نقره مرغوب ایران در کدام شهرها تولید می شود؟ + اسامی شهرها
طلا و جواهر اقتصاد 100: معروفترین معدن نقره قدیمی در ایران، معدن سرب نخلک واقع در شهرستان نائین استان اصفهان است. در قدیم از نقره استخراج شده از این معدن برای ساخت ظروف نقره استفاده میکردند.
کشور ایران از قدیمیترین کشورهای صاحب تکنولوژی نقره در جهان است. هماکنون بقایای چندین دیگ بزرگ در این معدن به جا مانده است. ظواهر این معدن نشان میدهد که ساکنان این منطقه از روش کوپلاسیون برای استخراج نقره استفاده میکردند.
در ایران چقدر نقره تولید میشود؟
معمولا در معادن سرب، مس، روی و طلا، مقادیر قابل توجهی نقره وجود دارد که به همراه این مواد معدنی استخراج میشود. برای مثال به ازای هر تن سرب که از معدن خارج میشود، سه کیلوگرم نقره به دست میآید. با در نظر گرفتن استخراج چندین هزار تنی سرب به صورت سالانه، مقادیر نقره استحصالی در این معادن، قابل توجه است.
بیشترین تولید نقره معدنی در ایران مربوط به سال ۲۰۲۰ بوده است. در این سال مقدار نقره تولیدی به ۱۲۰ تن رسید. این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۰۵ به میزان یک صد و بیست درصد افزایش یافته است. البته توجه کنید که این مقدار صرفا مربوط به معادن ایران است. مسلما نقره از طریق آزمایشگاهی نیز تولید میشود.
معادن مهم نقره در ایران
بیشترین نقره معدنی ایران در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، سمنان، کرمان و خراسان رضوی تولید میشود. از مهمترین معادن ایران که در آنها، فلز نقره استخراج میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد. معدن مس سونگون در آذربایجان شرقی، معدن لاطلا در شهر بابک کرمان، معدن زرمهر در خراسان رضوی، معدن رشم در دامغان سمنان و معدن طلای موته در اصفهان.
خرید و فروش نقره معدن | قالکاری
قبلا به صورت مفصل در مورد روش جداسازی نقره از مواد معدنی صحبت کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله “قالکاری نقره | خرید قال نقره” مراجعه بفرمائید. برای جداسازی نقره از سنگهای معدنی معمولا از روش قالکاری استفاده میکنند. قال همان کورهای است که نقره و طلا را از مواد معدنی دیگر جدا میکنند. این کورههای در مقابل حرارت بسیار مقاوم هستند. برای قالکاری ابتدا مقداری اکسید سرب را در داخل کوره قال میریزند. سپس سنگ معدنی حاوی نقره را به آن اضافه میکنند. البته در بیشتر مواقع از خاکستر هم استفاده میکنند. خاکستر و اکسید سرب کمک میکند تا نقره، بهتر و با سرعت بالاتری بازیافت شود.
به این ترتیب سرب در قسمت بالا و نقره در قسمت پائین کوره جمع میشود. در این مرحله، فقط کافی است که کوره را کج کنیم. سرب مذاب از آن خارج و نقره تهنشین میشود. به نقره تهنشین، قرص نقره میگویند. معمولا نقرهای که معدنداران به دست میآورند به صورت قرص نقره است. این قرصهای نقره هر چند وقت یک بار به بازار عرضه میشود.
ارسال نظر