فاکتورهای مهم 1402 برای معامله گران بورس
کارشناسان بازار سرمایه، رشد بورس در هفته گذشته را ناشی از رشد قیمتها در بازارهای دارایی میدانند، در چنین شرایطی یکی از فاکتورهای مهم برای معامله گران، نرخ دلار نیمایی و سیاست ارزی دولت در بودجه 1402 خواهد بود.
به گزارش سرویس پول و سرمایه اقتصاد 100- بازار سرمایه در حالی پس از یک هفته رشد، امروز با افت مواجه شد که بسیاری از سهمهای بازار با رشد همراه بود.
امروز نمادهای پالایشی به دلیل افت قیمت نفت با خروج سرمایه همراه بود و همین مساله نیز موجب افت شاخص کل بورس شد. البته سهامداران مانند دو هفته گذشته از نمادهای کوچک بورس استقبال کرده و شاخص کل هموزن روند صعودی خود را ادامه داد.
کارشناسان بازار سرمایه، رشد بورس در هفته گذشته را ناشی از رشد قیمتها در بازارهای دارایی میدانند. این افزایش نیز متأثر از انتظارات تورمی بوده است. در چنین شرایطی یکی از فاکتورهای مهم برای معامله گران نرخ دلار نیمایی و سیاست ارزی دولت در بودجه 1402 خواهد بود.
برخی دیگر از تحلیلگران بازار سهام معتقدند رشد قیمت ها در بورس برونزا است و بیش از آنکه متأثر از عملکرد شرکتها باشد، از رشد سطح عمومی قیمتها، تورم انتظاری و رشد قیمت دلار تأثیر پذیرفته است.
از نظر تحلیل تکنیکال، شاخص به واسطه نوساناتی که در یکی دو ماه اخیر داشته، یک الگوی کلاسیک ایجاد کرده است. این الگو با شکسته شدن محدوده مقاومتی یک میلیون و 422 هزار واحدی تایید شد و محدوده فعلی بازار به عنوان موج دوم رشد شاخص در نظر گرفته شده است.
در صورتی که شاخص کل بتواند به سمت سطح یک میلیون و 490 هزار واحدی حرکت کند و بتواند وارد کانال 1.5 میلیون واحدی شود، می توان امیدوار به شکل گیری موج سوم صعود بورس باشیم.
* ارتباط رشد نرخ نیما در بازار ارز با سودآوری شرکتها
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره شرایط فعلی بازار سرمایه میگوید: شرایط اقتصادی کشور و متغیرهای اقتصادی مانند نرخ ارز در حال افزایش است، اگر دلار نیما نیز به دنبال نرخ آزاد رشد کند، سود شرکتها در دوره های آتی رشد خواهد کرد.
وی ادامه داد: در هفتههای گذشته که بانک مرکزی روند افزایشی برای نرخ نیما در نظر گرفته است، شاهد رشد شاخصهای بورس نیز بودهایم. اما در صورتی اصطلاحا نرخ نیما سرکوب شود، سیگنال منفی به بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در صورتی که سیاست ارزی دولت در بودجه 1402 مانند آنچه این روزها رخ داده است، باشد، باید منتظر رشد قیمت ها در بازار سهام باشیم.
مومنی با تاکید بر ارزنده بودن بازار سهام تصریح کرد: ارزش بازاری سهام شرکتها مدتها پایینتر از ارزش ذاتی آنها معامله شده است و هرچند حالا متأثر از وضعیت کلان اقتصادی کشور رشد کرده است، اما این رشد باید صورت میگرفت تا قیمت سهام به قیمت ذاتی نزدیک شود.
* رشد شاخص کل هموزن در روز افت شاخص کل
در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 2 هزار و 827 واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و 469 هزار و 932 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 19 صدم درصد بوده است.
اما شاخص کل هموزن با افزایش 2 هزار و 714 واحدی در سطح 436 هزار و 478 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 63 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، نیم واحد پائین آمد و در سطح 18 هزار و 857 واحد قرار گرفت.
افت ارزش معاملات خرد در بازار سهام
امروز ارزش کل معاملات بازار سهام به رقم 9 هزار و 736 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 113 میلیارد تومان بود که 11 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 8 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 4 هزار و 388 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 45 درصد بوده است.
* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه
در مجموع معاملات شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 64 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.
بیشترین ورود پول حقیقی به سهام قاسم (شرکت قاسم ایران)، پارسیان (شرکت بیمه پارسیان) و اخابر (شرکت مخابرات ایران) اختصاص داشت و در سوی دیگر نمادهای خودرو (ایران خودرو)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) بیشترین خروج پول را داشتند.
* صف فروش دو نماد جمع آوری نشد
در پایان معاملات امروز، 66 درصد نمادها با رشد قیمت و 34 درصد سهم ها با کاهش قیمت مواجه شد، در جریان معاملات روز شنبه 115 نماد صف خرید داشتند و 16 نماد با صف فروش مواجه بودند.
مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 6 درصدی به 329 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 25 درصد افزایش یافت و 155 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نمادهای کپشیر (شرکت پشم شیشه ایران)، وپارس (بانک پارسیان) و گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر در پایان معاملات روز شنبه، تنها 2 نماد صف فروش داشتند. بپاس (بیمه پاسارگاد) و وآذر (سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) نمادهایی بودند که صف فروش داشت.
انتهای پیام/
ارسال نظر