کارمندان مراقب باشند/ افزایش سن بازنشستگی به مرحله اجرا رسید!
اقتصاد 100- سن بازنشستگی افزایش یافت؛ قانون جدید با هدف کاهش بحران صندوقهای بازنشستگی عملیاتی شد و آییننامه اجرایی آن ابلاغ گردید، واکنشهای موافقان و مخالفان ادامه دارد."

افزایش سن بازنشستگی به مرحله اجرا رسید؛ این خبر، توجه گستردهای را به خود جلب کرده است. مجلس شورای اسلامی به منظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروههای مختلف افزایش داد. این تصمیم در جلسه علنی روز ۲۸ آبان ۱۴۰۲ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به تصویب رسید و شورای نگهبان نیز در تاریخ ۲۴ دی همان سال، موافقت خود را با این طرح اعلام کرد.
واکنشها به تصویب طرح افزایش سن بازنشستگی
با اعلام رسمی اجرای این قانون، افکار عمومی به دو دسته تقسیم شدند؛ گروهی که این اقدام را در جهت حل مشکلات مالی صندوقهای بازنشستگی قلمداد کردند و موافق آن بودند، و گروه دیگری که معتقد بودند این تصمیم با اسناد بالادستی حوزه رفاه و تأمین اجتماعی همسو نیست.
زمان اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ اعلام کرد که این قانون در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی نخواهد شد و در سال ۱۴۰۲ عملیاتی خواهد شد. پس از بحث و بررسیهای فراوان، آییننامه اجرایی این قانون از سوی معاون اول رئیسجمهور، محمدرضا عارف، به سازمان اداری و استخدامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شد.
جزئیات آییننامه اجرایی
هیات وزیران در جلسه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد. طبق این آییننامه، شرایط جدید برای بازنشستگی مشخص شده و سازمان تامین اجتماعی نیز بخشنامهای در این زمینه صادر کرده است.
شرایط جدید بازنشستگی
بر اساس بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی، شرایط بازنشستگی از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ به شرح زیر خواهد بود:
شرایط بازنشستگیبیمهشدگان با بیش از ۲۸ سال سابقه پرداخت حق بیمه |
بیمهشدگان مرد دارای حداقل ۶۲ سال سن |
بیمهشدگان زن دارای حداقل ۵۵ سال سن |
ایثارگران، معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور |
ابلاغ آییننامه به مدیران کل تأمین اجتماعی استانها
سازمان تأمین اجتماعی در بخشنامهای به مدیران کل استانها تاکید کرد که تا زمان فراهم شدن تمهیدات نرمافزاری لازم، صرفاً نسبت به صدور احکام بازنشستگی بیمهشدگان دارای شرایط فوق اقدام شود.
به نظر میرسد اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی گامی مهم برای ساماندهی صندوقهای بازنشستگی کشور باشد، اما واکنشهای متفاوتی را نیز به دنبال داشته است.