هشدار درباره ضعیفتر شدن دوباره قدرت پول ملی
افزایش نرخ سود بانکی درحالی به شورای پول و اعتبار رفته که کارشناسان معتقدند برخلاف کشورهای پیشرفته، این موضوع نه تنها به اقتصاد کمک نمیکند، بلکه همچنان قدرت پول ملی را ضعیفتر خواهد کرد.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- مهشید خیزان: در آخرین صحبتهای رئیسکل بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی، آنطور که پیداست قرار است همانند بسیاری از کشورها که طی ماههای گذشته اصلاح نرخ سود بانکی داشتند، این موضوع نیز در کشور انجام شود.
مریم محبی، تحلیلگر بازار سرمایه، در این رابطه و تاثیرات افزایش نرخ سود بانکی بر بازار پول و سرمایه، به اقتصاد 100 گفت: اصلاح نرخ سود بانکی در کشورهای پیشرفته و کشورهایی مثل ایران که درحال توسعه هستند، تفاوت بسیار زیادی دارد؛ به این صورت که ما زیرساختهای استفاده نکرده زیادی داریم درحالی که در کشورهای پیشرفته تقریبا از تمام ظرفیتها استفاده شده و برای مقابله با تورم ناچار هستند نرخ سود بانکی را افزایش دهند.
محبی اضافه کرد: بازار پول و سرمایه از قدیم رقیب سنتی یکدیگر هستند و هر زمان یکی از آنها بتواند جذابیت بیشتری داشته باشد، پولها به آن بازار سرریز شده و بازارهای موازی دچار افت شدید میشوند. افزایش نرخ سود بانکی نیز سپردههای ترسو را از بازار سرمایه دور میکند و مردم دوباره به سمت بازارهای موازی میروند.
وی در رابطه با ارتباط تورم و نرخ سود بانکی تاکید کرد: دولتها معمولا برای جلوگیری از افزایش نرخ تورم که با نرخ بهره در ارتباط مستقیم است، سعی میکنند تا نرخ سود بانکی را افزایش دهند تا تورم ثابت بماند. بنابراین در شرایطی که تورم بالا باشد، لازم است تا سیاستهای انقباظی در پیش گرفته شود تا سرعت گردش پول کم شود و تورم پایین بیاید. اما این موضوع در کشوری مثل ما تفاوت دارد؛ با کسری بودجه بالا و افزایش نرخ بهره، همچنان موتور چاپ پول با سرعت بیشتری کار خواهد کرد و به این ترتیب، با افزایش نرخ سود بانکی نه تنها نمیتوانیم همانند کشورهای پیشرفته عمل کنیم، بلکه تورم افزایش یافته، کسری بودجه بیشتر شده و گرانیها افزایش خواهد یافت. در نتیجه باز هم شاهد ضعیفتر شدن قدرت پول ملی خواهیم بود.
انتهای پیام/
ارسال نظر