محرکهای قوی، اما موقتی صعود بورس را بشناسید
محرکهای قوی؛ اما موقتی موضوعی بوده که درباره آن باید گفت؛ می توان آنها را عاملی برای صعود بازارسرمایه دانست که سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری در این بازار کند.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100-مژده ابراهیمی: به نظر می رسد صعودهای شاخص مقطعی بوده و ادامه دار نباشد؛ البته عواملی مانند رشد نقدینگی در کشور و افزایش نرخ ارز و ادامهدار بودن آن، نزدیک شدن نرخ ارز نیما به نرخ بازار آزاد، افزایش نرخ تورم می توانند محرک های قوی برای صعود بازارسرمایه باشد و سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری در این بازار کند.
سید جواد درواری - مدیر سبدگردانی و سرمایه گذاری شرکت سبدگردان آمیتیس در گفت و گو با اقتصاد100 گفت: بازارسرمایه در سال جاری فعالیت خود را در شرایطی آغاز کرد که در محدوده 1.354.000 واحد قرار داشت و پس از نوسانات بسیار در انتهای شهریورماه به عدد 1.355.000 واحد رسید.
وی افزود: با شروع فصل پاییز و باتوجه به برخی چالش ها و ابهامات و عواملی که همچنان بر بازارسرمایه سایه افکنده، مانند عدم ثبات سیاسی و اقتصادی، مذاکرات هسته ای و نتایج آن، عدم وجود نقدینگی، نرخ بهره بین بانکی، قیمت گذاری دستوری تولیدات و محصولات شرکتها، تامین مواد اولیه برخی صنایع و مباحث انرژی آنها، کسری بودجه دولت و فروش اوراق بدهی نوسانات قیمتهای جهانی کامودیتی ها موجب شد سرمایه گذاران نتوانند ارزیابی قابل اطمینانی از سرمایه گذاری خود در بازارسرمایه داشته باشند.
درواری بیان کرد: شرایط سیاسی و اجتماعی داخلی و اعتراضاتی که در مهرماه شاهد آن بودیم و شرایط سیاسی خارجی در رابطه با جنگ روسیه و اوکراین نگرانی سرمایه گذاران را دو چندان کرد و هراس سرمایه گذاران را به دنبال داشت و با توجه به گزارش های مالی خوب برخی شرکت ها و صنایع، همچنین ارزندگی سهام بسیاری از شرکت های بورسی، سرمایه گذاران بازار را بسیار پر ریسک در نظر گرفتند و ترجیح دادند تا برطرف شدن برخی موارد سرمایه خود را از بازارسرمایه خارج کنند و بدین ترتیب شاخص تا 4 آبان تا محدوده 1.241.000 واحد کاهش یافت. در ابتدای هفته دوم آبان ماه جلسه ای با حضور مسئولان اقتصادی و بورسی برای حمایت از بازارسرمایه برگزار شد و خروجی آن، بسته ده بندی و تزریق مبالغی برای حمایت از بازارسرمایه بود. ( تجربیات گذشته بورس نشان می دهد که خروجی این جلسات مسکنی زودگذر برای بازارسرمایه است).
به گفته این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: باتوجه به هماهنگی های صورت گرفته با سهامداران نهادی و هلدینگهای بزرگ و همکاری آنها، روند نزولی شاخص متوقف شد و شاخص حرکتی صعودی را در پیش گرفت، اما همچنان شاهد خروج پول از بازارسرمایه بودیم.
وی در ادامه افزود: در تاریخ 14 آبان و هفته سوم و سه روز ابتدایی با توجه به دو عامل افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و افزایش قیمت کالاهای جهانی، شاهد صعود 103.000 واحدی شاخص کل بودیم.
مدیر سبدگردانی و سرمایه گذاری شرکت سبدگردان آمیتیس اظهار کرد: از منظر تکنیکال، شاخص کل پس از وقوع واگرایی مخفی مثبت در تایم هفتگی موفق شد خط روند نزولی RSI در این تایم فریم را به سمت بالا بشکند و انتظار میرود موج صعودی میانمدت جدیدی شروع شده باشد.
به گفته این کارشناس بازارسرمایه؛ اولین محدوده مقاومتی میانمدت در مسیر شاخص (1.390.000-1.420.000) واحد است که هماکنون نیز شاخص با آن برخورد کرده است.
درواری بیان داشت: باتوجه به ورود RSI در تایم روزانه به منطقه اشباع خرید به نظر میرسد احتمال واکنش اصلاحی نسبت به این منطقه وجود داشته باشد، ولی در میانمدت انتظار شکسته شدن این محدوده و حرکت به سمت محدوده (1.545.000-1.600.000) واحد را خواهیم داشت. همچنین مناطق حمایتی شاخص کل نیز محدودههای (1.330.000-1350000) و (1.290.000-1.300.000) واحد بوده که در صورت شروع اصلاح شاخص کل میتوان انتظار اتمام اصلاح را در نواحی ذکرشده داشته باشیم.
وی در نهایت اظهار کرد: باتوجه به مطالب عنوان شده و چالش هایی که بازارسرمایه با آن روبرو است، به نظر میرسد صعودهای شاخص مقطعی بوده و ادامه دار نباشد؛ البته عواملی مانند رشد نقدینگی در کشور و افزایش نرخ ارز و ادامه دار بودن آن، نزدیک شدن نرخ ارز نیما به نرخ بازار آزاد، افزایش نرخ تورم میتوانند محرک های قوی برای صعود بازار سرمایه باشد و سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری در این بازار کند.
این فعال بازارسرمایه در نهایت گفت: به سرمایه گذاران خرد توصیه میشود از خریدهای هیجانی اجتناب کنند و بصورت پله ای خرید کنند، در سهام شرکت ها سودده و به اصطلاح بنیادی با قابلیت نقد شوندگی بالا سرمایه گذاری کنند و به قصد سرمایه گذاری بلندمدت اقدام به خرید سهام کرده و از خرید و فروش نوسانی سهام دوره کنند.
انتهای پیام/
ارسال نظر