بورس همچنان بر مدار اما و اگر

کارشناسان بازار سرمایه، عوامل موثر بر روند صعودی شاخص، ابهامات موجود و چشم انداز بورس را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.

بورس همچنان بر مدار اما و اگر

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- سه کارشناس بازار سرمایه درباره عوامل موثر بر روند صعودی شاخص، ابهامات موجود و چشم انداز بورس به گفت و گو با رسانه ها پرداختند که بدین شرح است:

مصطفی صفاری: تداوم صعود بورس به چند عامل بستگی دارد. اول اینکه دولت در بودجه‌ای که آذر ماه به مجلس می‌برد، چقدر فشار بر منابع شرکت‌های دولتی و صندوق‌های بازنشستگی تحمیل کرده است؟ دوم اینکه وضعیت نرخ بهره بانکی چه می‌شود و دولت برای آن چه تصمیمی می‌گیرد؟ سوم وضعیت بازار طلا و ارز و آینده آن چگونه خواهد بود؟ دولت می‌تواند این بازارها را مهار کند و جذابیت را به بورس برگرداند یا خیر؟! فعلاً به نظر نمی‌رسد اعتماد سهامداران به بازار سرمایه برگشته باشد، حتی  چندی پیش هم با وجود صعود ۱۶ هزار واحدی شاخص کل بورس، خروج سرمایه ادامه داشت.

چشم‌انداز بازار مثبت است

حمید پهلوان: بسیاری از نمادهای بازار در سطح ارزنده‌ای قرار دارند و با توجه به دو محرک بازگشت بازارهای جهانی به مدار صعود و افزایش قیمت دلار چشم‌انداز مثبتی در انتظار بورس تهران است. همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد و همین موضوع ابهام بزرگی در تداوم روند صعودی فعلی بورس تهران است. قیمت‌گذاری دستوری مهم‌ترین موضوعی است که چشم‌انداز بازار سهام را تحت تأثیر منفی قرار داده است. هرچند وعده هایی از سوی سیاست‌گذار اقتصادی برای رفع این موانع مهم داده شده اما تاکنون با مشاهده اقدامات عملی از سوی سرمایه‌گذاران، جسارت کافی در سمت تقاضا ایجاد نخواهد شد.

از موارد دیگری که بر بازار سرمایه سایه افکنده ابهامات در مباحث سیاسی و اجتماعی و برجام از یک سو و سیاست‌های مبهم بانک مرکزی در قبال نرخ بهره از سوی دیگر است. البته نباید از افزایش اختلاف دلار نیما و آزاد به عنوان عامل مهم در واکنش بورس به افزایش نرخ دلار چشم‌پوشی کرد و کاهش نرخ دلار آزاد با توجه به شرایط حاکم بر جامعه دور از انتظار است. با افزایش شکاف قیمتی دلار نیما و دلار آزاد، مسئله ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازار سهام تکرار خواهد شد. چراکه در این صورت هزینه‌ شرکت‌های بورسی با نرخ دلار آزاد افزایشی بوده اما درآمدها براساس دلار نیما خواهد بود که نتیجه‌ای جز تحت فشار قرارگرفتن سودآوری صنایع نخواهد داشت.

معین شفیعی: با توجه به اینکه اکنون قیمت سهام در بازار به نقطه ارزندگی رسیده به نظر می‌رسد ترجیح عمده بین سرمایه‌گذاری در سهام، بانک و اوراق درآمد ثابت، خرید سهام باشد. بسته حمایتی ۱۰ بندی اقدام مثبتی ارزیابی می شود که مهم‌ترین بند، بیمه سبد سهام پرتفوی ۱۰۰ میلیونی سرمایه‌گذاران با تضمین سود ۲۰ درصدی توسط دولت است.

برای سرمایه‌گذاران خرد با توجه به تضمین سود ۲۰ درصدی در بازار سهام، دو راه وجود دارد. در ابتدا باید یا سرمایه‌ها را بدون ریسک در سپرده‌های بانک یا اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنند یا اینکه سهام بخرند و آن را بیمه کنند که با توجه به ارزندگی سهام بسیاری از شرکت‌ها در پی کاهش‌های اخیر به نظر می‌رسد ترجیح عمده سرمایه‌گذاران، خرید سهام و سرمایه‌گذاری در بازار باشد.

انتهای پیام/

وبگردی
    ارسال نظر