این صورت نرخ تعادلی بازار برهم خواهد خورد و بازارساز باید این ناترازی را از محل ذخایر ارزی خود تامین کند.
بازار بیرمق ۱۱ دی
دیروز دوشنبه ۱۱ دیماه روند نرخها در بازار غیررسمی تهران با ثبات نسبی همراه بود. هر برگ اسکناس دلار در این روز تنها حدود ۵۰ تومان افت نرخ را تجربه کرد. یورو و پوند نیز مشترکا ۵۰ تومان گران شده و در ارقام ۵۵ هزار و ۸۰۰تومان برای یورو و ۶۴ هزار و ۳۵۰ تومان برای پوند معامله شدند. هر قطعه سکه طلا طرح جدید نیز در واپسین معاملات نقدی بازار دیروز ۱۰۰ هزار تومان افت کرد و به رقم ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید.