شرایط جدید بازنشستگی زنان و مردان/ با چند سال کار بازنشسته میشوند؟
اقتصاد 100- افزایش سن و سنوات بازنشستگی برای زنان و مردان با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان به منظور کاهش بحران صندوقهای بازنشستگی اجرایی شد؛ این قانون از سال ۱۴۰۲ عملیاتی خواهد شد.

مجلس شورای اسلامی با هدف کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، در لایحه برنامه هفتم پیشرفت، تصمیم به افزایش سن بازنشستگی برای گروههای مختلف گرفت. بر اساس بند الحاقی بند «خ» ماده ۲۹ لایحه، این تصمیم در جلسه علنی ۲۸ آبان سال ۱۴۰۲ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به تصویب رسید. شورای نگهبان نیز در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲ موافقت خود را با این افزایش اعلام کرد.
واکنشها به تغییر سن بازنشستگی
به دنبال این مصوبه، افزایش سن بازنشستگی و سنوات خدمت بیمهپردازان توجه افکار عمومی را جلب کرد. برخی موافقان این تغییر را راهحلی برای وضعیت بحرانی صندوقهای بازنشستگی دانستند، در حالی که مخالفان، این اقدام را مغایر با اسناد بالادستی در حوزه رفاه و تامین اجتماعی بیان کردند.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم، ۲۵ بهمن سال ۱۴۰۲ اعلام کرد که قانون افزایش سن بازنشستگی سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی نخواهد شد و اجرای آن از سال ۱۴۰۲ شروع میشود.
ابلاغ آییننامه اجرایی سن بازنشستگی
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را برای اجرا به سازمان اداری و استخدامی و وزارت کار ابلاغ کرد. این آییننامه که در جلسه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ توسط هیئت وزیران تصویب شده بود، نحوه افزایش سنوات الزامی بیمهپردازی برای بازنشستگی را مشخص میکند.
همچنین، محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی، به تازگی بخشنامه مربوط به افزایش سن بازنشستگی را ابلاغ کرده و شرایط جدید بازنشستگی را شرح داده است.
شرایط جدید بازنشستگی بر اساس بخشنامه
بر اساس این بخشنامه، صدور بازنشستگی برای بیمهشدگان از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ بر اساس شرایط زیر صورت خواهد گرفت:
شرایط بازنشستگی توضیحاتسابقه بیمهپردازی | بیش از ۲۸ سال تمام |
سن بیمهشدگان مرد | حداقل ۶۲ سال |
سن بیمهشدگان زن | حداقل ۵۵ سال |
مشمولین خاص | ایثارگران، معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور طبق قوانین مرتبط |
این قانون مرحله به مرحله و با فراهم کردن تمهیدات لازم اجرایی خواهد شد.