سکه پارسیان چیست؟ / همه آنچه که باید درباره سکه الیزابت بدانید!
طلا و جواهر اقتصاد 100: امروزه سکههای طلا به یکی از بهترین شکلهای سرمایهگذاری و هدیه تبدیل شدهاند و در شکلها، عیارها و وزنهای بسیار متنوع در بازار طلای ایران به فروش میرسند.
از جمله این سکهها میتوان سکههای تمام، سکههای بهار آزادی و سکههای پارسیان را نام برد. ازاینبین، سکههای پارسیان از جمله سکههایی هستند که اگرچه بهتازگی و در سالهای اخیر به بازار طلای کشور عرضه شدهاند و نسبت به سایر سکهها قدمت کمتری دارند، اما بسیار شناختهشده هستند و به فراوانی توسط مردم خریداری میشوند. درست است که این سکهها برای سرمایهگذاریهای بزرگ مناسب نیستند، اما یکی از بهترین و محبوبترین گزینهها برای پس اندازهای کوچک و هدیه به عزیزان محسوب میشوند.
سکه پارسیان چیست؟
سکه پارسیان: سکه پارسیان یکی از انواع طلا است که بهصورت پلاک یا سکه و در وزنهای کم تولید میشود. در سالهای اخیر تولید سکه پارسیان افزایش یافت تا افرادی با قدرت خرید کم هم بتوانند سکه بخرند.
علت محبوبیت این سکهها این است که:
امکان خرید سکه پارسیان با بودجههای مختلف وجود دارد؛ چراکه با در وزنهای مختلفی تولید و عرضه میشوند.
این سکهها از طلا تولید میشوند و ارزش بالایی دارند.
سکه پارسیان حباب ندارد و خرید آن با ریسک کمتری همراه است.
عیار سکه پارسیان چند است؟
سکههای پارسیان از عیار کمتری برخوردار هستند و معمولاً با عیار ۱۸ یا ۷۵۰ به فروش میرسند؛ بنابراین حتماً به عیار نوشته شده روی جعبه وکیوم آن دقت کنید تا بفهمید عیار درج شده روی سکه پارسیان چیست.
انواع وزن سکه پارسیان
سکهٔ پارسیان برخلاف سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی وزن ثابتی ندارد. وزن سکههای پارسیان بر روی جعبه پرس آنها درج شده است. وزنهای متداول این سکهها به شرح زیر است: سکه پارسیان ۵۰ سوتی، ۱۰۰ سوتی، ۱۵۰ سوتی، ۲۵۰ سوتی، ۳۰۰ سوتی، ۵۰۰ سوتی، ۱ گرمی، ۱.۵ گرمی و ۲ گرمی.
همانطور که میبینید کمترین وزن سکه پارسیان ۵۰ سوت ( پنجصدم گرم) و بیشترین وزن سکه پارسیان ۲ گرم (۲۰۰۰ سوت) است.
بهترین مارک سکه پارسیان چیست؟
برخلاف اغلب سکههای ضرب شده در کشور، سکههای پارسیان توسط بانک مرکزی تولید و عرضه نمیشوند. شرکتهای مختلفی در ایران با دریافت مجوز پرس سکههای پارسیان آنها را تولید میکنند. امروزه بیش از ۱۰۰ شرکت عرضهکننده سکه پارسیان در کشور وجود دارد که از جمله مهمترین و معتبرترین آنها میتوان به شرکت ماربر، عادل، طلائیه و طلای لوکس اشاره کرد.
در ادامه تعدادی از بهترین مارک سکه پارسیان در بازار را به شما معرفی میکنیم:
سکه پارسیان ماربر:
پلاک ماربر یکی از انواع برند سکه پارسیان در ایران است. سکههای این برند در عیار ۱۸ یا ۷۵۰ عرضه میشود. سکه پارسیان ماربر کد استاندارد ISO 9001 دارد. سکه پارسیان ماربر در وزنهای ۰.۶، ۰.۷، ۰.۸، ۰.۹، ۱.۲ و ۲ گرم به بازار عرضه میشود.
سکه پارسیان تهران:
یکی از برندهایی که سکههای پارسیان را با انواع وزن متنوع تولید میکند میتوان به سکه پارسیان تهران اشاره کرد. عیار سکههای پارسیان تهران ۱۸ یا ۷۵۰ است و در این وزنها به بازار ارائه میشوند:
۰.۰۵ گرم
۰.۱۵ گرم
۰.۲۵ گرم
۰.۲ گرم
۰.۳ گرم
۰.۳۵ گرم
۰.۴ گرم
۰.۵ گرم
۰.۶ گرم
۰.۷ گرم
۰.۸ گرم
۰.۹ گرم
۱.۲ گرم
۱.۵ گرم
سکه پارسیان گلد
یکی دیگر از بهترین مارک سکه پارسیان در ایران، سکه پارسیان گلد است که دارای تاییدیه و استاندارد است و همه سکههای آن با هولوگرام مشخص تولید میشوند. سکههای برند پارسیان گلد در وزنهای ۱.۵، ۱.۲، ۱، ۰.۸، ۰.۵ و… وارد بازار میشوند.
سکه پارسیان زردیس
یکی دیگر از برندهای معتبر سکه پارسیان در ایران زردیس است که سکههایی با عیار ۱۸ را تولید و وارد بازار میکند. محصولات برند زردیس تحت نظر اتحادیه طلا تولید و بستهبندی میشوند و همگی دارای هولوگرامهای امنیتی هستند. وزن سکه پارسیان زردیس بسیار متنوع است.
تفاوت سکههای بانکی با سکه پارسیان چیست؟
اولین تفاوت سکههای پارسیان و سکههای بانکی در مبدأ تولید آنهاست. همان طور که پیشتر گفته شد، سکههای بانکی توسط بانک مرکزی ضرب و عرضه میشوند در حالی که ضرب سکههای پارسیان توسط اشخاص و شرکتهای دارای مجوز صنفی صورت میگیرد. دومین تفاوت در وزن سکهها است. گفتیم که هدف از ارائهٔ سکههای پارسیان در بازار طلای کشور، توانایی خرید طلا توسط عموم مردم و با بودجههای مختلف بود، به همین دلیل است که سکههای پارسیان برخلاف سکههای بانکی مثل سکهٔ تمام، نیم سکه و ربع سکه وزن ثابت و مشخصی ندارند و هر کدام دارای وزنی متفاوت هستند که در صورت دریافت به صورت پرس، این وزن را بر روی آنها درج میکنند. این وزن معمولاً از ۵۰ سوت تا ۲ گرم متفاوت خواهد بود.
سومین تفاوت مربوط به عیار سکهها است. سکههای بانکی اغلب عیار ۲۲ یا ۹۰۰ دارند در حالی که سکههای پارسیان با عیاری مشابه سایر مصنوعات طلا در کشور (یعنی عیار ۱۸ یا ۷۵۰) عرضه میشوند. تفاوت آخر نیز در شکل آنهاست. سکههای پارسیان در گذشته به صورت مدور و مشابه سکههای بانکی عرضه میشدند؛ اما به دلیل اشتباه گرفته شدن با سکههای بانکی، امروزه ضرب آنها به شکل مدور ممنوع است و عموماً در اشکال بیضی، شش ضلعی، مستطیل و پنج ضلعی به فروش میرسند.
ارسال نظر