از مصنوعات طلا چه می دانید ؟

طلا و جواهر اقتصاد 100: مصنوعات طلا، همان طلاجات یا زیورآلات پر زرق و برقیست که از پشت ویترینِ طلا فروشان دل هر خانمی را آب می‌کند. به عبارتی دیگر می‌توانیم بگوییم هر چیز تزیینی یا زیورآلاتی که از طلا ساخته می‌شود را مصنوع طلا می‌گویند. در ادامه با برخی از مشخصات مصنوعات طلا آشنا می‌شویم.

از مصنوعات طلا چه می دانید ؟

عیار مصنوعات طلا

عیار ، که میزان خلوص مصنوعات طلا را نشان می‌دهد در هر کشوری متفاوت است. مصنوعات طلا در کشور ما ایران با عیار استاندارد ، ۷۵۰ یا به عبارتی دیگر عیار ۱۸ ساخته می‌شوند. البته طلاجات یا زیورآلاتی هستند که عیارشان ۱۸ نیست و با عیارهای کمتر یا بیشتر از ۱۸ ساخته می‌شوند؛ در این راستا باید مراقب باشید که طلافروشان مصنوعات طلا ، با عیار پایین‌تر از ۱۸ را به قیمت طلاهای ۱۸ عیار به شما نفروشند. اگر با این اتفاق رو به رو شدید که طلافروشی طلای کمتر از ۱۸ عیار را به شما می‌فروشد، سریعاً آن را به پلیس خبر بدهید، چون خرید و فروش مصنوعات طلا به غیر از ۱۸ عیار جرم محسوب می‌شود و اتحادیه طلا و جواهر شدیداً با این قضیه برخورد می‌کند. رئیس اتحادیه طلا و جواهر برای حل این مسئله توصیه می‌کند: که الزاما از طلا فروشی‌های زیر نظر اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر، طلا بخرید و همچنین فراموش نکنید فاکتور معتبری از آن‌ها دریافت نمایید. ضمن توجه به این موضوع باید به این نکته هم دقت کنید که عیار مصنوعات طلا باید روی آن‌ها توسط شرکت‌های سازنده حک شده باشد تا مطمئن باشیم آن طلای ساخته شده عیار استاندارد را دارا است.

حرف خودمانی: چندی پیش شخصی با ما تماس گرفت، او النگویی از طلافروشی خریده بود که عیار ۷۵۰ روی آن حک نشده بود و فقط دارای کد شناسایی بود، طلافروشی هم که النگو را به او فروخته بود، گفته بود: النگو هیچ مشکلی ندارد و همین که کد شناسایی دارد کفایت می‌کند و بود و نبود عیار روی النگو چندان مهم نیست! برخلاف حرف آن طلافروش، حک شدن عیار روی طلاهای ساخته شده بسیار مهم است و آن قدرها که طلافروش وانمود کرده بود بی اهمیت نیست؛ اما بهترین راه در این شرایط چیست؟! در چنین شرایطی که اگر روی طلای ساخته شده‌ای خبری از عیار نباشد یا بهتر است از خیر خریدن آن قطعه طلا بگذریم یا اینکه اگر به طلافروش اعتماد داریم در فاکتور معتبری که از طلافروش می‌گیریم علاوه بر وزن و اجرت و قیمت طلا، مدل قطعه طلا به همراه عیاری که طلافروش ادعا می‌کند آن قطعه طلا دارد، نوشته شود و برای اینکه با خیالی آسوده آن قطعه طلا را به خانه ببریم پسندیده است به یک طلافروشی دیگر آن طلا را نشان دهیم تا او نیز یک نظر کارشناسانه به ما بدهد و در صورت لزوم طلا را محک بزند.

کدهای شناسایی مصنوعات طلا

مصنوعات طلا باید توسط کارگاه‌ها و کارخانه‌های معتبر طلاسازی که زیر نظر اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر هستند ساخته شوند. سازنده‌های طلا و جواهر روی مصنوعات طلا کدهایی را حک می‌کنند که نشانه اعتبار این مصنوعات هستند. کدهای شناسایی حک شده روی مصنوعات طلا ، بصورت ترکیب T و یک عدد یک تا چهار رقمی، می‌باشند که نشان از استاندارد بودن آن دارد. اولین حرف کد شناسایی روی طلا که بصورت حروف لاتین نوشته شده است از اول اسم شهر سازنده گرفته شده است. در اینجا حرف T به این معنی است که مصنوعات طلا در کارگاه‌های تهران ساخته شده است.

کد شناسایی کارگاه‌های تولیدی مصنوعات طلا نزد اتحادیه موجود است و هر کد و کالایی به تائید اتحادیه رسیده و بعد از آن به سازمان استاندارد ارائه می‌شود تا سازمان استاندارد نسبت به کد شناسایی اطلاع داشته باشد. چانچه طلایی، کد شناسایی نداشته باشد یا قاچاق است یا در واحد های زیر زمینی ساخته شده که ممکن است استاندارد عیار ۱۸ کشوری را نداشته باشد. اگر به طلایی برخورد کردید که فاقد کد شناسایی بود، می‌توانید با تلفن همراه خود شماره تلفن ۱۵۱۷ را بدون کد ۰۲۱ گرفته و تخلف آن واحد طلافروشی را اعلام نمایید. شماره ۱۵۱۷، شماره تلفن سازمان استاندارد شهر تهران می‌باشد.کدهای شناسایی معتبر مصنوعات طلا

کد شناسایی خوب یا بد؟؟

برای اینکه کد شناسایی مصنوعات طلا به جدیت از سوی فروشندگان و خریداران پیگیری شود، این هست که زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن در نظر گرفته شده باشد. به‌عبارت دیگر سامانه‌ای همانند آبشده طلا وجود داشته باشد که خریدار و فروشنده با تماس به آن از صحت کد شناسایی آن طلاجات با خبر شود. اگر اینگونه نباشد، این کد شناسایی باعث سواستفاده سودجویان قرار می‌گیرد. همچنین کد شناسایی مصنوعات طلا، نباید باعث افزایش قیمت کارمزد طلا شود. شاید به خاطر همین موضوع، این کد شناسایی بین مردم رواج پیدا نکرده است. امّا به طور کلی کد شناسایی مصنوعات طلا باعث می‌شود میزان تقلب، فعالیت غیرقانونی و فروش مصنوعات داخلی به اسم مصنوعات وارداتی به شدت کاهش می‌یابد. فروش مصنوعات طلای وارداتی ممنوع است و نباید مصنوعات طلای وارداتی در واحدهای صنفی عرضه شود.

حرف خودمانی: حواستان باشد! چراکه هر کدی روی مصنوعات طلا ، به منزله‌ی این نیست که آن قطعه قطعا طلاست گاهی اوقات ممکن است آن قطعه طلا نباشد و فقط روکشی از طلا باشد که در این صورت آن کد غیر معتبر است یا اینکه افرادی سودجو روی طلاهای تقلبی کدهای تعریف شده طلا را درج کرده‌اند و به شما فروخته‌اند. در نتیجه از روی کدهای مصنوعات طلا نمی‌توانید طلاجات اصل را از بدل آن تشخیص دهید و حتماً باید به وسیله‌ی سنگ محک یا ریگیری عیار و خلوص مصنوعات طلا را بسنجید؛ در نتیجه توصیه می‌کنیم قبل از خرید مصنوعات طلا مقاله « قبل از خرید طلا حتماً بخوانید » را مطالعه بفرمایید تا با گوش و چشمی بازتر وارد بازار طلا شوید.

کد شناسایی روی مصنوعات طلا

اگر مصنوعاتی که به اسم طلا خریده‌ایم، تقلبی باشد چه می‌شود؟

همانطور که پیش‌تر ذکر کردیم اگر مصنوعات طلا را از طلافروشی‌های زیر نظر اتحادیه و با فاکتوری معتبر خریده باشید؛ در صورت تقلبی بودن آن قطعه طلا می‌توانید سری به اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر در شهر خود بزنید و با ارائه فاکتور به آن‌ها، به طور حتم پیگیری‌های لازم را برای زنده شدن پول شما می‌کنند. اما اگر از طلافروشی‌های بدون اعتبار و بدون جواز کسب طلافروشی، خریده باشید اتحادیه هیچگونه مسئولیتی در برابر این امر ندارد و پیدا کردن طلافروش متخلف به مراتب سخت‌تر می‌شود.

وبگردی
    ارسال نظر