به دنبال ممنوعیت استفاده از هرنوع بخاری گازی پیشنهاد شد:
انعقاد تفاهم نامه همکاری برای ارتقای رتبه انرژی بخاری های گازسوز
اقتصاد100- به دنبال ممنوعیت استفاده از هر نوع بخاری گازی در آپارتمان های مسکونی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران انعقاد تفاهم نامه سه جانبه همکاری جانبه بین شرکت های بزرگ، دولت و انجمن صنایع لوازم خانگی ایران برای ارتقای رتبه (گرید) مصرف انرژی بخاری های گازسوز را پیشنهاد کرد.
به گزارش گروه لوازم خانگی، «عباس هاشمی» در گفت وگو با خبرنگار ما درخصوص ممنوعیت نصب بخاری در آپارتمان های عمومی و مسکونی، افزود: این ممنوعیت از گذشته برای بخاری های تا گرید (رتبه) انرژی C وجود داشته، اما برای سایر گریدهای بالاتر A یا B نبوده است.وی، ابلاغ این موضوع طی نامه وزارت راه و شهرسازی به سازمان ملی استاندارد ایران را اقدامی عجولانه توصیف کرد و گفت: بخاری گازسوز غیرهرمتیک به طور عمومی در کشورمان از سوی افراد و طبقات درآمدی پایین تر مورد استفاده قرار می گیرد، یعنی ساختمان هایی که از شرایط مد نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان برخوردار نیستند.
بخاری های گازی هرمتیک دارای لوله های دوجداره هستند که علاوه بر خارج کردن دود ناشی از احتراق گاز، هوای تازه را از جداره دیگر و از بیرون وارد ساختمان می کند. این نوع از بخاری دارای محفظه احتراق بسته بوده و شعله آن ارتباط مستقیم با هوای اتاق ندارد.
این مقام صنفی بیان داشت: بر این اساس، اینکه استفاده از بخاری گازی حتی بخاری های تیپ C به یکباره ممنوع می شود، اقدامی ناپخته و عجولانه است و به اعتقاد من باید ارتقای رتبه انرژی محصولات را خواستار می شدند نه حذف یک باره آنها را.وی با تاکید بر اینکه با ممنوعیت و اعمال محدودیت نمی توان کاری پیش برد، ادامه داد: باید بهبود و ارتقای سطح مصرف انرژی این وسایل گاز سوز را تشویق می کردیم و اسپانسرهایی مانند فولاد مبارکه و دیگر شرکت های بزرگ کشور در این راستا پای کار می آمدند.
هاشمی، هزینه های بالای سرمایه گذاری برای ارتقای گریدهای مصرف انرژی را یادآور شد و گفت: یک گزینه می توانست این باشد که به طور مثال برای جایگزینی یک میلیون دستگاه بخاری گازی، شرکت بزرگی نظیر فولاد مبارکه پای کار بیاید و تولیدات شرکت های بخاری ساز را بخرد و با همکاری دولت و انجمن در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد، در عوض دولت و شرکت ملی گاز نیز گاز مورد نیاز فولاد مبارکه را بدون انقطاع در اختیارشان قرار دهد و به این ترتیب تهاتر انجام شود.
وی تصریح کرد: امروز با شرایطی در جامعه مواجه ایم که شرکت های تولیدکننده برای ارتقای گرید انرژی، سرمایه، پول و تسهیلات بانکی در اختیار ندارند، از سویی شرکت های بزرگ صنعتی با چالش قطعی گاز در زمستان و خوابیدن خطوط تولید و کاهش تولیدات مواجهند، همچنین دولت ها منابعی برای تحقق خواسته های دستگاه هایی همچون استاندارد برای ارتقای رتبه انرژی ندارند، مردم نیز انگیزه و قدرت خرید برای تغییر لوازم مورد استفاده ندارند و همچنین امکان نظارت بر لوازم مورد استفاده در منازل مردم وجود ندارد.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران خاطرنشان کرد: در این شرایط، انجام یک تفاهم سه جانبه بین شرکت های بزرگ (نظیر مبارکه)، دولت (شرکت ملی گاز) و انجمن صنایع لوازم خانگی ایران (تولیدکنندگان) می توانست راهگشا باشد و انجمن این پیشنهاد را به سازمان بهینه سازی مصرف سوخت نیز ارائه کرد. موضوعی که از سوی سازمان یاد شده نیز مورد تایید قرار گرفت.
به گزارش اقتصاد100، در روزهای گذشته وزارت راه و شهرسازی طی نامهای به سازمان ملی استاندارد ایران، نصب هرگونه بخاری در آپارتمان های عمومی و مسکونی حتی بخاری های تیپ C را ممنوع اعلام کرد.
ارسال نظر