ترامپ با سر زمین خورد !
اقتصاد100- کاهش ۲۵ درصدی تولید نفت در بزرگترین میدان نفتی آمریکا، علیرغم وعدههای دونالد ترامپ برای افزایش تولید، نگرانیهایی درباره آینده صنعت انرژی این کشور ایجاد کرده است. پیشبینیها نشان از کند شدن نرخ رشد تولید نفت در حوضه پرمین دارند.
![ترامپ با سر زمین خورد !](https://cdn.eghtesad100.ir/thumbnail/weAzl2hwP2Ow/vKATQCJZ1E5lg_QRKQ8Zy6Wfsdzl44BrS9x7IAwvKa2JqaqwDOvBRgzMiMbfjjWneBVG919gLpNirnVe6MnqekM1bEhLBZdTTZNRdyMHzAm-fq57Z-c2XEGoIv2ljWpI7G9wORDCCYNc7EfoEiO9A9TJw_hbJYJC/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE.jpg)
مدیران صنعت انرژی آمریکا در جریان «نشست جهانی نفت خام آرگوس» که در شهر هیوستون برگزار شد، اعلام کردند که علیرغم وعدههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا، برای افزایش حداکثری تولید انرژی، انتظار میرود استخراج نفت در بزرگترین میدان نفتی این کشور، یعنی حوضه پرمین، امسال با کاهش حداقل ۲۵ درصدی مواجه شود.
افت تولید حوضه پرمین و پیشبینیها
بر اساس اظهارات کارشناسان، پیشبینی میشود که تولید نفت در حوضه پرمین تا سال ۲۰۲۵ با افزایش حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز به سقف ۳۰۰ هزار بشکه برسد. این در حالی است که در سال ۲۰۲۴ تولید این میدان با رشدی معادل ۳۸۰ هزار بشکه همراه بوده است. این دادهها با گزارشهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا که انتظار افزایش روزانه ۳۰۰ هزار بشکهای تولید را داشتند، همخوانی دارد.
آمار تولید سالانه و نقطهنظر مدیران ارشد
آمارها نشان میدهند که تولید نفت در حوضه پرمین در سال گذشته به حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است، که این میزان تقریباً نیمی از کل تولید نفت آمریکا را تشکیل میدهد. باربارا هریسون، معاون عرضه و معاملات نفت شرکت شورون، در گفتوگو با رویترز اعلام کرد، اگرچه رشد تولید در این میدان ادامه خواهد یافت، اما سرعت آن نسبت به رشد پیشین کاهش یافته است.
گزارش شورون نیز نشان میدهد تولید نفت و گاز این شرکت در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۴ با ۱۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رکورد روزانه ۹۹۲ هزار بشکه رسیده است و این شرکت هدف تولید روزانه یک میلیون بشکهای خود را تقریباً محقق کرده است.
چالشهای پیشرو و تغییر نگرش صنعت نفت
مایک ویرث، مدیرعامل شرکت شورون، تأیید کرد که تولیدکنندگان نفت در حوضه پرمین برخلاف دهه ۲۰۱۰، دیگر به دنبال افزایش بیرویه تولید نیستند و تمرکز فعلی آنها بر کاهش هزینههای سرمایهای است. او ادامه داد: «تولیدکنندگان اکنون به میزان توان خود تولید را افزایش میدهند و از روشهایی هوشمندانهتر برای مدیریت منابع استفاده میکنند.»
این موضوع در اظهارات شانون فلاورز، مدیر بازاریابی نفت خام شرکت کوترا انرژی، نیز منعکس شد. او در حاشیه نشست جهانی نفت خام آرگوس گفت، شعارهای ترامپ و افزایش تولید آنچنان که انتظار میرفت به نتیجه نخواهد رسید. فلاورز همچنین افزود: «سیاستهای دولت ترامپ با هدف کاهش قیمت انرژی طراحی شده بود، اما این رویکرد برای تولیدکنندگان چندان مطلوب نیست.»
تمرکز تولیدکنندگان بر بازگشت سود سهامداران
به گفته آویگال سورق، مدیرعامل پالایشگاه آمریکایی دلک، تولیدکنندگان به جای سرمایهگذاری بیشتر بر افزایش تولید، اکنون به دنبال کنترل هزینههای خود هستند و تمرکز اصلی آنها بازگرداندن پول نقد به سهامداران است. این تغییر دیدگاه به دنبال کاهش قیمت نفت در دهه گذشته و تأثیر آن بر سود و قیمت سهام شرکتها رخ داده است.
آیا روند کاهش رشد تولید ادامه خواهد داشت؟
در حالی که آمریکا با تولید روزانه حدود ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۴ همچنان عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان را دارد، سرعت افزایش تولید در این کشور طی سالهای اخیر چشمگیر نبوده است. بهطوریکه در سال گذشته این میزان افزایش تنها به ۲۸۰ هزار بشکه در روز محدود شد.