آخرین امید سهامداران نا امید می شود؟/ دلیل ناتوانی دولت در مهار خونریزی بازار
وزیر اقتصاد در حالی در نشست خبری روز گذشته خود به نداشتن نگاه ابزاری دولت به بورس افتخار کرده که در شرایط فعلی و در سایه کم توجهی دولت به این بازار اساسا چیزی از بازار سرمایه باقی نمانده است. وضعیت معاملات در روزهای اخیر به حدی پایین است که ارزش معاملات برای روزهای متمادی حتی به ۲هزار میلیاردتومان هم نمی رسد. نمونه آن در معاملات امروز بورس بود که در پی افت ۱۰۶۷۸ واحدی شاخص هجدهمین روز خروج متوالی پول از بورس رقم خورد و خروج نقدینگی به ۴۰۵ میلیارد تومان رسید.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- سعیده زمانی: کارشناسان عمدتا دلیل ریزش بورس را تحریم و نبود اعتماد درمیان سهامداران عنوان می کنند.
در خصوص موضوع اول که تکلیف روشن است و کار سختی در پیش است، اما درباره مساله دوم که بازگشت اعتماد به سهامداران است سیاستگذار می تواند ورق را به نفع بازار برگرداند.
با این وجود تا اینجای امر دولت تنها به گفتار درمانی بسنده کرده است. به نظر می رسد عمده دلیل اظهارات امروز خاندوزی کنایه به دولت قبل برای جبران کسری بودجه بوده است. در هر صورت برای سهامداران در نتیجه کار تفاوتی ندارد و آنچه مشخص است از دست رفتن پی در پی فرصت های طلایی است.
محمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در این باره به اقتصاد 100 گفت: شرکت های بورسی مورد عتاب سهامداران قرار گرفته اند. او با بیان اینکه ریسک بزرگ این روزهای بازار سرمایه نبود اعتماد به سیاستگذاران در این بازار است می گوید: مساله بعدی به تحریم ها و قیمت ها در بازار جهانی باز می گردد.
جاماندن بورس از بازارهای رقیب
در سه ماه دوم امسال بورس نتوانست از بازارهای رقیب سبقت بگیرد. در شرایطی که نرخ دلار وسکه در سال جاری نوسانات افزایشی را تجربه کرد و دلار از 33 هزار تومان و سکه از15 میلیون تومان هم عبور کرد، شاخص بازار سرمایه در اغلب روزها، نوسانات نزولی را تجربه کرد. این در شرایطی بود که متوسط قیمت هر متر مسکن به 43 میلیون و500 هزار تومان رسید و قیمت خودرو نیز نوسانات افزایشی و البته ملایم داشت.
گزارش های 6 ماهه بورسی و تداوم ریزش بازار!
تنها کورسوی امید در این وضعیت، گزارشهای 6 ماهه از عملکرد مثبت شرکتهای بورسی بود، با این وجود این مساله نیز نتوانست دروضعیت شاخص تاثیرگذار باشد. گزارشهای ۶ماهه شرکتها با محوریت صنایع غذایی، زراعی و پالایشی همه گزارشهای مطلوب و خوبی بودند. این گزارشها اگر در شرایط عادی به بازار ارائه می شدند قطعا می توانستند جذابیت بالایی داشته باشند، اما این گزارش ها در شرایطی ارائه شدند که ترس بر بازار سهام حاکم است.
دوسناریو برای وضعیت بورس
بر اساس اظهارات اغلب کارشناسان، در سناریو اول جریان نقدینگی آرام آرام به سمت بازار سوق پیدا کرده و البته در این میان اقبال به سهم های کوچک بیشتر خواهد بود اما در سناریوی بعدی که احتمالا بدبینانه ترین حالت ممکن است فرض بر این است که روند فرسایشی معاملات همچنان ادامه یابد و به دنبال این روند، بورس بی جان به مرگ مغزی دچار خواهد شد. ضمن اینکه آمار و اعداد منتشرشده از اقتصادهای جهانی نیز سیگنال خوبی به بازار مخابره نمیکنند. کارشناسان سناریو دوم را محتمل تر می دانند.
سهامداران انتظار دارند ترمز برخی سیاستگذاری های مخرب کشیده شود. در هفته های اخیر سرمایه گذاران تحتتاثیر اخبار مرتبط با نرخ بهره واکنشهایی را نشان دادند. از یکسو سرکوب نرخ دلار نیمایی و از سوی دیگر سیاستهای یک بام و دو هوای اقتصادی و غیراقتصادی، فضایی ملتهب از دادوستدهای بورسی را ترسیم میکند.
انتهای پیام/
ارسال نظر