یک کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد
عوامل مهم در ریزش شاخص/ چشم انتظاری برای بازاری پر عرضه
مجموعه اتفاقات پایان هفته گذشته، از جمله کاهش نرخ دلار آزاد، گفت و گوهای ایران و عمان، قطعنامه شورای حکام، ریزش کامودیتی ها به دلیل شیوع مجدد کرونا در چین و ادامه اعتراضات و اعتصابات گروهی از فعالان را بر آن داشت تا اقدام به خروج از بازار کنند.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- مژده ابراهیمی؛ سپهر آصفی – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اقتصاد 100 گفت: بازار سرمایه در روز جاری کار خود را با عرضه توسط حقیقی ها آغاز کرد و حمایت حقوقی ها هم، چندان گره گشا نبود. در پایان شاخص با ۱.۴۴ درصد ریزش در محدوده ۱۳۹۳۱۵۲ قرار گرفت؛ همچنین خروج پول حقیقی از ابتدای بازار آغاز و تا انتها یافت و در نهایت ۷۱۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.
وی افزود: ارزش معاملات حدود ۳.۴۰۰ میلیارد بود که نزدیک به میانگین ماهانه و میانگین هفتگی است و میتوان آن از نکات مثبت بازار امروز برشمرد؛ همچنین عمده ریزش بازار ناشی از افت قیمت سهام شرکت های تاثیرگذار بر شاخص و کامودیتی بیس بود و نمادهای گروه خودرویی و سیمانی به واسطه اخبار مثبت مختص به گروه خود معاملات بهتری را تجربه کردند.
آصفی بیان کرد: مجموعه اتفاقات پایان هفته گذشته؛ از جمله کاهش نرخ دلار آزاد، گفت و گوهای ایران و عمان، قطعنامه شورای حکام، ریزش کامودیتی ها به دلیل شیوع مجدد کرونا در چین و ادامه اعتراضات و اعتصابات گروهی از فعالان را بر آن داشت تا اقدام به خروج از بازار کنند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: باوجود رشد بازار و حمایت های دولت از بازار سهام ریسک های موجود؛ مانند کسری بودجه دولت در سال جاری، بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۲، نوسانات کامودیتی ها، نرخ بهره بدون ریسک و شرایط سیاسی کشور کماکان پابرجاست.
به گفته وی؛ بازار برای رشد مداوم نیاز به ثبات اقتصادی و سیاسی دارد تا سرمایهگذاران بتوانند به آینده امیدوار شده و افق دید سرمایه گذاری خود را گسترش دهند و برای هفته جاری باتوجه به موارد فوق و رشد هفته های گذشته انتظار بازاری ساید و پر عرضه تر نسبت به هفته گذشته می رود.
انتهای پیام/
ارسال نظر