سیاست‌های پولی و ارزی چرا باید تغییر کند؟

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: اگر دولت بخواهد با همین سیاست‌ها اقتصاد را جلو ببرد نمی‌توان چندان به آینده خوش‌بین بود و ممکن است در آینده شرایط موجود سخت‌تر شود. دولت سیزدهم جراحی اقتصادی را به میان آورد این در حالیست که برای برون رفت از شرایط فعلی ما نیاز به یک سلسله اصلاحات و تغییرات در سیاست‌های پولی و ارزی داریم.

سیاست‌های پولی و ارزی چرا باید تغییر کند؟

 

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- مهراد عباد پیش‌بینی رشد 8 درصدی اقتصاد در برنامه هفتم توسعه را بلندپروازانه تلقی کرد و افزود: بلندپروازی باید در برنامه‌ها توسعه‌ای لحاظ شود اما مشروط به اینکه الزامات آن در کشور وجود داشته باشد به نظر می‌رسد که برنامه هفتم توسعه بیشتر رویاپردازانه است.

وی با انتقاد از توجه نکردن به تغییرات اقلیمی در تدوین برنامه‌ هفتم توسعه، اذعان کرد: نمی‌توان تغییرات اقلیمی را در نظر نگرفت اما از سوی دیگر برنامه توسعه‌ای ترسیم کنیم؛ در حال حاضر کشور با چالش تامین آب مواجه هست و نمی‌توانیم امیدوار به تحقق توسعه در کشور باشیم اما در احکام نوشته شده از برنامه توسعه به این موضوع نپردازیم. هر چند شنیده‌ها حاکی از این است که در برنامه هفتم توسعه دو یا سه بند به صورت مختصر به موضوع آب و تغییر اصلاح سیستم‌های آبیاری پرداخته شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: گفته می‌شود که قرار است که برنامه هفتم توسعه برنامه محور باشد؛ به این معنا که هر کدام از احکام برنامه جداگانه خود را داشته باشد که امیدواریم که این مهم عملیاتی شود.

عباد بی‌ثباتی اقتصادی را عامل تعویق انداختن روند توسعه در کشور معرفی کرد و افزود: در سال‌های اخیر به واسطه تحریم‌ها و روابط بین‌الملل اقتصاد به سمت بی‌ثبات حرکت کرد که باید برای آنها راهکارهای مناسبی در نظر بگیریم.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز به معنی کاهش ارزش پول ملی است، گفت: امروز چوب سیاست‌هایی که در چند دهه اخیر برای کم نگه داشتن نرخ ارز دنبال کردیم را می‌خوریم؛ سالیان سال است که ما با مسائل بین‌المللی مقابله می‌کنیم و تلاش کردیم که نرخ ارز را پایین نگه داریم که از این طریق بتوانیم منافعی را نصیب خود کنیم اما در چند برهه برای جبران برخی کسری‌های مالی مجبور شدیم که نرخ ارز را واقعی کنیم.

وی برداشتن ارز 4200 تومانی را به صلاح اقتصاد ندانست و افزود: حذف ارز 4200 تومانی در نهایت به واقعی کردن نرخ ارز در بازار کمک نکرد و باید نرخ واقعی شود چراکه همچنان ارز در بازار ایران چند نرخی است. بی‌ثباتی نرخ ارز تاثیر زیادی در حوزه واردات و صادرات گذاشته است و واردکننده نمی‌تواند پیش‌بینی کند که کالای سفارشی را باید به چه نرخی بفروشد و در حد 10 درصد نوسات نرخ ارز قیمت‌ها را تغییر می‌دهد و ممکن است نوسان‌ها باعث شود ارزی که برمی‌گرداند ریال متفاوت دریافت کند.

به گفته عباد؛ صادرکنندگان بیش از  2 روز نمی‌توانند اعتبار و پرفروما بدهیم این در حالیست که در کشورهای دیگر حداقل یک ماه پرفروما می‌دهند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پاسخ به این پرسش که آیا نسبت به آینده اقتصاد ایران خوشبین هستید؟ گفت: من همواره انسان امیدواری بودم اما به نظر می‌رسد اگر دولت بخواهد با همین سیاست‌ها اقتصاد را جلو ببرد نمی‌توان چندان به آینده خوش‌بین بود و ممکن است در آینده شرایط موجود سخت‌تر شود. دولت سیزدهم جراحی اقتصادی را به میان آورد این در حالیست که برای برون رفت از شرایط فعلی ما نیاز به یک سلسله اصلاحات و تغییرات در سیاست‌های پولی و ارزی داریم.

انتهای پیام/

منبع : ایلنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.



وبگردی

ارسال نظر

 
.

اخبار سلامت

سینما در سینما