جواهرات چگونه پدید آمدند ؟ / تاریخچه پیدایش
طلا و جواهر اقتصاد 100: صحبت جواهرات از زمانهای قدیم در میان آدمیان رواج داشته و کتابهای بسیار و مشهوری از نویسندگان مختلف و نامی جهان در رابطه با جواهرات موجود است. و این دلیلی بر این امر است که متقدمین از خواص و قدر و قیمت سنگها و جواهرات بخوبی آگاه بودند.
در کتابهای قدیمی، معروف و مشهور فارسی، هندی، چینی و دیگر کشورها داستانها و قصه های جالبی درباره سنگ ها، خواص و چگونگی بوجود آمدن جواهرات وجود دارد. کتابهای هندی قصههای مختلف درباره پیدایش جواهرات و جنگ آدمی با دیوها و ملائکه با دیوها و چگونگی بوجود آمدن سنگ ها و استفاده از این جواهرات برای کارهای مختلف دارند.
علماء و دانشمندان پارسی در کتابهای خود معتقد لایههای مختلف زمین بودند که این عناصر در اثر نزدیکی با آتش و آب و خاک یعنی عناصر اربعه و بعد از آن تأثیر حرارت، برودت، رطوبت و غیره، سنگها بوجود آمده و همینطور رنگ آنها تأثیر مستقیم بر این تغییرات داشته است.
مثلا در اثر برودت و رطوبت زیاد رنگ جواهرات روشن و سفید و در اثر کمی این دو ، تیره و رنگ آنها سیاه میشود. و گذشته از آن عناصر را شناخته و میدانستند که با ترکیب آنها و یا تأثیرگذاری گازها عناصر تغییر پذیرند. دانشمندان اروپائی همه چیز را دارای قوه جاذبه میدانستند و معتقد بودند بر اثر همین قوت اشیاء پیدا شده و با ترکیب آنها شی تازهای درست می شود و دیگر عناصر و گازها هم در رنگ و روی آنها تاثیر دارند.
روزگاران قدیم و جواهرات
از هزاران سال قبل در هندوستان و ایران و دیگر نقاط جهان استفاده از جواهرات رواج داشته است. در زمان حضرت سلیمان (علیه السلام)، مردم از جواهرات استفاده میکردند و به آن فخر و عزت مینمودند، گفته شده که در کشتی حضرت نوح (علیه السلام)، از جواهرات در تاریکی برای روشن شدن استفاده شده است. در مصر قدیم هم از جواهرات استفاده شده و از جواهرات درجه دوم مهم برای کارهای مختلف تزئینی و تزئین لباسها و غیره استفاده میگردند و در زبان عبری هم نامهای مختلفی برای سنگها وجود دارد. هفت صد سال قبل از میلاد یونانیان و رومیان هم از جواهرات برای زینت استفاده میکردند. پارسیان برای کارهای
مختلف از سنگها استفاده میکردند و همینطور برای زینت و تاج پادشاهان جواهرات را بکار میگرفتند.
در زمان اسکندر هم از انگشتر و زیورالات هم خود و هم دیگران استفاده میکردند. در قرن چهاردهم مردم ایتالیا و اسپانیا با جواهرات زیادی خود را زینت میدادند و این امر به شکل یک مد در آن زمان رواج یافته بود. و همینطور بر روی این جواهرات از اشکال مختلفی استفاده میکردند. عیسویان برای دوازده رسول، دوازده جواهر مقرر استفاده میکردند.
هرودوت، افلاطون و ارسطو در رابطه با خواص و قدر و قیمت جواهرات نوشتهاند. در کتابهای اسلامی و مذهب شیعه مانند کتاب تحفه عالم شاهی، هدایت الائمه، فرحت الغری، مصباح، تذکره، کنزالحقائق و دیگر کتب در رابطه با جواهرات و خواص آنها نوشته شده و در رابطه با استفاده معصومین (علیه السلام) از سنگها و انگشترهای مختلف و رنگهای گوناگون نوشتهاند.
ارسال نظر