جیب بانکها خالی است /کمبود اسکناس در خودپردازها
اقتصاد۱۰۰-کرکره خودپردازها چندماهی است که با تعطیلی بانک ها پایین کشیده می شود و اختلال در خدمات دهی عابربانکها به دلیل کمبود اسکناس در مازندران دردسرساز شده است.
به گزارش اقتصاد۱۰۰ و به نقل از سایت تحلیل بازار این روزها عابربانکهای مازندران یا با پایین کشیده شدن کرکره بانکها از دسترس شهروندان خارج هستند و یا اسکناس ندارند و فقط به انتقال وجه میپردازند.
نبود اسکناس و غیرفعال شدن عابربانکها در ساعتهای مختلف از جمله غیراداری سبب شده تا شهروندان برای دریافت مبلغ ناچیزی با خیابانگردی به چند عابربانک مراجعه کنند و در نهایت دست خالی برگردند.
یک شهروند ساروی با بیان این که بیشتر دستگاههای عابربانک و خودپردازهای بانکی در ساعت های غیراداری به وسیله کرکره پوشیده و از دسترس شهروندان خارج میشوند، افزود: این مسئله سبب میشود تا در تبادلات بانکی و یا دریافت وجه از بانک ها دچار مشکل شویم.
عابربانک ها تعطیل هستند
محمود خواجوی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که عابربانک ها فقط اسکناس ۱۰۰ هزار تومانی دارند، افزود: اگر بخواهیم مبلغی کمتر از آن برداشت کنیم، به دلیل نبود اسکناس امکان پذیر نیست.
مرجان حبیبی شهروند دیگری با اشاره به این که این روزها عابربانک ها بیشتر وقت ها از پرداخت وجه به دلیل نداشتن اسکناس خودداری میکنند، افزود: متاسفانه بخشی از موجودی برای ماندن در حساب غیرقابل برداشت می شود و صاحبان حساب حق دسترسی به تمام موجودی حساب هایشان را ندارند.
وی یادآور شد: علاوه براین بسیاری از کسبه ها و اصناف نیز به رغم آن ها دستگاه کارتخوان سیار دارند اما برای فرار مالیاتی فقط پول نقد طلب میکنند و نداشتن اسکناس در عابربانکها سبب میشود تا برای دریافت حداقل ۲۰۰ هزار توجه وجه نقد، ساعت ها در صفهای بانکی معطل شویم.
دو هزار و ۷۰۰ دستگاه خودپرداز در مازندران وجود دارد و در ۹ماه امسال چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وجه به بانکهای استان تزریق شده است.
علیرضا میرزانژاد ناظر پولی بانک مرکزی در مازندران و گلستان در پاسخ به تعطیلی عابربانک ها در ساعت غیراداری اظهار داشت: اسکناس بانکها در اختیار مشتریان قرار می گیرد و پس از گردش دوباره به بانک برمیگردد و بانک بعد از جداسازی اسکناس غیرقابل مصرف، مابقی را دوباره در چرخه گردش قرار میدهد.
وی افزود: اگر میزان خروچی پول در یک شعبه بیش از ورودی باشد کسری از طریق خزانه بانک تامین تا نیازها تامین شود، هرچند خزانه بانک های استان دارای حد مجاز و سقف معینی هستند و اگر مصرف شعب از حد متعارف بالاتر رود بانکهابرای تامین به بانک مرکزی مراجعه می کنند.
میرزانژاد یادآور شد: طبق روال عادی پایان سال به دلیل تراکنش بیشتر مردم، شاهد مراجعه بیشتر به عابربانک ها هستیم ولی اما از چند ماه پیش به دلیل افزایش قیمتها تراکنش در عابربانک ها افزایش داشته است.
وی از پرداخت هزار میلیارد ریال و تزریق آن طی دی ماه سال جاری به بانک های استان خبر داد و گفت: این درحالی که سالهای قبل فقط اسفندماه این کار صورت میگرفت.
وی مصرف غیرعادی را سبب آن دانست تا در تامین پول با مشکل روبرو شویم و با اشاره به کمبود اسکناس در استان در عین حالت صریح کرد: وقتی در دستگاه های خودپرداز پول گذاری میشود طبق روال طبیعی باید سه تا چهار روز بعد دوباره شارژ شود اما اکنون شاهد هستیم طی پنج تا هفت ساعت خودپرداز خالی میشود.
میرزانژاد گفت: قرار بود امسال یک میلیارد برگ اسکناس چاپ کنیم و تاکنون ۶۰۰هزار برگ آن محقق شده است از سوی دیگر مجبور شدیم اسکناس با ارقام بزرگتر چاپ کنیم.
ناظر پولی بانک مرکزی در مازندارن و گلستان درباره دلایل وجود ارقام بزرگ پولی در عابربانکها گفت: تا پایان سال بیشتر وجه موجود در عابربانک ها، ایران چک یک میلیون ریالی خواهد بود و با شروع سال جدید ایران چک های ۵۰ هزار تومانی نیز بارگذاری میشود.
روزانه ۴۰۰ میلیارد ریال پول توزیع می شود
وی با اظهار این که روزانه ۴۰۰ میلیارد ریال پول از طریق عابربانک ها بین مردم توزیع می شود، گفت: وقتی پول کمتری به بانک ها ورودپیدا کنند شاهد بروز مشکلاتی می شویم.
نظار پولی بانک مرکزی در مازندران با اظهار این که هر اسکناس دو تا سه هزار تومان هزینه دارد، گفت: اگر اسکناسهای ریزتر چاپ شود هزینهها بیشتر میشود.
کمبود اسکناس در خودپردازهای مازندران سبب سرگردانی مردم در شهرهای مختلف شده است و به اعتقاد آنها ماندن حداقل ۲۰ هزارتومان موجودی در حساب، ارائه اسکناسهای ۱۰۰هزار تومانی، نبود وجوه با ارقام کمتر سبب شده تا عملا دسترسی به حسابهای بانکی و برداشت وجه برای برخی از مردم غیرممکن شود.
با این حال مسئولان امر وعده دادند تا مشکل اسکناس در روزهای پایانی سال در خودپردازهای استان رفع شده و روزانه بیش از ۳۰۰میلیارد ریال پول در آن بارگزاری شود.
انتهای پیام
ارسال نظر