کاهش تورم چین در پی کاهش فعالیت های اقتصادی
تورم مصرفکننده چین در ماه سپتامبر کاهش یافت. این افت ناشی از افزایش قرنطینه ها بود. در مدت اخیر، قرنطینه ها، عادات مصرفی و مخارجی مردم را تحت تاثیر قرار داده و موجب شده قیمت کالاهای غذایی تحت فشار قیمتی، قرار نگیرند.
به گزارش گروه بانک، بیمه و بورس اقتصاد 100 - دفتر ملی آمار، روز جمعه اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف کننده در ماه گذشته 2.8 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است که این افزایش عمدتا ناشی از قیمت گوشت خوک بود.
این رقم بالاترین میزان از آوریل 2020 و از 2.5 درصد در آگوست، 0.3 درصد افزایش داشته، اما نسبت به میانگین پیش بینی افزایش 2.9 درصدی در نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان، کمتر بود.
تورم اصلی که هزینههای پرنوسان مواد غذایی و انرژی را در نظر نمیگیرد، از 0.8 درصد در ماه اوت به 0.6 درصد کاهش یافت که کمترین نرخ از مارس 2021 است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، چین به سوی دوران کاهش تورم حرکت می کند چراکه فعالیت های اقتصادی در حال کاهش است. تورم مصرفکننده چین، در سال جاری در مقایسه با افزایش قیمتهای سایر اقتصادهای بزرگ جهانی، کاهش داشته است. این در حالی است که بسیاری از اقتصادهای بزرگ برای کنترل تورم، اقدام به افزایش نرخ بهره کرده اند.
یک نظرسنجی خصوصی که ماه گذشته منتشر شد، هشدار داد که چین با افزایش ریسک ناشی از کاهش تورم روبه رو است، چراکه تقاضا موجود در این بازار تحت فشار مداوم بحران املاک، در حال فرو ریختن است و محدودیت های مداوم کووید نیز همچنان ادامه دارد.
بروس پانگ، اقتصاددان ارشد در Jones Lang Lasalle Inc.، بر این باور است زمانی که تورم اصلی (هزینه های پرنوسان مواد غذایی و انرژی را در نظر نمی گیرد) کمتر است، نشان میدهد بهبود تقاضای مؤثر نیز ضعیف است چراکه کاهش قیمت ها در مصرف کننده، با تاخیری که در زنجیره تامین وجود دارد به تولید کننده منتقل می شود. بنابراین تولید، مسئله اصلی در حال حاضر چین است.
با این حال، دولت بر ثبات تاکید کرده است. در جلسه گروه 20 روسای بانک های مرکزی در روز پنجشنبه، یی گانگ، رئیس بانک خلق چین، قیمت های مصرف کننده را «عموما ثابت» خواند. در کنار انتشار داده های روز جمعه، دونگ لیجوان، آمارگیر ارشد NBS در بیانیه ای گفت که مقامات گام های زیادی را برای اطمینان از عرضه کالاهای مصرفی مهم و تثبیت قیمت آنها در ماه گذشته برداشتند.
در همین حال، رقم اصلی CPI ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی بود، به طوری که گوشت خوک در سپتامبر 36 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت که بالاتر از افزایش 22.4 درصدی آگوست بود. دولت در راستای تلاش برای کنترل قیمت ها، گوشت خوک منجمد را موجود در ذخایر عظیم دولتی را آزاد می کند. کاهش نرخ تورم تولیدکننده ناشی از افت قیمت معدن، مواد خام و تولید نیز بوده است. دونگ از NBS گفت: "قیمت کالاهای جهانی از جمله نفت خام در ماه سپتامبر به کاهش خود ادامه داد." روند کلی قیمت کالاهای تولیدی نزولی است، اگرچه روند کاهشی کند شده است.
اعمال محدودیت های شدید برای رسیدن به کووید صفر، مصرف را به شدت کاهش داده و تقاضا را تحت کنترل نگه داشته است، در حالی که بحران مستمر املاک نیز اعتماد مردم را کاهش داده است. بر اساس نظرسنجی اخیر بانک مرکزی، مردم چین بدترین چشم انداز بازار کار را تجربه می کنند. پسانداز خانوارها افزایش یافته چراکه مردم نسبت به آینده بدبین هستند.
ارسال نظر