بازدهی هفتگی بازار سهام/ ابتدا تقاضا سپس عرضه
اقتصاد 100- بررسی معاملات هفته سوم مردادماه نشان میدهد، شاخص کل در پنج روز معاملاتی سعی در افزایش بادی کندل هفتگی خود داشت. به طوری که در ابتدا شاخص کل توانست با یک رشد حدود دو درصدی کانال دو میلیون واحد را پس بگیرد.
معاملات سومین هفته مردادماه، به گونهای رقم خورد که پرتفوی سهامداران را تا حدودی بزرگتر کرد. چرا که شاخصهای بورسی طی این هفته، به دنبال رشد قیمت دلار توانستند بر ارتفاع خود بیفزایند. به طوری که شاخص کل در این هفته توانست با رشد 2.17 درصدی از ارتفاع یک میلیون و 993 هزار واحد به دو میلیون و 36 هزار واحد برسد.
اما سهام شرکتهای کوچک بازار مانند شرکتهای بزرگ مورد استقبال نبودند؛ چرا که شاخص هموزن در معاملات این هفته بازار سرمایه 1.02 درصد رشد کرد و از تراز 705 هزار و 917 واحد به ارتفاع 713 هزار و 148 واحد رسید.
بورس هفته سوم مرداد در یک نگاه
نگاهی به معاملات این هفته بازار سرمایه نشان میدهد، معاملات بازار سهام در روز شنبه، پررونق بود. به طوری که شاخص کل در این روز با جهش 1.98 درصدی روبهرو شد و از این رو تراز دو میلیون واحد را پس گرفت. شاخص هموزن نیز رشد خوبی داشت؛ به طوری که با افزایش 1.68 درصدی در سطح 717 هزار و 775 واحد باقی ماند.
حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در این روز 13 میلیارد و 700 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر 6 هزار و 318 میلیارد تومان بوده است.
یکشنبه
در یکشنبه اما رفتار شاخص کل آرامتر بود و صعود ضعیفتری را ثبت کرد. به طوری که نماگر اصلی بازار سرمایه در 15 مرداد با رشد 0.34 درصدی به ارتفاع دو میلیون و 40 هزار واحد رسید. این روند برای نماگر شرکتهای کوچک بازار متفاوت بود. به طوری که شاخص هموزن با کاهش 0.11 درصدی تراز 717 هزار و 13 واحد را روی تابلو نشان داد.
همین توقف روند صعودی قدرتمند شاخصهای بورسی، سبب کاهش حجم و ارزش معاملات شد. به طوری که حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در این روز هفت میلیارد و 700 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر ، هزار و 845 میلیارد تومان بوده است.
دوشنبه
با شروع معاملات روز دوشنبه، کمکم حال و هوای روند صعودی به بازار برگشت؛ به طوری که شاخص کل در پایان معاملات دوشنبه با رشد 0.54 درصدی به ارتفاع دو میلیون و 51 هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز 0.36 درصد بالا آمد و به تراز 719 هزار و 560 واحد را ثبت کرد.
حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در این روز 10 میلیارد و 300 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر پنج هزار و 779 میلیارد تومان بوده است.
سهشنبه
روند معاملات سهشنبه تحت تاثیر مصوبه مجلس در رابطه با واگذاری سهام پالایشی وزارت نفت بود و همین امر سهمهای پالایشی و پتروشیمی را نزولی کرد. از این رو شاخص کل معادل 0.64 درصد کاهش ارتفاع داد و به دو میلیون و 37 هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با کاهش 0.84 درصدی، تراز 713 هزار و 540 واحد را ثبت کرد.
حجم معاملات سهام، حق تقدم وصندوقهای سهامی در این روز هشت میلیارد و 200 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر چهار هزار و 587 میلیارد تومان بوده است.
چهارشنبه
در روز پایانی هفته نیز معاملات بازار سرمایه با قیمت پایینتری بسته شد. به طوری که شاخص کل حدود 0.04 درصد و شاخص هموزن حدود 0.05 درصد کاهش ارتفاع دادند.
حجم معاملات سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در این روز 6 میلیارد و 700 میلیون برگه سهم و ارزش معاملات این مقادیر چهار هزار و 180 میلیارد تومان بوده است.
ورود و خروج پول حقیقی
بررسی معاملات این هفته نشان میدهد که بازار سهام در روز شنبه شاهد ورود 341 میلیارد تومانی بود. البته ورود پول در روز یکشنبه اتفاق نیفتاد و حدود 423 میلیارد تومان از بازار سرمایه خارج شد.
سرعت خروج پول در دوشنبه کاهش یافت و این عدد به 216 میلیارد تومان رسید. در روز سهشنبه نیز 596 میلیارد تومان پول حقیقی دیگر از بازار سرمایه خارج شد. در نهایت در روز پایانی هفته خروج پول حقیقی به کمترین میزان خود رسید. به طوری که بررسی آمار و ارقام مالکیت حقیقیها خروج 92 میلیارد تومانی پول حقیقی را نشان میدهد.
منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر