افغانستان برای ایرانی ها رسما فرش قرمز پهن کرد

اقتصاد100- تسهیل واردات پنبه و محصولات معدنی از افغانستان به ایران نشان از توسعه روابط تجاری دو کشور دارد.

افغانستان برای ایرانی ها رسما فرش قرمز پهن کرد

محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان، جزئیات تازه‌ای از وضعیت تجارت بین ایران و افغانستان ارائه کرد. او اعلام کرد که اگرچه آمار ارائه‌شده از سوی گمرک‌های دو کشور تفاوت‌های قابل توجهی دارد، اما صادرات ایران به افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.

او همچنین با اشاره به واردات پنبه افغانستانی به ایران گفت: "تا حدود یک ماه پیش، موانعی برای ورود پنبه از افغانستان وجود داشت که به قوانین سازمان حفظ نباتات مربوط می‌شد. اما اکنون این موانع برطرف شده و واردات پنبه از افغانستان به شکل محسوسی افزایش یافته است."

تمرکز بر واردات کالاهای معدنی و دامی از افغانستان

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان در مورد کالاهای وارداتی از افغانستان اظهار کرد: "افغانستان به ایران محصولات مختلفی از جمله محصولات باغی، دامی، خشکبار، سنگ‌های ساختمانی و مواد خام معدنی صادر می‌کند. خاک روی و خاک سرب از جمله این مواد معدنی هستند. البته، در بخش صادرات محصولات معدنی افغانستان، موانعی وجود دارد که امیدواریم به زودی این موانع رفع شوند."

او افزود: "علاوه بر این، در حال تلاش برای تقویت ورود دام سبک از افغانستان به ایران هستیم. طرف افغان همچنین از سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در پرورش دام در خاک این کشور و سپس صادرات آن به ایران یا سایر کشورها استقبال می‌کند."

افغانستان

چالش‌های مرزی و زیرساختی میان دو کشور

سیادت در خصوص وضعیت مرزهای سه‌گانه ایران و افغانستان توضیح داد: "مرز ماهیرود نسبت به دیگر مرزها از شرایط روان‌تری برخوردار است. در سال جاری، شاهد افزایش چشمگیر صادرات و ترانزیت کالا از این مرز بوده‌ایم. با این حال، نبود مدیریت واحد و سیاست‌های متناقض سازمان‌های ناظر، مشکلاتی در تردد بار از پایانه‌های مرزی ایجاد کرده است که می‌تواند به تجارت دو کشور آسیب جدی وارد کند."

او همچنین به مشکلات زیرساختی اشاره کرد و گفت: "در مرز میلک، ساخت پل دوم سال‌هاست که متوقف‌شده است. همچنین، آسفالت جاده‌ای در مرز ماهیرود که از چند سال پیش آغاز شده، هنوز به پایان نرسیده است. دستگاه ایکس‌ری نیز تنها در پایانه دوغارون وجود دارد، که این موارد نشان از کمبود زیرساخت‌ها دارد."

سرنوشت تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان

رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در ادامه توضیح داد: "اگرچه مذاکرات برای اجرای تجارت ترجیحی میان دو کشور همچنان ادامه دارد، اما این مدل از تجارت هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است. دلیل اصلی، نیاز افغانستان به درآمدهای گمرکی است که با کاهش این درآمدها موافقت نمی‌کنند. همچنین سیاست افغانستان برای حمایت از تولید داخلی شامل اعمال تعرفه‌های گمرکی می‌شود. بر این اساس، بعید است که در آینده نزدیک شاهد تحقق تجارت ترجیحی میان دو کشور باشیم."

وبگردی
    ارسال نظر