آیا سرمایه گذاری در نقره سودآور است؟ / راههای خرید نقره برای سرمایه گذاری
طلا و جواهر اقتصاد 100: چه قدر درباره سرمایه گذاری در نقره میدانید؟ این روزها سرمایه گذاری به یکی از مهمترین امور جوامع تبدیل شده است.

سرمایه گذاری روی طلا یکی از کمریسکترین و بهترین سرمایه گذاریها شناخته میشود؛ از قابلیت نقدشوندگی بالا گرفته تا آسان بودن نگهداری از آن و مطرح بودنش بهعنوان یک کالای سرمایهای امن تا ریسک سرمایه گذاری کمتر نسب به دلار و دیگر ارزها، همگی مزایای این قطعات درخشان به حساب میآیند. اما علاوه بر طلا، فلز دیگری نیز همیشه توجه بشر را به خود جلب کرده است: نقره! معمولاً افراد اندکی به سراغ سرمایه گذاری در نقره میروند؛ اما این فلز نیز در کنار طلا، همیشه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و این اهمیت اگر امروزه بیشتر نشده باشد، کمتر نیز نشده است.
در این نوشته به طور کامل روشهای خرید نقره برای سرمایه گذاری را به شما توضیح میدهیم. به علاوه مزایا و معایب سرمایه گذاری در نقره را در کنار شما بررسی میکنیم. در انتهای نوشته نیز به این سوال پاسخ میدهیم که برای سرمایه گذاری طلا بهتر است یا نقره؟ همراه ما باشید.
راههای خرید نقره برای سرمایه گذاری
بهطوری کلی در ایران، مردم میتوانند به سه روش مختلف در نقره سرمایهگذاری کنند:
خرید و فروش نقره
اولین روش، خرید و نگهداری فیزیکی نقره است. شما میتوانید نقره به صورت سکه، گرمی یا سایر قطعات فلزی خریداری کنید و آن را به عنوان سرمایهگذاری در دست داشته باشید. در این روش، نقره به عنوان یک دارایی فیزیکی قابل لمس مورد استفاده قرار میگیرد. خرید و فروش نقره توسط بسیاری از فروشندگان به صورت فیزیکی و مجازی انجام میشود.
خرید نقره در بازار بورس ایران
روش دوم سرمایهگذاری در نقره در ایران، خرید نقره در بورس کالای ایران است. قراردادهای نقره همانند قراردادهای سایر سرمایهگذاریها هستند و به شما امکان میدهند بدون داشتن نقره فیزیکی، در بازار بورس، تجارت کنید.
صندوق سرمایه گذاری نقره
صندوق سرمایهگذاری نقره یک نوع سرمایهگذاری است که به شما امکان میدهد به صورت غیرمستقیم در بازار نقره سرمایهگذاری کنید. در این حالت، شما سهام یا واحدهای سرمایهگذاری خود را در صندوق خریداری میکنید و سرمایه شما توسط مدیریت صندوق برای سرمایهگذاری در صنعت و بازار نقره استفاده میشود. این صندوق به شما امکان دسترسی به بازار نقره را فراهم میکند بدون اینکه خودتان نیاز به خرید و نگهداری نقره فیزیکی داشته باشید.
قبل از سرمایهگذاری در نقره در ایران، تحقیقات کافی و مشورت با مشاوران مالی حرفهای پیشنهاد میشود. چرا که عوامل مختلفی مانند نوسانات قیمت، اقتصاد کشور و شرایط بینالمللی نیز بر روند سرمایهگذاری در نقره تاثیر میگذارند.
مزایای خرید نقره برای سرمایه گذاری
اقتصاد یک دستگاه یکپارچه و ارگانیک است؛ به این معنی که هر تغییری در آن و اجزایش، دیگر عناصر موجود را نیز تحتتأثیر قرار میدهد. برای مثال بالارفتن قیمت نفت در جهان میتواند قیمت طلا را نیز افزایش دهد و با بالارفتن قیمت طلا شاید شاهد افزایش قیمت گندم باشیم. طبیعتاً نقره نیز به عنوان یکی از عناصر موجود در اقتصاد، تحتتأثیر نوسان قیمت دیگر اجزا قرار دارد؛ اما این به این معنی نیست که میزان تغییر آن دقیقاً مشابه دیگر عناصر است. به طور خلاصه مزایای سرمایه گذاری در نقره عبارتاند از:
یکی از نکات حائز اهمیت درباره نقره، عدم حضور حباب قیمتیای است که عموماً قیمت طلا را دستخوش تغییر میکند. حباب قیمتی به طور ساده، مجموع عواملی است که سبب میشود طلا با قیمتی متفاوت از ارزش ذاتیاش در بازار معامله شود. برای اطلاعات بیشتر میتوانید این نوشته را بخوانید: حباب طلا چیست؟
از سوی دیگر، قیمت نقره در مقایسه با طلا بسیار پائین است؛ بنابراین شما با مبلغ بسیار پایینتری میتوانید شروع به سرمایه گذاری کنید. این موضوع ریسک سرمایه گذاری روی نقره را بسیار کم میکند.
بسیاری پیشبینی میکنند که انبارهای ذخیره نقره در راهاند. با افزایش تقاضای نقره از سوی بخش صنعتی، ممکن است دولتها به سمت ذخیرهسازی نقره پیش بروند. اگر این اتفاق بیفتد، قیمت نقره به دلیل این تقاضا دوباره افزایش قابلتوجهی را تجربه خواهد کرد.
معایب خرید نقره برای سرمایه گذاری
در ادامه به برخی از معایب سرمایهگذاری در نقره اشاره میکنیم:
تاثیر پذیری قیمت نقره: تغییرات در تولید، میزان تقاضای صنایع صنعتی و عوامل اقتصادی میتواند قیمت نقره را تحت تأثیر قرار دهد. تغییر در این بخشها میتوانند سبب افت و خیز قیمت نقره و باعث ریسک بیشتری برای سرمایهگذاران شوند.
استفاده از نقره در صنایع: در مقایسه با طلا، نقره به عنوان یک فلز صنعتی بیشتر استفاده میشود. این به معنای وجود وابستگی بیشتر به عوامل اقتصادی و صنعتی است؛ بنابراین تحلیل بازار و پیشبینی قیمت آن ممکن است پیچیدهتر باشد.
ریسک ارزی: اگر به دنبال سرمایهگذاری در نقره در بازار جهانی هستید، باید توجه کنید که تغییرات در نرخ ارز میتوانند تأثیر قابل توجهی بر سود و ضرر شما داشته باشند.
نقره فلزی هستهای است: به دلیل استفاده از نقره در صنایع هستهای، اگر بحران کاهش تولید و عرضه نقره در برنامههای هستهای به وجود آید، روند عرضه و تقاضای نقره متفاوت میشود. برای مثال ممنوعیتهای برنامههای هستهای یک کشور میتواند بر قیمت نقره تاثیر بگذارد.
وضعیت سرمایه گذاری روی نقره در ایران
اگر به سراغ سبد سرمایه گذاری مردم در جهان برویم، خواهیم دید که سرمایه گذاری روی نقره پس از طلا رتبه دوم سرمایه گذاری بین فلزات گرانبها را از آن خود کرده است؛ اما در بین سرمایهگذاران ایرانی اینطور نیست. دلیل این موضوع شاید عادت به سرمایه گذاری روی طلا باشد؛ شاید هم اطلاع نداشتن سرمایهگذاران ایرانی از ارزش و قابلیتهای فلز نقره است که نقش اصلی را برعهده دارد.
سرمایه گذاری روی نقره در ایرانسرمایه گذاری روی نقره در ایران
مقایسه طلا و نقره برای سرمایه گذاری
در پاسخ به سوال نقره بخریم یا طلا احتمالاً پاسخ بسیاری از افراد «طلا» خواهد بود؛ اما عجله نکنید. هم نقره و هم طلا داراییهایی باارزش بهحساب میآیند؛ اما ارزش آنها در مواقع گوناگون میتواند متفاوت باشد. به زبان سادهتر، ریسک سرمایه گذاری در طلا و نقره بسته به شرایط اقتصادی و دورنمای جوامع دستخوش تغییر میشود. اگرچه مردم هر دو فلز را بهعنوان داراییهای باارزش تلقی میکنند اما باید توجه داشت که بین ارزش طلا و ارزش نقره، تفاوتهای بسیار زیادی وجود دارد.
نقره در درجه اول بهخاطر استفاده صنعتی ارزش زیادی دارد. درحالی که طلا اینگونه نیست.
از طرف دیگر طلا بهشدت تحتتاثیر عوامل پولی مانند تورم یا نرخ بهره قرار میگیرد اما نقره این گونه نیست.
بنابراین در هنگام تحلیل شرایط نمیتوان این دو فلز را در یک رده قرار داد و باید بهصورت مجزا در نظر گرفته شوند. اگرچه طلا و نقره در بحرانها سرمایه گذاری امنی به حساب میآیند، اما نمیتوان مطمئن بود که کدامیک بر دیگری برتری دارد. گاهی طلا نقش سرمایه گذاری امن را ایفا میکند و گاهی نقره. البته طلا نیز انواع مختلفی برای سرمایه گذاری دارد. برای اینکه با این انواع و مزایا و معایب هرکدام آشنا شوید این نوشته را از دست ندهید: بهترین طلا برای سرمایه گذاری
برای سرمایه گذاری طلا بخریم یا نقره؟
در مجموع میتوان به این نتیجه رسید که سوددهی سرمایه گذاری در طلا یا نقره، به بحرانهای اقتصادی و سیاسی، واکنش سرمایهگذاران و نگاه جامعه به آینده بستگی دارد. اگر چشمانداز جامعه نسبت به شکوفایی صنعت در آیندهای نزدیک مثبت باشد، سرمایه گذاری در نقره میتواند بسیار سودمند باشد. در عینحال اگر امید چندانی به اقتصاد جهانی نباشد، سرمایه گذاری در طلا میتواند مزیتهای بیشتری را ارائه کند. از سوی دیگر، اگر اقتصاد داخلی درگیر تورم باشد، سرمایه گذاری روی طلا مناسبتر بهنظر میرسد چرا که قدرت نقدشوندگی بالایی دارد؛ اما اگر اقتصاد به تدریج در حال عبور از تورم و وارد شدن به رونق باشد، احتمالا بخشهای صنعتی جوامع نیز شروع به کار کرده و تقاضا برای نقره افزایش پیدا خواهد کرد.