تکلیف آیفون‌های قاچاق مشخص شد +جزییات

اقتصاد ۱۰۰- سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:ورود غیرقانونی تلفن‌های همراه به کشور مانع از ثبت و رجیستری آنها می‌شود و هرگونه خبری مبنی بر ثبت آنها فاقد اعتبار بوده و تنها واردات قانونی این امکان را فراهم می‌کند. وعده‌های قبلی درباره رجیستری گوشی‌های قاچاق نیز بی‌اعتبار است.

تکلیف آیفون‌های قاچاق مشخص شد +جزییات

طبق گفته های حمیدرضا دهقانی نیا - سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز - زمانی که یک دستگاه تلفن همراه به عنوان قاچاق وارد کشور می شود، به دلیل ماهیت غیرقانونی آن، امکان ثبت رسمی و قانونی اطلاعات آن در هیچ سامانه ای وجود ندارد. این امر به دلیل وجود شاخصه های خاصی است که این نوع کالاها را از مسیرهای قانونی واردات جدا می کند. بنابراین، هرگونه خبری مبنی بر ثبت قانونی تلفن های قاچاق، فاقد اعتبار بوده و خلاف واقعیت است.

بر اساس توضیحات ارائه شده از سوی این مقام مسئول در رابطه با رجیستری گوشی های تلفن همراه وارد شده به کشور از طرق مختلف، گوشی هایی که به صورت قانونی وارد شده اند، بر اساس نوع و مدل گوشی، تعیین ارزش شده و پس از اظهار کالا (در صورت ورود از طریق مسافری) و پرداخت حقوق ورودی، اطلاعاتشان به اشتراک گذاشته شده و نهایتاً گوشی شناسنامه دار می شود. اما گوشی های قاچاق به هیچ عنوان امکان ثبت و رجیستری ندارند.

وعده های قبلی نقض شد؟

این اظهارات در حالی مطرح شده که مدتی بعد از رفع ممنوعیت واردات آیفون ، اواخر آبان ماه - رئیس کل سازمان توسعه تجارت - وعده داد که ظرف ۱۰ روز گوشی های آیفونی که از قبل وارد کشور شده اند تعیین تکلیف شوند. او همچنین گفته بود شرایطی فراهم می شود که این افراد هیچ هزینه اضافه ای پرداخت نکرده و فقط همان حقوق ورودی که در قانون تعیین شده را پرداخت کنند و موبایل خود را رجیستر کنند.

همچنین ۳۰ دی ماه علی احمدنیا - سرپرست امور اطلاع رسانی شورای اطلاع رسانی دولت - در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد که «طبق مصوبه امروز هیات دولت گوشی های فعال قبل از مصوبه قانونی (مصوبه هیات وزیران در خصوص واردات و تعرفه رجیستری آیفون- ۹ آبان ۴۰۳) امکان رجیستر شدن را زین پس خواهند داشت». البته بعد از این خبر البته هنوز جزئیاتی از سازوکار رجیستری این آیفون ها اعلام نشد.

گفتنی است از ابتدای پاییز ۱۴۰۱ واردات آیفون ۱۴ به بالا به شکل تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. اما اوایل آبان ماه، بعد از دو سال ممنوعیت واردات آیفون مدل ۱۴ به بالا، مصوبه ای برای رفع این ممنوعیت در جلسه هیئت دولت صادر شد و از ۱۷ دی ماه نیز ثبت رویه تجاری آیفون از طریق ایجاد شناسه در سامانه جامع تجارت اجرایی شد. البته در دو سالی که واردات آیفون ۱۴ به بالا ممنوع بود، واردات به صورت قاچاق همچنان انجام شد و بعضا عده ای ترجیح می دادند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با موبایل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند.

طبق گفته های مسئولان تا قبل از ابلاغ مصوبه رفع ممنوعیت واردات نزدیک یک میلیون دستگاه موبایل آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ وارد کشور شده است. اما مرداد ماه امسال، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آغاز قطع آنتن آیفون های ۱۴ و ۱۵ قاچاق خبر داد.

با توجه به این اظهارات ضد و نقیض به نظر می رسد هنوز تکلیف رجیستری آیفون هایی که در زمان ممنوعیت به کشور وارد شده مشخص نیست و لازم است دستگاه متولی این موضوع یعنی وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، تکلیف نهایی این موضوع را مشخص کنند.

منبع: ایسنا

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

وبگردی
    ارسال نظر