یک تحلیلگر پیش بینی کرد؛
قیمت گذاری دستوری متهم ردیف اول ریزشهای بورس/ چرخش سرمایهگذاران به سمت بازارهای امن تر
قیمت گذاری دستوری را شاید بتوان متهم ردیف اول ریزشهای بورس دانست عاملی که در کنار دیگر موارد موجب شده تا بسیاری از سرمایه گذاران به تدریج به سمن بازارهای امن تر بروند.

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- مژده ابراهیمی: به نظر میرسد از دلایل ریزش بازار در سال جاری میتوانیم، نبود ثبات سیاسی را به عنوان مهمترین عامل در نظر گرفته و علاوه بر آن می توان به مباحث اقتصادی نظیر نرخ بهره بین بانکی و قیمتگذاری دستوری از جانب دولت، همچنین کاهش قیمت محصولات جهانی اشاره کرد.
سید محمد علی خضری – تحلیلگر سبدگردان آمیتیس در گفت و گو با اقتصاد 100 گفت: بازارسرمایه در ماههای انتهایی سال گذشته تحرکات مثبتی از خود نشان داد و در سال جاری فعالیت خود را در شرایطی آغاز کرد که در محدوده 1354000 واحد قرار داشت و توانست تا اواخر اردیبهشت به رشد خود ادامه داده و به بالاتر از محدوده سقف قبلی در 1585000 واحد نیز دست پیدا کند.
وی افزود: پس از آن و با داغ شدن اخبار مربوط به احیای دوبارهی برجام فضای اقتصادی کشور به مسائل سیاسی گره خورده و در پی عدم توفیق در احیای برجام بازار روند اصلاحی به خود گرفت و در پایان شهریور ماه به 1355000 واحد رسید.
خضری بیان کرد: از ابتدای پاییز تا اوایل ماه جاری نیز شاخص کل بیش از 8 درصد کاهش یافت، ولی در پی انتشار خبر مبنی بر حمایت دولت از بورس، شاخص کل توانست از کف ایجاد شده در محدوده 1240000 واحد اندکی فاصله گرفته و هفته مثبت و سبزی را رقم بزند.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: به نظر میرسد از دلایل ریزش بازار در سال جاری میتوانیم، نبود ثبات سیاسی را به عنوان مهمترین عامل در نظر گرفته و علاوه بر آن میتوان به مباحث اقتصادی نظیر نرخ بهره بین بانکی و قیمتگذاری دستوری از جانب دولت و همچنین کاهش قیمت محصولات جهانی اشاره کرد.
به گفته وی؛ شرایط ژئوپولتیک منطقه و جنگ بین روسیه و اوکراین باعث شده تا سرمایهگذاران سرمایههای خود را از بازارهای پر ریسک تر همچون بازارسرمایه به سمت بازارهای امنتر روانه کنند؛ از طرف دیگر در طی هفتههای گذشته نرخ بهره بدون ریسک در بازار به بالاتر از 25% درصد رسید که این امر بهخودیخود موجب دور شدن سرمایهگذاران از بازارسرمایه خواهد شد و با وجود گزارشهای معقول ششماههی شرکتها و باتوجه به این موضوع که نسبتهای P/S و P/E بازار به ترتیب به میزان این شاخصها در سال 97 و 94 رسیده است؛ کماکان ارزش معاملات بازار پایین بوده و همهروزه شاهد خروج نقدینگی حقیقی از بازارسرمایه هستیم و تا زمانی که پول جدید روانه بازار نشود، نمیتوانیم انتظار چرخشهای اصلی و بزرگ را از بازار داشته باشیم.
تحلیلگر سبدگردان آمیتیس اظهار کرد: از منظر تکنیکال نیز RSI در تایم فریم هفتگی به عدد 23.5 رسیده که آخرین بار این میزان را در سال 94 تجربه کرده است و علاوه بر آن هماکنون مستعد تشکیل واگرایی مخفی مثبت نیز هستیم و در صورت شکسته شدن خط روند نزولی RSI در این تایم فریم میتوانیم انتظار رشد میانمدت از شاخص کل را داشته باشیم.
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت گفت: در کوتاهمدت نیز اولین محدوده مقاومتی کوتاهمدت در مسیر بازار (1290000-1307000) واحد خواهد بود و به نظر میرسد در طی هفته آینده بازار روند رنجی را در پیش گرفته و رشد این هفته تا حدودی متوقف شود تا از شرایط اشباع خرید در تایم فریمهای پایینتر خارج شویم و شاخص آماده رشد بعدی خود شود.
انتهای پیام /