پشت پرده سکوت جنجالی ترامپ در برابر ایران

اقتصاد100- سکوت مرموز ترامپ درباره ایران در حالی ادامه دارد که گمانه‌زنی‌ها از تدوین استراتژی جدید دولت آمریکا در قبال تهران و تمرکز رئیس‌جمهور بر اولویت‌های داخلی خبر می‌دهند.

پشت پرده سکوت جنجالی ترامپ در برابر ایران

با گذشت دو هفته از مراسم تحلیف ریاست جمهور دونالد ترامپ و اظهارنظرهای او درباره بیشتر کشور‌های دنیا، او همچنان و مرموزانه درباره ایران سکوت کرده و در چند مورد درپاسخ به سوال خبرنگاران گفته نمی‌خواهد درمورد نقشه‌اش صحبت کند!

در عین حال که هنوز نماینده ویژه در امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، انتخاب نشده است رئیس جمهور آمریکا تاکید کرده که استیو ویتکاف، نماینده‌اش در امور خاورمیانه، نماینده وی در امور ایران نیست.

چرا ترامپ درباره ایران سکوت کرده؟

العربیه در این‌باره می‌نویسد: فرضیه‌هایی در واشنگتن وجود دارد که نخستین آن‌ها، این است که دولت فعلی آمریکا در سطح مشاور امنیت ملی، وزیر خارجه و وزیر دفاع در حال کار برای تدوین استراتژی جدیدی در قبال ایران است.

ترامپ مسائل داخلی این کشور به ویژه مساله مرز‌ها و مهاجران غیرقانونی و مبارزه با تورم را در رأس اولویت‌های خود قرار داده است.

بیش از یک نفر از افراد حاضر در دولت آمریکا در گفت‌و‌گو با العربیه، تاکید کردند که مساله ایران "در زمان مقرر مورد بررسی قرار می‌گیرد و رئیس جمهور آمریکا وعده‌های انتخاباتی را در رأس اولویت‌های خود قرار می‌دهد و وی اکنون در حال صحبت با رای دهندگانش است و نه دنیا." 

پیامدهای این سکوت برای ایران

دیگر مقامات دولت آمریکا نیز شرح دادند که موضوع ایران مطرح خواهد شد، اما شاید لازم باشد منتظر بمانیم، به ویژه آنکه پرونده‌های مهمی مانند اوکراین و رقابت با چین نیز مسائل بزرگی هستند و در صف انتظار.

این گزارش در ادامه می‌نویسد: به خاطر داشته باشید که این بازه زمانی به ایران فرصت می‌دهد که با هدف تحت تاثیر قرار دادن گزینه‌های رئیس جمهور آمریکا با دولت آمریکا ارتباط برقرار کند، چیزی که در رفتار ایرانیان نیز واضح است.

جواد ظریف، معاون رئیس جمهور ایران نیز اخیرا در اجلاس داووس چنین چیزی را بیان کرد. همچنین مقامات ایرانی عنوان کردند که تهران آماده گفت‌و‌گو است و بسیار قابل توجه است که طی هفته‌ها و شاید ماه‌ها، ایرانی‌ها کشتی‌ها یا پهپاد‌های خود را به جایی در نزدیکی نیرو‌های آمریکایی مستقر در خلیج فارس منتقل نکرده‌اند.

سیاست‌های قبلی ترامپ و وضعیت کنونی ایران

دونالد ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری‌اش در خصوص سیاست‌هایش در قبال ایران صریح بود، او از ایران می‌خواست تا درون مرزهایش هرآنطور که می‌خواهد زندگی کند، اما بدون برنامه هسته‌ای و بدون دخالت در امور کشور‌های همسایه.

اما ایران، که ترامپ چهار سال پرونده‌اش را کنار گذاشته بود، اکنون متفاوت است، بدون دفاع هوایی و بدون سوریه و در حالی که حماس و حزب‌الله هدف ضربات شدید اسرائیل قرار گرفتند.

نگاه آینده: همکاری اسرائیل و آمریکا در قبال ایران

انتظار می‌رود بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هفته آینده به واشنگتن سفر کند، جایی که "مسأله ایران" احتمالاً در خط مقدم موضوعاتی است که او می‌خواهد با ترامپ درباره آن گفت‌و‌گو کند.

نتانیاهو در ترامپ رئیس‌جمهوری می‌بیند که در ماجراجویی‌ها بسیار محتاط است، شخصیتی محبوب که می‌خواهد به آمریکایی‌ها بگوید نمی‌خواهد جنگ به راه بیندازد، بلکه می‌خواهد به آنها پایان دهد.

ترامپ در مقابل خود گزینه‌های بسیاری می‌بیند و شاید آنچه که در دیدارش با نخست‌وزیر اسرائیل بگوید و بشنود، همان چیزی باشد که طی هفته‌های گذشته از ایران از میانجی‌های عرب و غیرعرب شنیده است.

وبگردی
    ارسال نظر

    Array