«اقتصاد 100» گزارش می دهد

خلاق تر شدن بازیگران صحنه زنی

خلاق تر شدن بازیگران صحنه سازی یا همان فریب شرکت‌های بیمه و گردش مالی میلیاردی و روزافزون آنها هر روز تکان دهنده تر می شود و شگفتی های بیشتری را ایجاد می کند.

خلاق تر شدن بازیگران صحنه زنی

به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100 -سعیده زمانی: «صحنه زنی» یا همان فریب شرکت‌های بیمه برای دریافت خسارت سالهاست به یکی از چالش های سازمان های بیمه گر و البته سازمان نظام پزشکی تبدیل شده است.  این مساله اگرچه موضوع جدیدی نیست، اما خلاق تر شدن بازیگران این صحنه سازی و گردش مالی میلیاردی و روزافزون آنها هر روز تکان دهنده تر می شود و شگفتی های بیشتری را ایجاد می کند.

یک کارشناس صنعت بیمه در گفت‌وگو با اقتصاد 100 با اشاره به خسارت های تحمیل شده از این بابت به بیمه، هوشمندسازی را راهکار کاهش این پدیده عنوان کرد.

طبق آمار شرکت‌های بیمه، سالانه افراد زیادی برای کسب درآمد، پا، دست، دندان و. .. خود را می‌شکنند و بعد خودشان را جلوی ماشینی می‌اندازند تا از بیمه خسارت دریافت کنند.  مسئولان بیمه مرکزی می ‌گویند آمار دقیقی از میزان این خسارت‌ها در دست نیست، اما طبق برآوردهای انجام شده 30 درصد خسارت بیمه شخص ثالث ساختگی عنوان شده است.

همچنین گفته می شود که سالانه حدود ۱۵ تا۲۰ درصد از تصادف‌ها و 3 تا 5 هزار میلیارد تومان از خسارت پرداختی در صنعت بیمه به تصادف‌های ساختگی و به اصطلاح صحنه زنی اختصاص دارد.

 

اشراف متخلفان بر دورزدن قوانین بیمه

موضوع مهم در این مساله اشراف کامل مجرمان بر ریزه کاری های قانون و چگونگی دورزدن آن است که این مساله ضرورت اصلاح خلاءهای قانونی  را بیش از پیش نشان می دهد. مسعود گودرزی، کارشناس بیمه در این باره به اقتصاد 100 می گوید: به طور کلی این موضوع تنها به کشور ما مختص نمی شود و می توان گفت اکثر کشورها با این موضوع درگیر هستند. با این وجود استفاده از ابزار تکنولوژی و هوشمند سازی می تواند خسارات تحمیل شده ناشی از این مساله به بیمه ها را کاهش دهد.

او با بیان اینکه این افراد با تمامی قوانین و حتی تبصره ها نیز آشنایی دارند می افزاید: در مواردی شنیده شده که این افراد با مبلغ پایین اقدام به پیدا کردن شاهد می کنند و در بسیاری از پرونده ها متاسفانه موفق به دریافت خسارت نیز می شوند.

 

لزوم اصلاح برخی مقررات بیمه

گودرزی در بخش دیگری از اظهارات  خود می گوید: این مساله تا حدودی ناگریز است چراکه به موازات هر اقدامی افراد سودجو راهکاری برای دورزدن قانون پیدا می‌کنند با این حال با افزایش نظارت و رعایت آیین نامه های نظارتی می توان تا حدود زیادی از این امر جلوگیری کرد.

به طور حتم با وضعیت فعلی بیمه در کشور هرچه میزان خسارت کمتر باشد وضعیت خدمات رسانی به بیمه گران بهتر خواهد شد.

 این کارشناس صنعت بیمه در بخش دیگری از اظهارات خود به لزوم اصلاح برخی مقررات بیمه اشاره کرده و میگوید: راهکار کاهش «صحنه زنی» همکاری بیشتر صنعت بیمه، پلیس وپزشکی قانونی است.

 

کسب وکار ثابت از محل صحنه زنی!

گزارش های متعددی در زمینه «صحنه زنی» وجود دارد که شگفتی آدمی را برمی انگیزد. از افراد یک محله که این ترفند را به عنوان محلی برای درآمدزایی ثابت استفاده کرده اند، تا  فردی که پس از بی‌حس کردن دستش، استخوان ترقوه کتف خود را با اره بریده است.

از این دست روایت ‌ها می‌ توان بی ‌شمار در گزارش‌ های پلیس یا حتی ماموران حقوقی سازمان‌های بیمه ‌گر شنید اما آنچه مشخص است این است که عزم و اراده جدی برای مقابل با «صحنه ‌زنی» در صنعت بیمه شکل نگرفته است.

 

کارشناسان چه می گویند؟

کارشناسان راهکارهای مختلفی برای کاهش تخلفات صحنه زنی از جمله افزایش رقم جرایم تخلفات و  از همه مهمتر هوشمندسازی کلیه فرآیندهای مرتبط در صنعت بیمه را عنوان می کنند.

صحنه زنی در بیمه  معضل بزرگی است و  آنچه در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است این است که برای مقابله با آن کارگروهی از بیمه‌ها، قوه قضاییه، مجلس و پلیس تشکیل و برنحوه اجرای این تصمیمات نیز نظارت شود.

وبگردی
    ارسال نظر