خبر خوش برای خانوادههای دارای کودک نیازمند/ حمایت ویژه آغاز شد!
اقتصاد 100- شارژ مرحله یازدهم بنکارت خرید سبد غذایی برای بیش از ۱۳۴ هزار کودک زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه انجام شد؛ طرح کالابرگ الکترونیکی برای حمایت از امنیت غذایی کودکان ادامه دارد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از آغاز مرحله یازدهم حمایت مالی و شارژ حساب سرپرستان خانوار دارای کودک زیر پنج سال با هدف رفع سوءتغذیه خبر داد.
مشمولین طرح حمایتی: کودکان مبتلا به سوءتغذیهوی اعلام کرد که بیش از ۱۳۴ هزار کودک دارای سوءتغذیه در سال گذشته، مشمول دریافت اعتبار خرید رایگان سبد غذایی شدهاند. این کودکان شامل گروه سنی ۵ تا ۵۹ ماهه هستند که از مشکلاتی نظیر کوتاهی قد، کموزنی و لاغری شدید رنج میبرند.
برنامه امنیت غذایی کودکان و نقش آن در رفع فقر
برنامه تسهیل امنیت غذایی کودکان، به عنوان یکی از محورهای اساسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در یازده مرحله اجرایی شده که بخش عمده آن در سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است. این اقدامات طبق دستورات رئیسجمهور و در راستای برنامه رفع فقر و جلوگیری از انتقال آن به نسلهای آینده انجام شده است.
زمان طلایی حمایت از کودکان:
وزیر رفاه تاکید کرد که بازه زمانی تشکیل نطفه تا پیش از پایان پنج سالگی کودکان، بیش از ۹۰ درصد زمان رشد مغزی را شامل میشود. در صورت عدم رفع سوءتغذیه در این بازه حساس، احتمال بروز معلولیتهای جدی و انتقال فقر بیننسلی افزایش مییابد.
گروه دهک مبلغ اعتبار (ریال) تعداد کودکان مشمول دهکهای اول تا پنجم ۱۱ میلیون ۱۲۵,۳۵۶ دهکهای ششم و هفتم ۶.۶ میلیون ۸,۸۹۲نحوه شناسایی کودکان مشمول طرح
براساس اظهارات وی، کودکان مشمول این طرح از طریق پایش تنسنجی (اندازهگیری وزن و قد) در پایگاهها و خانههای بهداشت شناسایی میشوند. دادههای مربوطه پس از بررسی، توسط دانشگاههای علوم پزشکی به وزارت تعاون ارسال میشود. سپس بررسیهای اقتصادی در قالب آزمون وسع و دهکبندی درآمدی خانوار انجام میگیرد.
افزایش اعتبار تخصیصیافته در سال جاری
میدری تاکید کرد که اعتبار تخصیصیافته برای سال جاری نسبت به سال قبل، ده درصد افزایش داشته است. این مبلغ با هدف خرید سبد مواد غذایی شامل اقلام مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص داده شده است. اقلام سبد غذایی از طریق تمامی فروشگاههای طرف قرارداد طرح کالابرگ الکترونیکی قابل دسترسی است.
اهداف اجرای طرح و چشمانداز آیندهوزیر تعاون اظهار امیدواری کرد که اجرای این برنامه منجر به کاهش سوءتغذیه در کودکان، ارتقای امنیت غذایی خانوارها و بهبود خدمات مشاوره تغذیه توسط کارشناسان شود. همچنین افزایش آگاهی مادران در خصوص الگوهای تغذیه صحیح از دیگر اهداف کلیدی این طرح است.