درخواست میزبان گروه 20 برای استفاده از ارزهای محلی در پرداختهای بین المللی
بانک مرکزی اندونزی مخالفت خود را با دلار آمریکا در معاملات صادرات و واردات اعلام کرد و خواستار استفاده از ارزهای محلی در پرداختهای بین المللی برای کاهش وابستگی به دلار شد.
به گزارش گروه بانک بیمه و بورس اقتصاد 100، سایت خبری Tempo.co روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که بانک مرکزی اندونزی مخالف استفاده از دلار آمریکا در معاملات صادرات و واردات است و خواستار استفاده از ارزهای محلی در پرداختهای بین المللی برای کاهش وابستگی به دلار شده است.
به گفته رسانههای محلی، نوگروهو جوکو پراستوو، رئیس دفتر نمایندگی بانک مرکزی اندونزی در شهر سولو (سوراکارتا)، دراظهاراتی تأکید کرد که بیشتر معاملات تجاری بین المللی اندونزی با ارزهای خارجی، عمدتاً دلار انجام می شود.
این مقام مسئول پس از شروع نشستی درباره "استفاده از تسویه ارز محلی (LCS) برای افزایش کارایی صادرات و واردات منطقه بزرگ سولو" به خبرنگاران گفت: 90 درصد تسویه صادرات و واردات به دلار آمریکا است، در حالی که در واقع ارزش صادرات مستقیم اندونزی به آمریکا تنها 10 درصد و ارزش واردات از آمریکا تنها 5 درصد است.
وی اظهار کرد: تراکنشهای ارز خارجی هزینههای تبدیل را به همراه دارد و وقتی به دلار آمریکا باشد، «هزینه تبدیل دو برابر میشود» که نشان میدهد سیستم پرداختهای دوجانبه به ارز محلی میتواند این مشکل را حل کند.
این مقام گفت: چهار کشور تا کنون با اندونزی موافقت کرده اند که از شیوه تسویه ارز محلی استفاده کنند، که شامل چین، ژاپن، تایلند و مالزی میشوند.
وی گفت: سنگاپور نیز در این طرح مشارکت دارد، اگرچه به طور کامل اجرا نشده است، و به زودی فیلیپین نیز مشمول این طرح خواهد شد. در حال حاضر، اجرای LCS با عربستان سعودی نیز در حال بررسی است.
اندونزی میزبان اجلاس بین المللی G20 با حضور 19 کشور و اتحادیه اروپا در 15 تا 16 نوامبر در جزیره بالی خواهد بود. اندونزی در حال حاضر ریاست گروه اقتصادهای پیشرو را بر عهده دارد.
ارسال نظر