علی مطهری: مخالفت رئیس جمهور با قانون حجاب، هدیهای به مخالفان!
سیاسی : علی مطهری در واکنش به اظهارات آیتالله محقق داماد درباره عدم ضرورت قانونگذاری برای احکام شرعی، گفت: قیاس حجاب با حج نادرست است، زیرا بیحجابی بهطور مستقیم بر جامعه تأثیر میگذارد و نمیتوان آن را مسئلهای شخصی دانست.

علی مطهری نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی در بخشی از گفتگوی نوروزی در «کافه خبر» به اظهارات اخیر آیت الله محقق داماد درباره حجاب واکنش نشان داد.
بخشی از این گفتگو به شرح زیر است؛
آقای مطهری، آیا شما با نظر آقای محقق داماد درباره حجاب موافقید؟ ایشان انتقاد کردهاند که موضوع حجاب به قانون تبدیل شده است و میپرسند آیا هر واجبی باید قانونی شود؟
آقای محقق داماد میگویند که نیازی نیست هر حکم شرعی حتما به قانون تبدیل شود. مثالی که ایشان زدند مسئله حج بود. ایشان میگویند که آیا حکومت اسلامی وظیفه دارد بررسی کند که چه کسی مستطیع شده یا نه و بعد برخورد کند؟ بعد گفتند مسئله حجاب هم همین طور است. اما این قیاس درست نیست. در واقع سخن ایشان که هر حکم شرعی نیازی به قانون ندارد، درست است، اما مقایسه حجاب و حج صحیح نیست.
در شرایطی که حج یک مسئله شخصی است و تأثیر اجتماعی مستقیم ندارد، بیحجابی و بدپوششی تأثیر مستقیم در جامعه دارند و نمیتوانیم بگوییم که حکومت اسلامی نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد و اجازه دهد هر فردی هر گونه پوششی داشته باشد. این قابل قبول نیست.
بحث در این است که حکومت باید نظارت کلی بر مسائل فرهنگی داشته باشد. مانند شرایط پیش از حادثه مهسا امینی که همه به نسبتی رعایت میکردند و مشکل خاصی وجود نداشت. اما پس از حادثه، حساسیتهایی ایجاد شد و ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام کردند که اقدامات بیشتری انجام میدهند. این نوعی حساسیت ایجاد کرد.
اگر عاقلانه عمل میکردند، با مشکلات حجاب مواجه نمیشدیم
اگر به صورت عاقلانه و بدون ایجاد حساسیت زیاد عمل میشد، با موضوع حجاب هیچ مشکلی نداشتیم. در گذشته تنها افراد کمی بودند که رعایت نمیکردند و گشت ارشاد نیز به این تعداد محدود بود. اما همین موضوع به یک معضل جنجالی تبدیل شد.
در مسائل فرهنگی همچون پوشش و روزهخواری، حکومت اسلامی وظیفه دارد که نظارت کند. در عین حال، نمیتوان به مسائل پوشش مانند ترافیک نگاه کرد که اگر کسی اشتباهی کرد جریمه شود. حجاب ارتباط مستقیم با وضعیت روانشناختی افراد دارد. در گذشته، حتی افرادی که پوشش کامل نداشتند در خیابان هم مورد تعرض قرار نمیگرفتند.
بعد از این حوادث رسانههای بیگانه فرصت را غنیمت شمردند تا قضیه را دوقطبی کنند و جامعه را تحریک کنند.
در چنین شرایطی، مطرح کردن زیاد موضوع حجاب بیفایده است. اما بعد از آن حادثه، خیلی از کسانی که حجاب را کنار گذاشته بودند بازگشتهاند. هرچه بیشتر به این موضوع دامن بزنیم، مسئله بیشتر حاد خواهد شد.
اظهارات رئیس جمهور که میگوید قانون را اجرا نمیکنم، بهانهای خوب به مخالفان میدهد
البته طیف ستاد امر به معروف و تندروها بیشتر از دیگران به این مباحث دامن میزنند. در سطح جامعه واقعاً تقابلی بین محجبهها و غیرمحجبهها وجود ندارد، اما این گروهها موضوع حجاب را در جامعه اصلی کردهاند.
یکی از دلایل این اتفاق، ابلاغ نشدن قانون بوده است. در مجلس عدهای که احساس کردهاند تحقیر شدهاند، اقدامات خاصی را هدایت میکنند. چرا که احساس میکنند مجلس تحقیر شده و اکنون میخواهند در موضوع حجاب حتماً حرفشان به کرسی بنشیند. اصل سخنشان درست است اما قانون خوبی نیست.
بحث ما این است که قانون ابلاغ شود و دولت فرصتی برای اصلاح آن پیدا کند تا مشکل حل شود. بدون شک، اگر رئیس جمهور بگوید قانون را اجرا نمیکنم، به مخالفان فرصتی بسیار خوب میدهد. این همان چیزی است که باعث شد در دورهای که در مجلس بودم، ما سوال از آقای احمدینژاد را مطرح کنیم. اکنون نیز بیان این گونه حرفها از سوی هر دولتی بهانه به مخالفان میدهد.