اختصاصی اقتصاد 100؛
سرمایه گذاران در تردید و ابهام / ترمیم بازار با تدبیر نهاد ناظر
افزایش نرخ سود بانکی که همواره ابزار اصلی اقتصاددانان در کنترل گردش نقدینگی و کاهش تورم بوده، به رکود دامن می زند.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100: مژده ابراهیمی: استفاده از ابزارهای نوین مالی در بسیار از موارد می تواند پوشش ریسک مدنظر سرمایه گذار را فراهم کرده و اعتماد را جهت تزریق پول به بازار فراهم کند؛ همچنین حرفه ای شدن معاملات راه حل دیگری است که از رفتارهای هیجانی جلوگیری کرده و قیمت را به ارزش نزدیک می کند.
شهاب خدابخشیان، مدیر دارایی مشاورسرمایه گذاری فاینتک در گفت و گو با اقتصاد100 گفت: عوامل 8 گانه بهبود بازار توسط ریاست سازمان بورس؛ عمده دلایل نگرانی در بازار سهام است. بخصوص افزایش نرخ سود بانکی که همواره ابزار اصلی اقتصاددانان در کنترل گردش نقدینگی و کاهش تورم بوده به رکود دامن می زند.
وی افزود: تمامی این چالشها در زمره ی عوامل بنیادی تاثیرگذار بر سودآوری شرکتها است که از جذابیت سهام آن می کاهد، اما در شرایطی که سهام بسیاری شرکتها که از این عوامل تاثیر پذیرفته و با فرض تمامی حالات باز هم زیر ارزش معامله می شوند به چه عوامل دیگری گره خورده است؟
خدابخشیان بیان کرد: به عقیده تحلیلگران، بسیاری از شرکتهای پذیرفته شده در بازار سهام زیر ارزش ذاتی معامله میشوند و به اصطلاح در حال حاضر دارای حباب منفی هستند. همچنین این موضوع نشان می دهد که پول اشخاص حقیقی از شرایط حاکم بر بازار (در کنار عوامل بنیادی) دچار ترس شده و منجر به خروج پول حقیقی می شود. از طرفی هم در شرایطی که سهام شرکتها در مقاطع زمانی گوناگون دچار نوسانات خلاف واقع میشوند، عدم اعتماد سرمایه گذار را به همراه دارد، اما ایجاد حباب منفی در بسیاری از موارد با تدبیر نهاد ناظر و استفاده از تخصص نهادهای مالی قابل ترمیم است.
مدیر دارایی مشاورسرمایه گذاری فاینتک تصریح کرد: بخش عمده ای از چالش بازارسرمایه متوجه عدم کارایی آن است که در کنار عوامل بنیادی مشکل را عمیق تر می کند. همچنین هشت عامل ذکر شده باعث کاهش سودآوری شرکت ها می شود، اما ریزش خلاف واقع و زیر ارزش معامله شدن سهام، عدم کارایی را در سطوح مختلف نشان می دهد
به گفته وی؛ استفاده از ابزارهای نوین مالی در بسیار از موارد می تواند پوشش ریسک مدنظر سرمایه گذار را فراهم کرده و اعتماد را جهت تزریق پول به بازار فراهم کند؛ همچنین حرفه ای شدن معاملات راه حل دیگری است که از رفتارهای هیجانی جلوگیری کرده و قیمت را به ارزش نزدیک می کند.
این فعال بازارسرمایه گفت: انجام معاملات توسط اشخاص متخصص مورد تایید، از تشکیل حباب های منفی و مثبت می کاهد و از سوءگیری های رفتاری سرمایه گذاران و واکنش بیش از اندازه به اخبار جلوگیری می کند؛ از سوی دیگر نظارت منصفانه بر صحت انجام معاملات و جلوگیری از دست کاری قیمت ها راه حل دیگری است که اعتماد سرمایه گذاران را جلب کرده و پول را از بازارهای موازی به سمت این بازار جذب می کند تا بازارسرمایه جایگاه خود را در اقتصاد کشور بازیابد.
خدابخشیان اظهار داشت: عدم وجود مجموع عوامل فوق باعث بدبینی بیش از حد به بازارسرمایه شده است؛ درحالی که بسیاری از شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس، از دیدگاه های مختلف ارزشگذاری زیر ارزش هستند.
انتهای پیام/
ارسال نظر