آشنایی با کاربردهای نقره؛ نقره فلزی همه کاره
طلا و جواهر اقتصاد 100 : نقره عنصری شیمیایی، نرم، سفید رنگ، براق و جذابی است. در طبیعت هم به صورت خالص و هم به صورت آلیاژ طبیعی با طلا یافت میشود.
این فلز در سالهای گذشته در صنعت، به ویژه صنعت الکترونیک به دلیل رسانایی بالا رواج زیادی پیدا کرده است. ساخت جواهرات، لوازم تزئینی و سکه از دیگر کاربردهای این فلز همه کاره است. نقره از آن دسته فلزهایی است که در طول تاریخ همیشه محبوبیت خود را حفظ کرده است. از نقره در مصارف زیادی استفاده شده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا کاربردهای نقره در صنایع مختلف را بررسی کنیم.
انواع کاربرد فلز نقره در صنعت جواهرات
نقره در صنعت زیورآلات نقره طرفداران بسیاری دارد. تنوع زیورآلات نقره با قیمت پایین آن باعث شده تا افراد زیادی به خرید زیورآلات نقره تمایل پیدا کنند. ماندگاری نقره، خواص درمانی، زیبایی، نگهداری آسان و درخشندگی از عواملی است که سبب محبوبیت نقره در صنعت زیورآلات شده است. در دنیای فشن و مد افراد به دنبال ایجاد هارمونی بین زیورآلات و لباسهای خود هستند. در نتیجه، خرید زیورآلات نقره صرفهی اقتصادی بیشتری به نسبت سایر جنسهای زیورآلات دارد. زیرا افراد با صرف هزینه کم میتوانند زیورآلاتی تهیهکنند که ارزش بالایی هم داشته باشند.
کاربردهای نقره در ساخت وسایل
ویژگیهای بینظیر فلز نقره سبب شده تا استفاده از آن حد و مرزی نشناسد. ظروف ساخته شده با فلز نقره از دسته ظروفی است که طرفداران بسیاری دارد. نقره به راحتی اکسید نمیشود و نگهداری کردن از آن آسان است. براق و درخشنده بودن فلز نقره نظر طرفداران ظروف لوکس و سنتی را به خود جلب کرده است. عموما افرادی که عتیقه جات علاقه دارند، از این ظروف استقبال می کنند.
کاربرد نقره در ضرب سکه
نقره فلزی گرانبها و درخشنده است که دچار خوردگی نمیشود. همچنین، این فلز به دلیل دوام بالایی که دارد، در دمای بالا ذوب میشود. یکی دیگر از کاربردهای نقره، ضرب سکه است که از دیرباز رواج داشته است. افراد برای ذخیرهی ثروت خود از آن استفاده میکردند. سکه و شمشهای نقره گزینه مناسبی برای پسانداز افراد بوده است.
کاربردهای فلز نقره در صنعت پزشکی
خاصیت آنتی باکتریال فلز نقره سبب شده تا از آن در پانسمان زخمها و درمان عفونتها استفاده شود. یون نقره خاصیت آنتیباکتریال دارد و میتواند در آزمایشگاه به راحتی میکروبها را از بین ببرد. همچنین، از فلز نقره به عنوان روکش برخی دستگاههای پزشکی نیز استفاده میشود.
کاربردهای فلز نقره در الکترونیک
رسانایی بالای فلز نقره سبب شده تا از فویلهای نقرهای و همچنین نقره فشرده، برای ساخت لولههای خلاء استفاده شود. همچنین، یکی دیگر کاربردهای نقره در الکترونیک، ساخت وسایل نیمه هادی و مدارها است. کاربردهای متنوع نقره حد و مرز نمیشناسد. استفاده از خمیر نقره در ساخت پنلهای خورشیدی و انرژی هستهای از دیگر کاربردهای فلز نقره است.
کاربردهای فلز نقره در تجهیزات شیمیایی
واکنش پذیری پایین و رسانایی بالای فلز نقره از جمله دلایلی است که سبب محبوبیت این فلز در ساخت تجهیزات شیمیایی شده است. این تجهیزات برای کار در دماهای بالا روکش نقره دارند. از نقره به عنوان کاتالیزور برای واکنش اکسیداسیون استفاده میشود. دقت کنید که در هنگام استفاده از فلز نقره از آسیبهای احتمالی از در امان باشید.
کاربردهای نقره در آینه و شیشه
خاصیت بازتابنده فلز نقره سبب شده تا به عنوان آینه کاربرد داشته باشد. در قرن نوزدهم آینهها را با استفاده از شیشه و لایه نازک نقره میساختند. از کاربردهای جالب فلز نقره میتوان نقره اندود کردن شیشهها برای خنک ماندن ساختمان در فصل تابستان اشاره کرد. همچنین، در صنعت هوافضا از فلز نقره برای محافظت از فضاپیما در برابر نور خورشید استفاده میشود.
ارسال نظر