قیمت طلا و یک جهش هدفمند
طلا و جواهر اقتصاد 100: با ادامهی درگیریها در منطقه، طلا که روز قبل شاهد جهش کمسابقه بود، امروز به بالاترین سطح یک هفتهای رسید.
به گزارش اینوستینگ، قیمت طلا روز سهشنبه، به بالاترین حد خود در بیش از یک هفتهی اخیر رسید. گفتنی است هر اونس طلا که آخرین بار، در سطح 1860.21 دلار ثابت ماند، به 1865.19 دلار رسید که بالاترین قیمت از 29 سپتامبر بود؛ از سوی دیگر، قیمت طلای آمریکا با 0.5 درصد افزایش به 1874.10 دلار رسید.
در چشمانداز سایر فلزات گرانبها، پلاتین 0.3 درصد افزایش یافت و به 889.05 دلار رسید و هر اونس نقره با 0.7 درصد کاهش به 21.73 دلار رسید. به علاوه، پالادیوم با 0.6 درصد افزایش، به 1146.37 دلار رسید.
فلز زرد یک روز پس از ثبت افزایشهای شدید به دلیل بروز عدم اطمینان بازار که ناشی از ناامنیهای خاورمیانه بود، به این سطح رسید و البته در این بین، تأثیر اظهارات جنگطلبانهی مقامات ارشد فدرال رزرو آمریکا را بر بازده دلار و اوراق قرضه نمیتوان نادیده گرفت.
آنچه مسلم است در روزهای اخیر، درگیریهای نظامی منطقه، باعث افزایش تقاضا برای داراییهای امن و همچنین نفت شده است که این امر، مسیر افزایش 1.6 درصدی طلا را در روز دوشنبه هموار کرد که بزرگترین جهش یک روزهی آن در پنج ماه گذشته بوده است.
اما داستان به همین جا ختم نشد و این درگیری، تهدید به نوسانات بیشتر را برای سرمایهگذاران به همراه دارد؛ چرا که پیش از فصل درآمد شرکتها و دادههای مهم تورم ایالات متحده در این هفته، بر نوسانات موجود افزوده است.
کایل رودا، تحلیلگر بازار مالی در کپیتال.کام، رویدادهای خاورمیانه را عامل فراهمکنندهی کاتالیزور برای بازگشت طلا از شرایط فروش اشباع تلقی کرد. البته وی نرخهای آمریکا را محرک بزرگتری برای قیمت طلا میداند که با وجود بازده مثبت، نقطه ضعفی برای فلز زرد محسوب میشوند.
طلا از دیرباز تاکنون، در مواقع عدم اطمینان اقتصادی به عنوان یک سرمایهگذاری امن در نظر گرفته شده است، اما از آنجایی که سودی به همراه ندارد، در پی افزایش نرخ بهره، جذابیت خود را از دست میدهد.
از طرفی، مقامات ارشد فدرال رزرو در روز دوشنبه اعلام کردند که افزایش بازده اوراق قرضه بلندمدت میتواند فدرال رزرو را از تشدید نرخ سیاستی کوتاهمدت خود منصرف کند. و در همین راستا، شاخص دلار آمریکا با عقبنشینی بازدهی شاخص 10 ساله خزانهداری از بالاترین سطح سال 2007، کاهش یافت.
گذشته از اینها، اظهارات فیلیپ جفرسون، نایب رئیس فدرال رزرو و لوری لوگان، رئیس فدرال رزرو دالاس، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو را در ذهن سرمایه گذاران، کمرنگ کرد.
هماکنون، صورتجلسهی سپتامبر بانک مرکزی ایالات متحده که قرار است در روز چهارشنبه برگزار شود، در کانون توجه فعالان بازار قرار دارد.
ارسال نظر