طبع زبان گوساله چیست / طبع زبان گوساله گرم است یا سرد
با توجه به تفاوت طبیعت گوشت ها، افراد باید با توجه به نوع مزاج شان، مناسب ترین گوشت را در رژیم غذایی شان بگنجانند. به این ترتیب، از لحاظ گوارشی و جسمی دچار مشکل نخواهند شد.
گوشت زبان گوساله جوانی که حدود 18 ماه دارند، طبع میانه و معتدلی دارد. اما به طور کلی، مزاج زبان گوساله در مقایسه با گوشتهای دیگر به خصوص گوشت زبان گوسفند، سردتر است. بنابراین، مصرف گوشت گوساله به افراد سرد مزاج توصیه نمیشود. چنانچه افراد سرد مزاج بخواهند از گوشت گوساله استفاده کنند، باید مصلحات (موادی که با اضافه کرد به غذا، گرمی و سردی آن را تعدیل میکنند) گوشت گوساله را به آن اضافه کنند. با این روش، از میزان سردی زبان گوساله کاسته خواهد شد. این مصلحات میتوانند شامل سیر، فلفل دلمهای و انواع فلفلها باشند.
طبع زبان گوساله گرم است یا سرد
طبع زبان گوساله چیست؟ ممکن است برای اغلب افراد این سوال پیش بیاید که طبع زبان گوساله گرم است یا سرد؟! در طب سنتی، معمولاً همه گوشت ها گرم و تر هستند، اما میزان گرم بودن آنها در مقایسه با یکدیگر میتواند کمتر یا بیشتر باشد. در این مقایسه، گوشتهایی که مقدار گرمی و تری کمتری داشته باشند، جزء گوشت های سرد به حساب میآیند. بنابراین، گوشت حیوانات مختلف طبیعت مخصوص به خود را دارند. مثلاً گوشت گوساله در قیاس با گوشت شتر، گوشت سرد محسوب میشود. یعنی مصرف آن برای کسانی که مزاج سرد دارند مشکلساز خواهد شد.
بر همین اساس، اشخاصی که سرد مزاج هستند، بهتر است از گوشتهایی که طبع گرمتری دارند، مثل گوشت گوسفند یا شتر استفاده کنند. برعکس، مصرف گوشت گوساله برای گرم مزاجها مانعی ندارد. گوشت گوساله به عنوان یکی از بهترین منابع تامین کننده پروتئین بهشمار میرود. بخشهای فوقانی بدن گوساله مانند راسته و فیله مقدار کمتری چربی داشته و پروتئین بیشتری دارند. با مصرف این بخشها برای مدت طولانیتری احساس سیری دارید، در نتیجه، حجم غذای مصرفیتان کاهش پیدا میکند.
طبق توصیه کارشناسان تغذیه، افرادی که دچار چاقی یا اضافه وزن هستند، با مصرف گوشت گوساله میتوانند وزن کم کنند. گوشت گوساله حاوی ویتامین ب 12 و روی است. این ویتامین میتواند برای تقویت سیستم ایمنی، سیستم عصبی و خون رسانی بیشتر به بافتهای بدن مفید باشد.
طبع زبان گوساله در طب سنتی
با توجه به سرد بودن طبع زبان گوساله، مصرف آن توسط اشخاص سرد مزاج باعث بروز مشکلاتی نظیر ضعف و درد استخوان میشود. در نتیجه، این دست افراد باید در مصرف زبان گوساله تعادل را رعایت کنند. پخت زبان گوساله تا حدی از سردی آن میکاهد. مصرف این گوشت برای کسانی که مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده دارند، توصیه نمیشود. همچنین، افرادی که به صرع یا بیماری مغزی مبتلا هستند، بهتر است از خوردن گوشت گوساله و زبان گوساله اجتناب کنند یا گوشت را همراه با مصلحات آن مصرف کنند.
دردهای مفصلی و عضلانی و عوارض ناشی از بیماری رماتیسم مفصلی در اثر خوردن گوشت زبان گوساله افزایش پیدا میکنند. بنابراین، افراد مسن و کهنسال نباید از این گوشت در وعده های غذایی شان استفاده کنند. پختن گوشت زبان گوساله با استفاده از روغنهای گرمی نظیر روغن زیتون و کنجد، طبع سرد زبان گوساله را کمتر می کند.
منبع: سماتک