علم الهدی: دولت و مجلس تماشاچی گرانیها نباشند
اقتصاد100- امام جمعه مشهد اظهار داشت: نفوذ به این معناست که در قالب شرکتهای داخلی یا خارجی، با تغییر عناوین و نامها، شرایطی ایجاد شود که معیشت مردم هر روز تحت فشار قرار گیرد. مسئولان عزیز در دولت و مجلس نباید تنها نظارهگر باشند.
آیتالله سید احمد علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد، با اشاره به دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: حضور مردم در مراسمهایی مانند راهپیمایی ۲۲ بهمن، نشاندهنده قدرت و توانمندی نظام است. چراکه قدرت واقعی نظام ما مردم هستند.
وی افزود: حضور مردم در صحنه قدرت نظام را به نمایش میگذارد و امیدواریم همه شما برادران و خواهران در این حرکت عظیم انقلابی همانند سالهای گذشته مشارکت داشته باشید.
علمالهدی با اشاره به بیعت همافران با امام راحل در ۱۹ بهمن، این اقدام را یکی از عوامل تسریع در پیروزی انقلاب دانست و اظهار داشت: امروز، ۱۹ بهمن، سالروز حماسهآفرینی ارتش و نیروی هوایی است که بیعتشان با امام خمینی (ره)، پیروزی انقلاب را رقم زد.
وی ادامه داد: با گذشت نسلها از انقلاب، برای نسلهای جدید توضیح انقلاب و دستاوردهای آن دشوارتر شده است، زیرا آنها دوران پیش از انقلاب را ندیدند و درک نکردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه انقلاب ایران به ۴۶ سالگی رسیده است، افزود: بسیاری از افراد زیر ۵۰ سال، دوران پیش از انقلاب را تجربه نکردهاند، و بنابراین برای این نسلها، توضیح دادن آنچه که در آن زمانها اتفاق افتاد، تنها از طریق روایتهای تصویری ممکن است.
وی در ادامه تأکید کرد: برای نسلهای جدید این پرسش مطرح است که انقلاب چه تحولی ایجاد کرده است و چه دستاوردهایی داشته؟ دستاوردهای علمی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی انقلاب بسیار بیشتر از آن است که در یک بحث بگنجد، اما در یک جمله، هیچچیز بدتر از اسارت و وابستگی برای یک ملت نیست.
علمالهدی در مورد وابستگی در دوره قبل از انقلاب گفت: در دوران ستمشاهی، مردم ایران به مدت چند قرن وابسته به قدرتهای خارجی بودند و تمامی قراردادهای ننگین با ابرقدرتها جز ذلت برای ما چیزی به ارمغان نیاورد.
وی همچنین دوره رضاخان را بهویژه بهواسطه دستنشانده بودن او، دوران متفاوت و تخریبی توصیف کرد و افزود: در دوره رضاخان، علاوه بر غارت اموال مردم، زیرساختهای فرهنگی و دینی مردم نیز تخریب شد و این اقدامات به دستور دشمن انجام میگرفت.
امام جمعه مشهد به نمونهای از تحقیر اجتماعی مردم توسط مستشاران آمریکایی اشاره کرد و گفت: در دوران رژیم گذشته، پنج جوان ایرانی در خیابان پاسداران توسط یک زن مست آمریکایی کشته شدند. پس از این حادثه، زن مست از روزنامه شکایت کرد که چون مصونیت دارد، کسی حق اعتراض ندارد. این نمونهای از ذلت و تحقیر مردم بود.
علمالهدی در ادامه اظهار کرد: در آن زمان، ۴۰ هزار مستشار آمریکایی در ایران حضور داشتند و بر تمامی امور کشور مسلط بودند. حتی یک خلبان آمریکایی بدون اجازه از مقامات ایرانی، جنگندهای را از ایران به ویتنام میبرد و بمب میریخت.
وی افزود: اما امروز ایران به کشوری قدرتمند تبدیل شده است و هیچکس بدون اراده و تصمیم مردم نمیتواند در کشور تصمیمی بگیرد. این دستاورد انقلاب است. امروز ایران در رتبه چهارم دنیا از نظر قدرت دفاعی قرار دارد و توانایی ساخت موشکهای پیشرفته را دارا است.
علمالهدی به پیشرفتهای چشمگیر علمی کشور پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: امروز در ایران بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیأت علمی در دانشگاهها داریم و سه میلیون دانشجو در حال تحصیل هستند. این پیشرفتها در زمانی که جمعیت کشور ۳۵ میلیون نفر بود، به دست نیامده است.
وی در پایان با اشاره به وضعیت اقتصادی کنونی گفت: وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به گونهای است که بسیاری از مردم نسبت به نظام نگرانی دارند. باید مسئولان اجرایی و نظارتی کشور نسبت به این مسائل حساسیت بیشتری داشته باشند و برای حل مشکلات معیشتی مردم اقدام کنند.