گوشت گوسفندهای عشایر زیر دندان چه کسی می رود؟
طرح تولید قراردادی گوشت دام سبک عشایر با ظرفیت تولید 40 هزار تن در سال، در کشور آغاز شده است که پیشبینی میشود گام مناسبی برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز و ثباتبخشی به بازار باشد.
به گزارش اقتصاد100، طرحی در کشور در دست اقدام است که اگر به درستی اجرا شود میتواند تولید گوشت کشور را 40 هزار تن اضافه کند.
در کشور سالانه 800 تا 900 هزار تن گوشت قرمز تولید میشود و مصرف گوشت قرمز یک میلیون تن است، بنابراین این تولید ما را یک گام به خودکفایی نزدیک خواهد کرد.
سالانه حدود 100 هزار تن گوشت قرمز و برخی سالها بیشتر، وارد کشور میشود. علاوه بر آن قیمت گوشت قرمز هم در داخل بالاست که افزایش عرضه میتواند به کاهش قیمت کمک کند.
* جزئیات طرح قراردادی گوشت در عشایر
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز در جامعه عشایری گفت: در این طرح قرار است شرکت پشتیبانی امور دام کشور نهاده مدتدار حداقل 120 روزه به دامدار بدهد و آنها دام خود را به قیمت مصوب به سازمان بفروشند.
وی افزود: 180 هزار تن نهاده داده میشود و یک میلیون راس دام، پرواربندی خواهد شد.
احمدی در باره اینکه نرخ مصوب چگونه تعیین میشود و آیا نماینده عشایر هم وجود دارد؟ گفت: میانگین قیمت روز بازار قصابی ها، نرخ مصوب همان روز خواهد شد میانگین قیمت گوشت گوساله در قصابی ها محاسبه و لاشه دام از آنها خریداری میشود.
به گفته این مسئول سازمان امور عشایر و اتحادیه دامداران در این قرارداد نماینده عشایر است و درواقع مدافع منافع آنها خواهد بود.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران افزود: اجرای این طرح که نیاز به ارائه آموزشهای روز در حوزه دامداری و تولید گوشت قرمز دارد، موجب تحول در جامعه عشایری خواهد شد.
وی افزود: امروز بهرهوری به شکل سنتی آن دیگر توان رقابت با سایر بخشها را ندارد بنابراین باید با ارائه آموزش، عشایر را با شرایط روز تطبیق دهیم تا بتوانیم شرایط رقابتی این جامعه را افزایش دهیم.
بنابراین گزارش سالهاست شکاف کوچکی بین میزان تولید و خودکفایی در گوشت قرمز وجود دارد، با احتساب تولید سالانه 900 هزار تن گوشت در کشور و مصرف یک میلیون تن، سالانه حدود 100 هزار تن گوشت نیاز داریم اما این میزان کم، موجب به هم ریختگی بازار میشود و قیمتها مرتب نوسان پیدا میکند؛ اگر با طرح تولید قراردادی گوشت قرمز، 40 هزار تن به تولید گوشت کشور اضافه شود با یک اقدام دیگر خودکفایی در دسترس خواهد بود و بازار با ثباتی را در گوشت قرمز خواهیم داشت.
ارسال نظر