پیش بینی بورس امروز شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ / سرنوشت بازار سهام در دست کیست؟
اقتصاد ۱۰۰- همزمان با کاهش اعطای اعتبارات به کارگزاریها، بازار سهام در روزهای پایانی معاملات در هفته گذشته، با چالش مواجه شد. در هفته آتی تحرکات دلار و اخبار منتهی به روزهای پایانی سال، سرنوشت بورس تهران را مشخص خواهند کرد.
در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته جاری، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت 0.62 درصدی، معادل 13 هزار و 465 واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و 150 هزار و 35 واحدی قرار گرفت.
کاهش ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با افت 0.53 درصدی (معادل سه هزار و 913 واحد) در پله 732 هزار واحدی قرار گرفت.
معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را در روز چهارشنبه، چهار هزار و 958 میلیارد تومان نشان میداد.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را 9.4 میلیارد برگه سهم نشان میدهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدودههای فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم میشود. چرا که ورود سهامداران تازهنفس، راه صعود را هموارتر میکند
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از خروج 177 میلیارد و 900 میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
پیش بینی بورس شنبه
در روزهای پایانی معاملات هفته گذشته، تصمیم عجیب از سوی بانکها، فشار فروش که در بازار سهام وجود داشت را تقویت کرد. بر اساس گزارشیها، قرار بود در پایان سال جاری، مبلغ 160 هزار میلیارد تومان به کارگزاریهای بورسی، اعتبار اعطا شود. این رقم اما از سوی بانکها به تنها 40 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.
سکون دلار و حتی کاهش جزئی در ارتفاع اسکناس آمریکایی، دست خریداران را در بازار سهام مردد کرد. کارشناسان معتقدند، تنها عامل پیشران بازار سهام، دلار است و در راستای محقق شدن صعود نماگر اصلی تالار شیشهای به سطوح بالاتر از دو میلیون و 200 هزار واحدی نیاز به رشد نرخ ارز وجود دارد.
بررسی کارشناسان نشان میدهد، نرخ اوراق خزانهداری یا اخزا به سطح 34 درصدی رسیده است. بر این اساس، بازار سرمایه کار سختتری برای ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاران دارد. پیش از حرکت صعودی نرخ بهره و رشد آن تا ارتفاع 30 درصد و حتی بالاتر، P/E بازار در سطح 5 واحدی قرار داشت. در حال حاضر اما با نرخهای جدید شبکه بانکی، P/E بازار در محدوده 2.5 تا 3 واحدی قرار خواهد گرفت. این موضوع بدان معناست که قیمتهای روی تابلو همچنان باید پایینتر روند تا بازار سهام برای سرمایهگذاران جذاب شود.
از این رو در راستای پیش بینی بورس در شروع آخرین هفته معاملاتی سال 1402، به نظر نمیرسد بازار غافلگیری تازهای برای اهالی تالار شیشهای داشته باشد. با این حال با تمام شدن فرآیند تسویه اعتبارات کارگزاریها، وزنه سنگینتری در کفه ترازو داشته باشند!
ارسال نظر