روش های خانگی برای زنده کردن سنگ فیروزه
طلا و جواهر اقتصاد 100: در نزد قدیمیان سنگ فیروزه به دلیل رنگ و جذابیت فوقالعاده، نمادی از مینو یا بهشت خدا در زمین بوده است. این سنگ قدیمی در کشورهای متعددی یافت میشود و یکی از بزرگترین و اولین ذخایر آن در شهر نیشابور (استان خراسان رضوی) است.
این سنگ زنده دارای کاربردهایی متعددی مانند ساخت طلا با سنگ فیروزه، ساخت نقره با فیروزه بوده و اگر از این سنگ به خوبی مراقبت نشود، شادابی و سرزندگی خود را از دست داده و به عنوان سنگ مرده تلقی میشود. سنگ زنده دارای رنگی آبی شاد و پویا بوده و خاصیتهای فراوانی دارد.
انگشتر طلا زنانه آدرینا فیروزه
سنگ فیروزه یکی از گرانبهاترین سنگهای طبیعت است که با رنگ زیبا و روحنواز آبی، در ساخت زیورآلات نقش زیادی دارد. امروزه طراحان جواهرات در ساخت طلا با سنگ فیروزه انواع انگشتر زنانه، گردنبند و دستبند را با زیبایی هرچه تمام خلق کردهاند. اغلب دوستداران ساخت طلا سفارشی و زیور آلات با ارائه طرح دلخواه و جذاب از سنگ فیروزه زنده و طلا از این سنگ قیمتی در جواهرات خود استفاده کردهاند. این سنگ ارزشمند، نیاز به مراقبتهای مداوم دارد تا به اصطلاح جواهرشناسان زنده بماند.
سنگ فیروزه زنده، سنگی چشم نواز و دلربا
سنگ ترکی یا قیمتی فیروزه سنگی زیبا و کمی حساس است و همواره باید از آن مراقبت و محافظت به عمل آید. ساختار اصلی این سنگ آهکی بوده و با مرور زمان بر اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی خراب میشود. سنگ فیروزه در شرایط عادی و مناسب همواره جذابیت و شادابی خود را حفظ کرده و اگر زنده باشد خواص زیادی چون آرامش روحی، کاهش آلام درونی، درمان افسردگی داشته و به روی افراد موثر واقع میشود. سنگ مرده هیچ تاثیری نداشته و خواص اصلی خود را از دست داده است.
تفاوت سنگ فیروزه زنده و مرده
تشخیص زنده بودن سنگ فیروزه چندان دشوار نیست. سنگ تیره و کدر که به اصطلاح سنگ مرده نامیده میشود، پس از گذشت مدتی جذابیت رنگ، براقی و شفافیت خود را از دست داده و دچار ماتی و تیرگی رنگ میشود. سنگ مرده، رنگ پریده است و در اولین نگاه میتوان به مردگی یا بی خاصیت بودن آن پی برد. در این حالت رنگ شاد آبی فیروزهای خود را از دست داده و به سبز تیره و ناخوشایند تغییر رنگ میدهد.
چگونگی تشخیص سنگ فیروزه زنده
برای تشخیص سنگ فیروزه زنده یا مرده اولین گواه و نشانه ظاهر آن سنگ است. این سنگ ممکن است به دلایل زیر بمیرد:
آب داغ
سنگ فیروزه دارای سختی ۵ تا ۶ است و ضریب نفوذ بالایی دارد. این سنگ قیمتی بسیار حساس است. ساختار سنگ به گونهای است که خیلی سریع تحت تاثیر محیط و شرایط قرار میگیرد. دلیل اصلی سنگ فیروزه مرده، تماس خیلی زیاد و مکرر با آب داغ است. شستشوی دستها یا حمام کردن با جواهرات فیروزهای، این سنگ ارزشمند را از بین برده و به یک سنگ فاقد بها تبدیل میکند.
مواد شیمیایی
سنگ جذاب و زیبای فیروزهای سنگی حساس است که هر گونه ماده شیمیایی مانند نفت، حشرهکشها، جرمگیر، وایتکس و گریس آن را نابود کرده و به سنگ فیروزه مرده تبدیل کرده و این فیروزه دیگر زنده نخواهد شد.
روغنها
چربی روغن، جذابیت و انرژی بخش بودن سنگ را گرفته و آن را کدر و تیره خواهد کرد. شاید امکان زنده شدن فیروزه وجود داشته باشد، ولی بهتر است در زمان آشپزی و کار در آشپزخانه، فیروزه را از دست جدا کرده و از قرار دادن آن در حوالی روغن دوری شود.
تاثیر لوازم ارایش بر فیروزه
تمامی مواد شیمیایی که در عطر، اسپری، ادکلنها و خوشبو کنندهها مورد استفاده قرار گرفتهاند، دشمنان فیروزه هستند. موادی که در لوازم آرایشی وجود دارند یا حتی همین کرمهای نرمکننده دست ساده، خیلی سریع روی فیروزه تاثیر منفی میگذارند و بهتر است به این موارد دقت بیشتری داشته باشید.
نور خورشید بر سنگ فیروزه
خورشید با تمام فوایدی که دارد موجب خشکی و شکستگی سنگ فیروزه میشود. اگر مدتهای طولانی فیروزه در زیر نور شدید آفتاب قرار گیرد، خراب میشود. این مردگی آنقدر واضح است که به آسانی دیده میشود.
راهکارهای زنده نگه داشتن فیروزه
اگر بخواهید سنگ فیروزه شاد و انرژی بخش باشد، باید آن را از موادی که تحریک کننده هستند، دور نگه داشت. این موارد شامل موارد زیر است:
بهتر است بانوانی که انگشتر فیروزه به دست دارند، از تماس انگشتر با انواع شوینده پیشگیری کنند و به هنگام شستن ظروف از دستکش استفاده کنند و در زمان آشپزی هم آن را از دست خود خارج کنند.
اگر قصد مهمانی و عروسی دارید، ابتدا امور آرایشی خود را انجام داده و سپس زیورآلات فیروزه را استفاده کنید تا این سنگ شاداب بر اثر برخورد با کرم و مواد آرایشی خراب و بی روح نشود.
از قرار دادن این سنگ در معرض نور خورشید اجتناب کنید. نور مستقیم خورشید رطوبت میانی سنگ را خشک کرده و به مرور زمان موجب شکستگی سنگ فیروزه میگردد.
چگونه سنگ فیروزه را دوباره زنده کنیم؟
اگر چنانچه فیروزه بر اثر برخورد با مواد شیمیایی و شرایط نامناسب به حالت مرده درآمد، میتوان آن را مجدد و با کمک متخصصان سنگ شناس و متخصصان امور جواهر زنده کرد. در این راهکار نوعی رزین مصنوعی به نام واکس در روندی تخصصی جهت بازیابی شادابی فیروزه استفاده می شود. فرو بردن فیروزه در این رزین موجب می شود تا سنگ فیروزه تحت تاثیر آلودگی های محیط قرار نگیرد. به این ترتیب یک لایه محافظ روی سنگ فیروزه قرار می گیرد و مقاومتش بالا میرود.
روشهای خانگی زنده کردن سنگ فیروزه
برای زنده کردن سنگ فیروزه راههای متعدد خانگی وجود دارد که عبارت است از:
استفاده از خاک، اگر سنگ فیروزه را مدتی در خاک قرار دهید ممکن است دوباره زنده شود.
خواباندن در نمک دریا، یکی از بهترین راههای زنده کردن سنگ فیروزه خواباندن در نمک دریا است.
آب روان، قرار دادن سنگ فیروزه در معرض آبی که در حال جریان است، موجب زنده شدن سنگ فیروزه میشود. پس از برداشتن از داخل آب باید خیلی سریع خشک شود.
پاک کردن روغن از سطح سنگ، بهتر است این کار توسط یک پارچه نرم و به آرامی صورت گیرد. از پاک کردن آن به کمک شوینده و مواد دیگر خودداری شود.
زنده کردن فیروزه با شعله شمع، این کار کاملا تخصصی است ولی موجب پاک کردن ناپاکی میشود. اگر تاکنون چنین عملی را انجام ندادهاید، بهتر است دقت زیادی داشته باشید. اندازه و مقدار شعله، فاصله آن با سنگ و مدت زمان شعله بر روی سنگ فیروزه از جمله مواردی است که باید دقت زیادی به روی آن داشت.
استفاده از کدام سنگ فیروزه مجاز است؟
از عهد باستان تاکنون به روی خواص آرامش بخشی و انرژیزایی سنگهای متعدد به ویژه سنگ فیروزه تاکید زیادی شده است. سنگ زنده و خوشرنگ موجب افزایش شادی شده و دردهای درونی را تسکین میدهد. استفاده از سنگ مرده هیچ گونه تاثیری روی افراد نداشته و گاهی تاثیر منفی و دلمردگی به همراه دارد. اگر فیروزه شما حالت مردگی یافت حتما آن را تازه کرده و سپس استفاده کنید. گاهی ممکن است فیروزه کارکرده را خریداری کنید. قدیمیان بر این باور هستند که ممکن است انرژی منفی صاحب قبلی به فرد منتقل شود. بهتر است قبل از آویختن به خود آن را زنده کنید.
ارسال نظر