دلار به کدام سو می رود؟
اقتصاد ۱۰۰- قیمت دلار در پنجمین روز هفته با کاهش هزار تومانی در کریدور پنجم یک کانال عقبنشینی کرد. هرچند معاملات در بازار ارز رونق چندانی نداشت و تعطیلی دو روز میانی هفته، بازار را از رمق انداخته بود، اما معاملهگران معتقدند تحرکات صعودی طلای جهانی حرکت کاهشی دلار را به همراه داشته است.
قیمت دلار روز چهارشنبه ۲۷ تیر کاهش هزار تومانی داشت و در نیمه کانال هفتم از کریدور پنجم معامله شد. نوسانات قیمت دلار بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات و پیروزی نامزد میانهرو به طور پیوسته ریتم کاهشی داشت.
این روند نزولی را برخی کارشناسان با هدف تحویل اسکناس دلار با کمترین نرخ به دولت مسعود پزشکیان تعبیر میکنند؛ اگر این موضوع صحت داشته باشد دو اهرم رکود روزهای محرم و ارزپاشی سیاستگذار از یک سو و اهرم سقفشکنی قیمت اونس جهانی طلا که به تضعیف دلار منجر شده، از سوی دیگر به کمک افت بیشتر قیمت دلار آمده است.
کاهش قیمت دلار زیر چتر بازارهای جهانی
بعد از ظهر روز دوشنبه، اونس جهانی طلا در روند صعود قرار گرفت و منطقه مقاومت ۲۴۲۴ دلاری را شکست و به قله تاریخی ۲۴۷۲ دلاری ورود کرد. معاملهگران معتقدند بازارساز همیشه بین اونس و دلار در نوسانهای شارپی، حرکت الاکلنگی ایجاد میکند. آنها میگویند کاهش قیمت دلار با نوسانات افزایشی اونس جهانی بالانس شده است.
پیش بینی قیمت دلار
تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند تا نیمههای مرداد و تحویل دولت فعلی به دولت پزشکیان، بازارهای مالی نوسان افزایشی قابل توجهی را تجربه نخواهند کرد. کارشناسان اقتصادی نیز با تاکید بر فشرده شدن فنر قیمت دلار میگویند، با توجه به یکهتازی سیاستگذار در بازار ارز، ریتم بعدی قیمت از سوی نهاد تصمیمگیر که مدیریت بازار ارز را در دست دارد، مشخص خواهد شد.
ارسال نظر