اعطای اعتبار بانکی به شرکت های کارگزاری ادامه می یابد / سیاست جدید بانک مرکزی سرمایه گذاری در بورس را افزایش می دهد؟
یک هفته پس از طراحی بسته جامع حمایتی بازار سرمایه، سخنگوی بانک مرکزی از تداوم اعطای اعتبار توسط بانک ها به شرکت های کارگزاری بورس خبر داده است.
به گزارش گروه پول و سرمایه اقتصاد 100 : بسته جامع حمایتی بازار سرمایه که در هفته گذشته طراحی و در جلسات رده عالی مقامات اقتصادی کشور مطرح شده بود، از شنبه هفته جاری اجرایی شده است. در بسته 10 بندی حمایت فوری از بازار سرمایه مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکت های تولیدی بزرگ کشور دیده می شود.
در همین حال روز شنبه بود که سخنگوی بانک مرکزی از تداوم اعطای اعتبار توسط بانک ها به شرکت های کارگزاری بورس خبر داد. مصطفی قمری وفا، در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد: سیاست بانک مرکزی درخصوص اعطای اعتبار توسط بانک ها به شرکت های کارگزاری های فعال در بازار سرمایه هیچ گونه تغییری نداشته است و بانک ها طبق روال گذشته، در چارچوب سیاست اعتباری خود و ضوابط ابلاغی بانک مرکزی می توانند در این خصوص اقدام کنند.
*10 بند برای حمایت از بازار سرمایه
پس از ریزش شاخص های بازار سهام در هفته های اخیر، سازمان بورس اقدام به طراحی ساز و کاری برای کنترل عرضه در بازار سهام کرد که این بسته در نهایت در قالب یک بسته سیاستی طی روزهای گذشته آماده شد. در بسته ۱۰ بندی حمایت از بازار سرمایه مصوباتی از جمله بیمه شدن اصل و سود سهام مردم در یک سال آینده تا واریز شدن منابع جهت حمایت از سهام شرکت های تولیدی بزرگ کشور دیده می شود.
این بسته 10 بندی ابتدای هفته جاری ابلاغ شد که در آن سهام حاضر در پورتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر -که حدود ۹۶ درصد از تعداد کدهای حقیقی فعال حاضر در بازار را تشکیل می دهند، از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و خرید توسط سرمایه گذاران صورت می گیرد. سر رسید اعمال این اوراق یک ساله بوده و مبلغ تعهد خرید ۲۰ درصد بالاتر از ارزش ترکیب سبد افراد در آخرین روز معاملاتی چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ است و براساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام میکند اعمال و اجرایی خواهد شد. همچنین اوراق اختیار تبعی فروش بر روی سهام موجود در صندوق های درآمد ثابت تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان منتشر می شود که اصل ارزش سبد سهام در ابتدای دوره را براساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می نماید، تضمین می کند.
همکاری مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد جهت مدیریت نرخ سود، افزایش سپرده گذاری مستقیم سازمان بورس نزد صندوق تثبیت، محدود کردن بخش فروش بازارگردان ها تا اطلاع ثانوی، توقف پذیره نویسی اوراق بهادار و عرضه های اولیه تا زمان بازگشت ثبات به بازار سرمایه و بازگشت زمان جلسه معاملاتی در فرابورس به روال سابق از ساعت ۱۳:۰۰ به ۱۲:۳۰ دیگر بندهای مربوط به بسته حمایتی از بازار سرمایه را تشکیل می دهند.
*تاثیر بسته حمایتی بانک مرکزی در بورس
برخی فعالان بازار سرمایه معتقدند که با افزایش سقف تراکنش کارگزاریها، کمک شایان توجهی به خرید سهام و انتقال مالی در بورس شده است. بر این اساس محدودیتهای انتقال مالی یکی از مشکلات مهمی بود که تا پیش از اتخاذ این تصمیم فعالیتها در بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده بود. قطع مسلم برخی محدودیتها تا پیش از این بنا به دلایلی اتفاق افتاده بود، اما با تصمیم اخیر بانک مرکزی محدویتهای تراکنشها رفع شده است.
کارشناسان می گویند که همکاری بین بورس و بانک مرکزی منجر به توسعه و بهبود اقتصاد کشور می شود و بانک مرکزی متولی بازار پول است و ابزارهای خاص خودش مانند سپرده، تسهیلات و موارد دیگری را دارد بازار سرمایه و بورس نیز با کارکردی شبیه به بانک مرکزی در حمایت از شرکت های اقتصادی و تولیدی کشور را دارد بنابراین هماهنگی این دو نهاد به نفع اقتصاد کشور است.
ارسال نظر