تعادل یا تلاطم/ سرنوشت دلار چه می شود؟
اقتصاد ۱۰۰- قیمت دلار داوایل روز گذشته با روند افزایشی بازگشایی شد؛ دلار با رشد هزار و ۱۰۰ تومانی سایر ارزهای مهم را نیز زیر سایه خود قرار داد.
پیش بینی قیمت دلار
کارشناسان اقتصادی فنر دلار را رها شده میدانند و معتقدند افزایش ریسکهای سیاسی و احتمال وقوع درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی انتظارات تورمی را صعودی کرده است. در چهارمین روز هفته، قیمت دلار هزار و ۱۰۰ تومان گران شد و به میانه کریدور ششم صعود کرد.
در هفتههای گذشته، موضوع تشدید تنش و اخبار نامساعد سیاسی در خصوص ایران و رژیم صهیونیستی و احتمال درگیری همواره مورد توجه معاملهگران بازارهای مالی بوده است. از ابتدای هفته جاری، نیز اخبار مربوط به تدارک رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران، قیمت دلار را با افزایشهای پلکانی همراه کرده است.
به نظر میرسد علاوه بر اثر اخبار نامساعد سیاسی هفتههای گذشته، کسری بودجه دولت نیز سبب افزایش نرخ تورم و به دنبال آن بالا رفتن نرخ دلار شده است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تنها راهحل بنیادین و اصولی برای کنترل و کاهش نرخ تورم، رفع کسری بودجه از طریق افزایش درآمدهای عمومی دولت و کاهش هزینهها است. کسری بودجه دولت زمینه استقراض از بانک مرکزی را فراهم میکند و این وضعیت میتواند به تضعیف بیشتر ارزش پول ملی منجر شود.
نگاهی به راهکارهای کوتاهمدت
در حالی که برخی از تحلیلگران بر لزوم اصلاحات ساختاری در نظام مالی و اقتصادی تأکید میکنند، سایرین به سیاستهای کوتاهمدت و مقطعی همچون کنترل قیمتها و تثبیت بازار ارز به عنوان راهحلهایی موقت اشاره دارند. با این حال، این سیاستها ممکن است در بلندمدت تأثیر چندانی نداشته باشد و نیاز به اقدامات جدیتر در حوزههای اقتصادی و سیاسی احساس میشود.
گفتنی است بانک مرکزی سیاست تثبیت را همچنان پابرجا میداند و از رشد قیمت دلار در روزهای اخیر به عنوان شوکهای موقتی یاد میکند. نهاد پولی کشور معتقد است این افزایش قیمتها موجب انحراف کوتاهمدت نرخ ارز از مسیر مورد نظر یا هدفگذاری بانک مرکزی میشود و تلاش دولت برای حفظ ثبات بازار ارز است.
ارسال نظر