فرق قارچ سالم و خراب ؛ بخون تا اشتباه نخری
قارچ یکی از خوشمزه ترین و بهترین پروتئین های گیاهی می باشد که جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت محسوب می شود و طرفداران بی شماری مخصوصاً بین گیاهخواران دارد. از قارچ می توان برای تهیه غذاهای مختلفی استفاده نمود به همین خاطر خرید قارچ مرغوب اهمیت زیادی دارد.
کلاهک بسته
قارچ مرغوب دارای کلاهک بسته است یعنی شکاف و تیغههای زیر آن قابل مشاهده نیست. اگر تیغههای زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد نشانه کهنگی قارچ است.
ساقه کوتاه
قارچ مرغوب دارای کلاهک بزرگ و ساقه کوتاه است، قارچ های دارای کلاهک کوچک و ساقه بلند جزو نامرغوب ترین ها بوده و اگر پایه قارچ کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.
بافت سفت و محکم
بافت قارچ خوب سفت و محکم است پس قارچی را بخرید که بدون لکه و محکم بوده و سطح کلاهک آن لیز و چسبناک نباشد. بافت قارچ کهنه استحکام زیادی نداشته و شل و پوک خواهد شد.
رنگ یکنواخت
هنگام خرید قارچ دقت کنید که رنگ آن یکنواخت باشد، توجه نمایید که رنگ قارچ، سلامت قارچ را تایید یا رد نمی کند. گاهی قارچهای بیش از حد سفید رنگ حاوی موادشیمیایی هستند که در پروسه تولید برای سفید شدن قارچ بکار رفته است.
وزن سنگین
قارچهای سالم و باکیفیت توپر و سنگین تر هستند، قارچ های کهنه به دلیل از دست دادن آب درون خود وزن کمی دارند پس اگر قارچی وزن کمی داشته باشد و به اصطلاح تو خالی و سبک باشد، احتمالا کیفیت لازم را ندارد.
بدون لک
قارچ مرغوب بدون لکه می باشد، برخی از لکه های موجود بر روی قارچ به خاطر فعل و انفعالات موجودات ریز باکتریایی در سطح قارچ به وجود می آید که البته با گرم کردن و پختن قارچ، از بین می روند.
عاری از چین و چروک
قارچ مرغوب دارای چین و چروک نیست پس اگر متوجه خشکی قارچ ها شدهاید یا دیدید که مقداری چروک روی آنها ایجاد شده، یعنی قارچ خراب یا کهنه است.
بوی خاکی و شیرین
قارچ خوب و با کیفیت بوی خاکی و شیرینی دارد اما قارچ کهنه بوی نامطبوعی چون بوی ترش یا بوی ماهی می دهد. این قارچ ها را نباید بخورید، چرا که نه تنها طعم خوبی ندارند، بلکه آسیب زننده هم است.
منبع: نمناک
ارسال نظر