مروری بر نوسانات طلا
به گزارش «اینوستینگ» طلا (XAU/USD) دیروز بیش از 2.4 درصد کاهش یافت و در نزدیکی سطح حمایت 2600 دلار قرار گرفت. کارشناسان بر این باروند که این اصلاح میتواند منتهی به کاهش بیشتر شود.
از آنجا که سیاستهای دونالد ترامپ ممکن است باعث رشد اقتصادی و تورم شود، معاملهگران انتظار دارند که فدرال رزرو آمریکا موضع خود را در مورد نرخ بهره میانهرو کند. در حالی که سرمایهگذاران نگران این موضوع هستند که سیاستهای حمایتی رئیس جمهور جدید میتواند بر اقتصاد جهانی تأثیر بگذارد و بر میزان تقاضا برای داراییهای امن مانند طلا بیفزاید، کاهش قیمت طلا در حدود 2600 دلار متوقف شد. با این حال، چشم انداز رشد طلا به دلیل تداوم تقویت دلار آمریکا (USD) محدود است.
معاملهگران همچنین پیش از گزارش آتی تورم مصرف کننده ایالات متحده و اظهارات اعضای کلیدی کمیته بازار باز فدرال (FOMC) موضع احتیاط را ترجیح میدهند.
در عین حال، دلار آمریکا پس از پیروزی ترامپ در انتخابات به بالاترین حد خود رسید که باعث فروش قابل توجه طلا در روز دوشنبه شد. نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس خاطرنشان کرد که فدرال رزرو قبل از بررسی کاهش بیشتر نرخ بهره، به شواهد بیشتری مبنی بر رسیدن تورم به هدف 2 درصدی خود نیاز دارد. معاملهگران منتظر اظهارات اعضای FOMC، از جمله جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هستند که ممکن است بینشی در مورد جهتگیری آینده نرخهای بهره ارائه دهد.
با توجه به ابزار نظارت بر نرخ گروه CME، احتمال 65 درصدی کاهش 25 واحدی نرخ بهره، در جلسهی بعدی فدرال رزرو وجود دارد.
در کوتاهمدت، طلا XAU/USD ممکن است به کاهش خود ادامه دهد و به طور بالقوه از سطح حمایت 2600 دلار شکسته و به 2575 دلار برسد. سرمایه گذاران در حال حاضر موقعیت خود را در مقابل طلا به نفع داراییهای پرریسکتر می بندند.
از آنجا که سیاستهای ترامپ اقتصاد منطقه یورو را تهدید میکند، یورو همچنان تحت فشار است
یورو/دلار (EUR/USD) روز دوشنبه 0.6 درصد کاهش یافت و در برابر دلار آمریکا (USD) به پایینترین حد خود در شش ماه اخیر رسید. پس از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری و کنگره آمریکا، سرمایهگذاران همچنان از دلار آمریکا نسبت به یورو حمایت کردند.
انتظار میرود دلار آمریکا از دولت آینده ترامپ منتفع شود. در واقع، اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی ممکن است فشار فزاینده بر دستمزدهای ایالات متحده وارد کند، در حالی که وضع تعرفههای جدید میتواند بر هزینههای واردات بیفزاید. اگر این سیاستها تورم سراسری را تسریع کنند، فدرال رزرو ممکن است مجبور شود ضمن اتخاذ سیاست پولی سختتر، نرخهای بهره بالا را برای مدت طولانیتری حفظ کند. این امر اختلاف نرخ بهره بین منطقه یورو و ایالات متحده را افزایش میدهد و فشار نزولی بر یورو/دلار آمریکا وارد میکند.
علاوه بر این، تعرفههای گسترده 10 تا 20 درصدی بر تمام کالاهای وارداتی ایالات متحده میتواند به اقتصاد منطقه یورو آسیب برساند. این سیاستها ممکن است بانک مرکزی اروپا (ECB) را وادار کنند تا نرخها را با شدت بیشتری کاهش دهد و شکاف نرخ بهره را بیش از پیش بزرگتر کند. با این حال، مشخص نیست که آیا برنامههای ترامپ اثر تورمی پایداری خواهد داشت یا خیر. در حال حاضر، تأثیر آنها بر سیاست پولی ایالات متحده حداقل است، به این معنی که کاهش اخیر یورو/دلار آمریکا عمدتاً ناشی از انتظارات آیندهنگر است. بنابراین، خرسهای یورو/دلار (EUR/USD) باید محتاط باشند، زیرا ممکن است جفت، بازگشت شدیدی را تجربه کند.
یورو/دلار آمریکا در جریان معاملات آسیایی و اولیه اروپا به کاهش ادامه داد. امروز، تقویم اقتصاد کلان نسبتاً آرام بود، البته جفتهای یورو احتمالاً با وجود گزارش شاخص احساسات اقتصادی ZEW آلمان، نوسانات بیشتری را تجربه کردند. گفتنی است یک رقم قویتر از حد انتظار میتواند باعث بهبودی جزئی بالای 1.06770 شود، در حالی که دادههای ضعیفتر ممکن است کاهش را به سمت 1.06200 افزایش دهد.
و اما در چشمانداز دیگر، دلار/ین (USD/JPY) در روز دوشنبه 0.71% افزایش یافت، چرا که شاخص دلار آمریکا (DXY) به بالاترین سطح خود در بیش از چهار ماه گذشته رسید و «تجارت ترامپ» همچنان بر بازارهای مالی تسلط یافت.
در همین حال، اخیراً بانک ژاپن (BOJ) جلسهی سیاست پولی خود را در ماه اکتبر برگزار کرد که در آن سیاستگذاران در مورد زمانبندی تعدیل نرخهای آتی اختلاف نظر داشتند. برخی از مقامات نسبت به عدم اطمینان اقتصادی و افزایش نوسانات بازار، به ویژه با توجه به کاهش قابل توجه ارزش ین، ابراز نگرانی کردند. علیرغم این نگرانیها، BOJ پیشبینی خود را مبنی بر افزایش نرخ بهره معیار به 1% در نیمهی دوم سال 2025 حفظ کرد. در پاسخ به ضعف ین، کاتسو کاتو وزیر دارایی نشان داد که دولت ژاپن ممکن است «اقدامات مناسبی» را برای مقابله با نوسانات مبادله با کشورهای خارجی اتخاذ کند.
در چشمانداز دادهها، دو انتشار کلیدی اقتصادی در این هفته میتواند بر حرکت این جفت تأثیر بگذارد. غیر از شاخص قیمت تولیدکننده ژاپن، ارقام قویتر از حد انتظار UTC ممکن است باعث اصلاح دلار/ین (USD/JPY) شود، در حالی که دادههای ضعیفتر میتوانند از این جفت پشتیبانی کند. گزارش شاخص قیمت مصرفکننده ایالات متحده (CPI) فردا ساعت 13:30 منتشر می شود. عدد بالاتر از انتظار UTC میتواند USD/JPY را به بالاترین حد خود برساند، در حالی که دادههای نرمتر ممکن است باعث اصلاح نزولی شوند.
ارسال نظر